در این مطلب، بهترین اپلیکیشن های کتابخوان ایرانی و بینالمللی را معرفی میکنیم که هر کتابخوانی باید داشته باشد. با دیجیتال همراه شوید.
باتوجهبه اینکه امروزه هر کاری را میتوان با گوشیهای هوشمند انجام دهیم، اینکه بهجای ورقزدن کتاب چندصدصفحهای و حمل آن آن را در گوشیهای هوشمند حمل و مطالعه کنیم، موضوع عجیبی نیست. البته خیلیها معتقدند ورقزدن کتاب و حس مطالعه کتابهای فیزیکی حسوحال دیگری دارد؛ اما باید این موضوع را مدنظر گرفت که خواندن کتابهای دیجیتالی از چند لحاظ مثل قیمت و دسترسی بهتر و شخصیسازی بهتر بهصرفهتر هستند.
در بین اپلیکیشنهایی که برای تهیهی کتاب دیجیتالی و مطالعهی آنها وجود دارد، کدام گزینه از همه بهتر است؟ درادامه، چند اپلیکیشن اندروید و IOS را معرفی خواهیم کرد که میتوانید از آرشیو بزرگ کتابخانهی آن، آثار دلخواه خود را تهیه و آنها را مطالعه کنید.
اگر کتابخوان باشید، بهاحتمال زیاد فیدیبو را میشناسید که یکی از بهترین اپلیکیشنهای کتابخوان است. فیدیبو از سال ۱۳۹۲ رسما کار خود را شروع کرد و با دریافت حق انتشار دیجیتالی کتاب، کتابهای مختلف و محبوبی دراختیار کاربرانش قرار داد. فیدیبو از زمانی محبوبیت بیشتری پیدا کرد که در سال ۱۳۹۵ گروه دیجیکالا آن را خرید و بعد از تبلیغات و مارکتینگ قدرتمند، امروزه به پایهی قدرت اپلیکیشنهای کتابخوانی تبدیل شده است.
در فیدیبو میتوانید به آرشیو بزرگی از کتابهای دیجیتالی دست پیدا کنید و آنها را با قیمتی ارزانتر از نسخههای چاپی بخرید. این اپلیکیشن قابلیتهای مختلفی دراختیار کاربرانش قرار میدهد. ازجملهی این قابلیتها عبارتاند از: ۱. ارائهی بیش از ۴۰ هزار کتاب دیجیتالی؛ ۲. وجود حالت شب برای مطالعه در تاریکی؛ ۳. تغییر اندازه و فونت متن کتاب؛ ۴. اجازهی ورود همزمان سه دستگاه به یک حساب کاربری؛ ۵. قفسهبندی و شخصیسازی کتابها.
اگر اهل کتابهای صوتی هستید، فیدیبو یکی از تولیدکنندگان برتر کتاب و محتوای صوتی است که بهصورت اختصاصی این کتابها را ضبط میکند و برای خرید قرار میدهد؛ پس اگر وقت خواندن کتاب فیزیکی یا دیجیتالی ندارید، بد نیست به بخش کتابهای صوتی فیدیبو سر بزنید و حین کارکردن آنها را گوش دهید.
در سال ۱۳۹۷، فیدیبو اولین دستگاه کتابخوان فارسی را روانهی بازار کرد که مستقیم به حساب کاربری فیدیبو متصل است و کتابها را در شکل و شمایلی جمعوجور، اما خوانا دراختیار کاربران قرار میدهد و برای افرادی مناسب است که نمیخواهند دائما از گوشی همراه خود برای خواندن کتاب استفاده کنند. اگر اهل کتاب خواندن هستید، حتما اپلیکیشن فیدیبو را نصب و از آن استفاده کنید.
طاقچه یکی از اولین اپلیکیشنهای کتابخوان بود که در ایران و با نام «کتاب من» عرضه شد؛ اما بعدها به طاقچه تغییرنام داد. طاقچه از همان ابتدا با استقبال چشمگیر کاربران روبهرو شد و در مدت کوتاهی به شهرت نسبی رسید و در سال ۱۳۹۳، بهعنوان یکی از اپلیکیشنهای برتر در جشنوارهی رسانههای دیجیتال انتخاب شد.
طاقچه امکان ارائهی حدود ۵۰ هزار کتاب را فراهم کرده است و این میتواند تقریبا بزرگترین آرشیو کتاب دیجیتالی در تمامی اپلیکیشنهای ایرانی باشد. این اپلیکیشن در ارائهی کتابهای رایگان یکی از گزینههای برتر ممکن است و بهصورت هفتگی، کتابهای رایگان زیادی دراختیار کاربرانش قرار میدهد.
ویژگی مهم اپلیکیشن طاقچه را میتوان قابلیت «طاقچهی بینهایت» دانست. این سرویس درحقیقت همان خرید اشتراک است و با پرداخت هزینهای اندک، میتوانید در مدت تعیینشده به همهی کتابهای کتابخانه طاقچه دسترسی داشته باشید که این موضوع موردپسند کاربرهای طاقچه واقع شد و تا امروز، یکی از قابلیتهایی است که طاقچه را در جایگاه یکی از اپلیکیشنهای برتر کتابخوان قرار میدهد.
طاقچه شبکهای اجتماعی داخل اپلیکیشنش دارد که بهکمک آن، کاربران میتوانند تجربههای خود را از خواندن کتاب بنویسند و سایر افراد هم از آن تجربهها استفاده و کتاب بعدی خود را باتوجهبه نوشتههای دیگر کاربران انتخاب کنند.
کتابخوانهای حرفهای حتما نام برنامهی کیندل را شنیدهاند. در سال ۲۰۰۷، آمازون برنامهی کیندل را برای انتشار کتابهای الکترونیکی برای گوشیهای هوشمند منتشر کرد و تا امروز، پشتیبانی خیرهکنندهای از این اپلیکیشن کرده است. امروزه، کیندل در جایگاه یکی از اپلیکیشنهای برتر کتابخوان و در بین سه اپلیکیشن پردانلود و محبوب و قدرتمند کتابخوان قرار دارد.
اپلیکیشن کیندل تقریبا هر کتابی که دوست دارید، در بایگانی و کتابخانهاش برایتان قرار داده است و با هوش مصنوعی فوقالعادهاش، سبک و سیاق شما را شناسایی و بعد از آن چندین کتاب دیگر به شما معرفی میکند تا بتوانید مدام در حال خواندن کتابهایی باشید که دوست دارید و از آنها لذت میبرید.
از اپلیکیشن کیندل میتوانید به دو شکل کتابهای خود را تهیه کنید: ۱. کتاب دلخواهتان را بخرید و مستقیما آن را ازطریق کتابخانهی خود دانلود و مطالعه کنید؛ ۲. اشتراک Prime کیندل را تهیه کنید که به اکثر کتابهای این برنامه دسترسی خواهید داشت. کتابهایی که در محدودیت اکانت Prime قرار میگیرند، فقط کتابهایی هستند که بهتازگی منتشر شدهاند و هنوز برای قرارگرفتن در فهرست کتابهای پرایم هنوز داغ هستند. در بین تمام اپلیکیشنهای فروش کتاب که برای کاربران جهانی ساخته شده است، شاید کیندل بهترین آنها باشد. این اپلیکیشن کتاب رایگان ios و اندروید را پلتفرم مقصد خود قرار داده است و میتوانید هماکنون برای گوشی هوشمند خود دانلود کنید.
اینکه گوگل در هر صنعت و موضوعی اپلیکیشنی کاربردی دارد، موضوع جدیدی نیست. برای خرید و مطالعهی کتاب، گوگل با Google Play Books یکی از پشتیبانیهای قدرتمند ممکن از ایجاد کتابخانه و آرشیو قدرتمند کتابهای دیجیتال را فراهم کرده است. با این اپلیکیشن و سرویس، میتوانید کتابهای دلخواهتان را بخرید و در کتابخانهی شخصی دیجیتالی نگهدارید. این اپلیکیشن قابلیتی ایجاد میکند که کتابخانهی دیجیتالی خود را قفسهبندی و براساس ژانر و موضوع دلخواه آنها را دستهبندی کنید.
این اپلیکیشن قابلیت سینککردن با دیگر دستگاهها را دارد که ازطریق آن میتوانید آخرین ذخیرههای کتابخواندن خود را در دستگاههای دیگر اجرا کنید و کتاب را ادامه دهید. اپلیکیشن گوگل پلیبوک قابلیتهای زیادی همچون تنظیمات خروجی تصویر و اندازهی فونت دارد. گوگل پلیبوک بیش از چهارمیلیون کتاب مختلف را در خود جای داده است تا یکی از اپلیکیشنهای قدرتمند ممکن برای مطالعهی کتاب باشد. توصیه میکنیم حتما این اپلیکیشن را امتحان کنید.
اپلیکیشن کتابراه قطعا محبوبیت دیگر رقیبهایش، یعنی فیدیبو و طاقچه را ندارد؛ اما قابلیتها و ویژگیهای مناسبی که این اپلیکیشن دارد، باعث میشود نتوانیم بهراحتی از آن بگذریم و در فهرست اپلیکیشنهای برتر کتابخوان قرار دهیم. این اپلیکیشن طراحی کاربری بسیار قدرتمندی دارد که هر کاربری میتواند بهراحتی با آن ارتباط برقرار کند و از آن خسته نشود. سازندگان این اپلیکیشن به رضایت کاربر اهمیت بسیار زیادی میدهد؛ بههمیندلیل، قویترین پشتیبانی در بین تمام اپلیکیشنهای کتابخوان به کتابراه تعلق دارد.
کتابراه هر هفته یک کتاب رایگان به کاربرانش هدیه میدهد تا دیگر نگران داشتن همیشگی کتاب نباشید؛ البته به این معنا نیست که کتابهای رایگان هفتگی کتابراه از آثاری هستند که جذابیتی ندارند و کتابهایی هستند که فروش نمیروند. هر هفته کتابهای نسبتا خوبی در فهرست کتابهای رایگان قرار میگیرد. البته کتابراه درمقایسهبا رقیبهای دیگرش کتابهای کمتری در آرشیو دارد و همین موضوع باعث شده است کمتر افرادی بهسراغش بروند؛ اما کتابهایی که در این بستر قرار گرفته، بسیار جذاب و مهم هستند که میتوانید تا مدتها از مطالعه آن لذت ببرید.
در ژانویهی ۲۰۱۰، اپل سرویس خرید و مطالعهی کتاب خود، یعنی Apple Books را رونمایی کرد؛ البته در آن زمان، این سرویس iBooks نام داشت. بعدها، این اپلیکیشن برای آیپد و مکبوک هم عرضه شد و استقبال درخورتوجه کاربران آی او اس را همراه داشت. اپل بوک هم از آرشیو بسیار قدرتمند و فهرست مفصلی بهرهمند است که این اپلیکیشن را به یکی از اپلیکیشنهای کتابخوان برتر و رایگان iOS تبدیل میکند. البته اپل بوک را میتوان یکی از اپلیکیشن برتر کتاب صوتی iOS هم دانست؛ چراکه آرشیو کتابهای صوتی این بستر بسیار کامل و جذاب است.
اپل بوک با رابط کاربری قدرتمندش، میتواند همان اپلیکیشن محبوبی باشد که ساعتها وقت خود را در آن بگذرانید. با طرح اضافهشدن کتابهای رایگان به این بستر، کاربران بیشتری به اپل بوک پیوستند و دلیل این اتفاق هم بهخاطر کتابهای بسیار مناسبی بود که هر هفته رایگان در اپل بوک اضافه میشدند.
در این مطلب، به چند اپلیکیشن برتر خرید و مطالعهی کتاب اشاره کردیم که امیدواریم برایتان مناسب بوده باشد. اگر اپلیکیشن دیگری میشناسید که در این فهرست اضافه نشده است، حتما در بخش دیدگاه به ما معرفی کنید.
پاسخ ها