بنا به اعلام بانک مرکزی، افشای اطلاعات حساس کارت بانکی در اسفندماه سال ۹۸ نسبت به ماههای پیش از اجرایی شدن رمز پویا، نزدیک به ۹۰ درصد و فیشینگ درگاههای پرداخت حدود ۸۵ درصد کاهش یافته است.
بانک مرکزی در اطلاعیهای جدید خبر داده که بنا بر نتایج رصد رخدادهای سایبری شبکه بانکی، افشای اطلاعات حساس کارت بانکی در ۹ ماههی اول سال ۱۳۹۸، روندی افزایشی داشته اما با آغاز زمستان و بهخصوص رسیدن ماههای بهمن و اسفند، با روند شدید نزولی روبهرو شده است؛ درواقع رخدادهای این حوزه در اسفندماه سال پیش حدود ۹۰ درصد نسبت به میانگین رخدادهای شناساییشده در ماههای پیش از عملیاتیشدن رمز دوم پویا کاهش یافته است.
رخدادهای مربوط به فیشینگ درگاههای پرداخت نیز در ۹ ماههی اول سال ۹۸ روندی افزایشی داشتهاند، اما با اجراشدن رمز دوم پویا روند نزولی یافته است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، رخدادهای مربوط به فیشینگ درگاههای پرداخت در اسفندماه سال گذشته نسبت به ماههای ابتدایی سال، کاهش ۸۵ درصدی را نشان میدهد.
تعداد دستورات قضایی ابلاغشده به بانکها و مؤسسات اعتباری در حوزه جرائم سایبری در نزد بانک مرکزی هم با اجراییشدن رمز پویا کاهشی قابلتوجه پیدا کرده است.
در ابتدای سال ۹۸ تعداد پروندههای تشکیلشده در پلیس فتا با موضوع برداشتهای اینترنتی غیرمجاز نسبت به نیمه اول سال ۹۷ رشدی ۴۰۰ درصدی داشت. این امر موجب شد بانک مرکزی در موقعیتی قرار بگیرد تا بهمنظور صیانت از داراییهای مشتریان بانکی، پویاسازی رمزهای دوم کارتهای بانکی را تا پیش از پایان سال ۹۸ عملیاتی کند.
دشواری سوءاستفاده از کارتهای بانکی، از بزرگترین اهداف پویاسازی رمزهای دوم کارتهای بانکی بوده که اکنون بانک مرکزی تا حدود زیادی به آن نایل آمده و قصد دارد با ایجاد دشواری برای اعمال کلاهبردارانه، این هدف را بیش از پیش دنبال کند.
پاسخ ها