این روزها در فضای مجازی علیه تراپیستها غوغایی به پا شده است، ماجرا از کاربر یا احتمالا کاربرانی شروع شد که تصمیم گرفتند علیه تراپیست خودشان شورش کنند.
برترینها: این روزها در فضای مجازی علیه تراپیستها غوغایی به پا شده است، ماجرا از کاربر یا احتمالا کاربرانی شروع شد که تصمیم گرفتند علیه تراپیست خودشان شورش کنند.
و بعد از آن سیل توئیتهایی بود که معمولا علیه رفتارهای کاسبکارانه تراپیستها بود، هر بار کاربری آمد چیزی علیه تراپی و تراپیست گفت و تا همین لحظه هم این بازی ادامه دارد.
در سالهای اخیر با شرایطی که در جامعه ایجاد شده و از پس هجوم افسردگی دامنهدار که طیفهای گستردهای از جامعه را درگیر کرده است. فقر، تورم، بیکاری و سیل مهاجرت افرادی که به دلایل گفته شده قصد مهاجرت از کشور را دارند. در این شرایط چه بر سر سلامتِ روان ایرانیها آمدهاست؟
یک داروخانهدار در محله تجریش تهران به روزنامه هممیهن گفته است: «آنچه میبینیم این است که بیماریهای اعصاب و روان تا اینمیزان شایع نبوده. تا جایی که از هر پنج مراجعه برای گرفتن دارو به داروخانه، یک نسخه، مربوط به داروهای اعصاب و روان است یا بهنحوی در آنها داروی آرامبخش، خوابآور و ضدافسردگی تجویز شده است.»
در جامعه ایران هزینه بهدست آوردن خواستهها بالاست چون زیرساخت مناسب آن وجود ندارد و درنتیجه بهخاطر این هزینه، افراد از علایق و خواستههایشان میگذرند که این خود عامل دیگری در ایجاد افسردگی است.
به دلایل گفته شده، میل به مراجعه به روانشناس افزایش داشته و در مقاطعی مراجعه به روانشناس یک امر کاملا پسندیده تلقی میشد و حالا اما جامعه با نگاهی انتقادی به این قسم رفتارها نگاه میکند، با این مطلب همراه باشید.
واکنش برخی کاربران شبکههای اجتماعی در این خصوص را بخوانید:
* اکانت «فالگیر بغداد» نوشت: شما جوونا میروین تراپیست ولی ما پیرا میریم فیزیوتراپیست. ما مثل هم نیستیم!
* شروین در مخالفت با مراجعه به تراپیست کنایه زد: سنگ صبور داشتیم وقتی تراپیست مد نبود!
* حوا اما نظر متفاوتی دارد و میگوید: بچهها جدی یه تجدید نظر تو انتخاب تراپیست بکنید. تراپیست اون کسی نیست که قرار باشه بعد از صحبت باهاش حالتون خوب شه. تراپی فرایند عجیب و [دست کم تا یکسال] دردناکیه.
* رضا هم در یک توئیت عجیب و غریب اما معنادار نوشته است: تراپیستم گفت من دیگه از عهدهی درمان تو برنمیام. ادامهی روند درمانت رو میسپارم به برادرم که الان پشت سرته و تراپیست بهتریه. نگاهی به پشت سرم کردم کسی نبود. گفت اگه منو میخواستی پشت سرت رو نگاه نمیکردی!
* پرستو هم در دفاع از افرادی که به تراپیست مراجعه میکنند توئیت زد: به نظرم به این جریان بدگویی از "تراپیست" توجه نکنید! به طور کل از تجربه افراد درباره رواندرمانگرشون نمیشه نتیجهای کلی گرفت! و باز به نظرم مراجعه به روانشناس و حتی روانپزشک و دریافت دارو در شرایط کنونی لطف به خودمونه امیدوارم به زودی هم یه فرجی بشه و جزو پوششهای بیمه بره.
* محدثه هم یک اظهارنظر طنز نوشت که پس چرا تراپیست من هیچی بهم نمیگه؟ نکنه بخاطر این باشه که کلا تراپیست ندارم؟!
* حساب کاربری «ماهی کوچولو» با طعنه در این رابطه گفت: مراجعه به تراپیست مثل مراجعه به لیزره هیچوقت تمومی نداره!
* ایمان هم از تجربه شخصی خود در این مورد در مخالفت با این سبک از درمان افسردگی نوشت: از وقتی تراپیست و روانشناس رو گذاشتم کنار، به شدت حالم بهتر شده، کمتر تو محیط کار و خونه گند میزنم و آرامش بیشتری دارم. دائم بهت تلقین میکنن تو فلان اختلال رو داری و فلان فاجعه رو به بار میاری. نه عزیز من! این خبرها نیست.
* عالیه، دیگر کاربر توئیتر با رد درمان افسردگی از طریق گفتگو با روانشناس این پیشنهاد را مطرح کرد که من به تراپیست اعتقاد ندارم، به قرص اعتقاد دارم!
* عاطفه نیز در تائید توئیت عالیه میگوید: کسی تا حالا تراپیست خوب که نتیجه هم گرفته باشه از نزدیک دیده؟
* در حالی که موج مخالفت با مراجعه افراد دارای مشکلات روحی و یا افسردگی داغ است که مرتضی از فعالان مجازی به شدت از درمان از طریق گفتگو با تراپیستها حمایت کرد و نوشت: کسانی که به تراپیست اعتقاد ندارن بدونن که تا ابد در جهل خود ساخته خودشون هستن و هرگز معنای رهایی از مشکلات روحی را درک نخواهند کرد. بدون گفتمان افسردگی درمان نمیشه.
* خشایار به اظهارنظر جنجالی مرتضی پاسخ محکمی داد و خطاب به او نوشت: میگم یه وقت زشت نباشه که شما تراپیست دارین و اکثر ملت ایران ندارن جناب:))
پاسخ ها