چاپ افست کارت PVC نوعی تکنیک چاپ با تیراژ بالاست که در چاپخانه و توسط دستگاههای بسیار پیشرفته انجام میگیرد. چاپ افست، رایجترین روش برای چاپ کارت پی وی سی در تعداد بالای ۱۰۰۰ عدد است. کیفیت چاپ افست در مقایسه با دیگر روشهای چاپ بالاتر و ماندگارتر است؛ از نظر قیمت چاپ نیز بسیار مقرون به صرفه است.
چاپ افست کارت PVC
چاپ افست کارت پی وی سی، یکی از مدرنترین روشهای چاپ کارت است که با استفاده از آن میتوان برای چاپ انواع کارت نظیر کارت شناسایی، کارت پرسنلی، کارت هدیه، کارت ویزیت، و مواردی از این دست اقدام نمود. تکنیک فوق در تولید کارت با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد و ارزانترین روش چاپ کارت برشمرده میشود. سرعت چاپ این روش نسبت به دیگر روشها بیشتر است و میتواند کارت با تعداد بالاتری چاپ کند. بنابراین استفاده از روش فوق در تیراژ پایین، مقرون به صرفه نیست. در چاپ افست بر روی کارت PVC، بین کارت و غلطک تماس مستقیمی وجود ندارد و همین موضوع باعث میشود که دستگاه چاپ مستهلک نشود و کیفیت چاپ بالاتر برود.
بنابراین به جرات میتوان گفت، کیفیت چاپ افست در طول زمان کم نمیشود و کیفیت آن ثابت میماند. البته این ثبات کیفیت به استفاده از غلتک در فرآیند چاپ برمیگردد. در چاپ کارت افست، تولید کارت و چاپ همزمان صورت میگیرد و سپس یک لایه لمینت بر روی چاپ قرار میگیرد که باعث افزایش ماندگاری چاپ میشود. همچنین امکان شخصیسازی و چاپ اطلاعات متغیر، مانند بارکد، چاپ سریال، نام و نام خانوادگی، کد ملی، امباس Qrcode و … را در هر نقطهای از کارت به کاربر میدهد.
روش چاپ افست کارت پی وی سی
چاپ offset مبتنی بر ۴ رنگ اصلی CMYK است. در این تکنیک از ترکیب ۴ رنگ اصلی که عبارتند از: رنگ c آبی، M قرمز، y زرد و k مشکی، رنگهای مد نظر و طراحی شده تولید میشوند. به این صورت که چند ستون رنگ در کنار یکدیگر قرار میگیرند و هر یک به صورت مجزا از رنگ دیگر بر روی کاغذ چاپ میشوند. برای چاپ کارت PVC به روش افست باید مد رنگی فایل طراحی شده روی CMYK تنظیم شود. این در حالی است که مد رنگی در روش چاپ دیجیتال باید RGB باشد. به طور کلی چاپ کارت افست به دو صورت خشک و معمولی انجام میشود که در چاپ معمولی برای گزینش جوهر توسط پلیت از محلول آبی استفاده می شود، در حالی که در چاپ خشک از هیچ نوع محلول رطوبت دهی استفاده نمیشود.
مزایای چاپ به روش Offset
کیفیت کارتهای PVC چاپ شده به روش افست بسیار بالاست و با گذشت زمان کم نمیشود و ثابت میماند. و همانطور که بیان شد این ثبات کیفیت حاصل استفاده از غلتک در فرآیند چاپ افست کارت پی وی سی است.
سرعت چاپ offset نسبت به دیگر روشهای چاپ کارت PVC بیشتر است. استفاده از این تکنیک برای چاپ در تیراژ بالا مناسب و مقرونبهصرفه است.
در مقایسه با سایر تکنیکهای چاپ کارت، چاپ افست ارزان ترین روش برای چاپ کارت پی وی سی است.
این تکنیک به دلیل استفاده از رنگ های کامل (CMYK)، نتیجه مطلوبی را ارائه میدهد.
مراحل چاپ افست کارت PVC
برای چاپ افست روی کارت PVC ابتدا طرحی که باید چاپ شود بر روی صفحهای فلزی به نام زینک منتقل میشود؛ سپس با استفاده از مواد شیمیایی زینک را به گونهای حساس میکنند که جوهر چاپ فقط بر روی نوشتهها و تصاویر صفحه باقی بماند. در ادامه آن قسمتهایی از زینک که فاقد رنگ است، به وسیله یک غلطک مرطوب میشود و سپس جوهر روی صفحه زده میشود. جوهر نیز به دلیل چرب بودن از روی قسمتهای مرطوب عبور میکند و فقط روی قسمتهای خشک مینشیند.
انواع چاپ افست پی وی سی
چاپ سینگل افست (مات) یا تک کارت با استفاده از دستگاه چاپ افست امکانپذیر است. در این تکنیک که ترکیبی از چاپ افست و چاپ دیجیتال است، ابتدا در چاپخانه اطلاعات ثابت به روش افست روی کارتهای pvc خام درج میشود و پس از آن اطلاعات متغیر با چاپگر دیجیتال چاپ روی کارت پی وی سی درج میشود. بهتر است بدانید برای چاپ اطلاعات متغیر نظیر (بارکد، qrcode و کد متغیر) یک باکس سفید در نظر گرفته میشود، زیرا نمیتوان در بخشهایی که قبلا چاپ زده شده است، اطلاعاتی چاپ نمود. سپس اطلاعات لازم توسط دستگاه چاپ کارت پی وی سی در آن قسمت چاپ زده شود. در این روش کارتهای نهایی به صورت مات خواهند بود و به همین علت آن را با نام چاپ افست مات نیز میشناسند.
چاپ افست لمینتی که به چاپ شیت یا چاپ براق نیز معروف است مخصوص تیراژهای بالا بوده و معمولا برای چاپ کارت های اعتباری مورد استفاده قرار میگیرد. در این تکنیک، به منظور ماندگاری و افزایش طول عمر کارت ها یک لایه لمینت و براق بر روی آن ها قرار می گیرد. چاپ شیت را می توان بر روی هر نوع کارت پی وی سی اعم از کارت ساده، کارت مایفر، کارت مغناطیسی، کارت دسفایر و… استفاده نمود. در این روش تولید کارت و چاپ به صورت همزمان انجام میگیرد و سپس لایه لمینت بر روی کارت قرار می گیرد. این امکان را به مشتری میدهد در هر نقطهای از کارت امکان شخصی سازی و چاپ اطلاعات متغیر، مانند بارکد، چاپ سریال، نام و نام خانوادگی، کد ملی، امباس، Qrcode و… را داشته باشد.
مزیتی که روش نامبرده دارد اینست که میتوان اطلاعات متغیر را در هر نقطهای از کارت چاپ کرد.
پاسخ ها