بیتا هاشمیان

بیتا هاشمیان

شاعر و نویسنده... اهل ایران... زندگی هندسه ساده ی تکرار نفست هاست.
توسط ۲ نفر دنبال می شود

حکم جدید طلاق توافقی در سال 1402 منتشر شد

روزیاتو: بخشنامه جدید طلاق توافقی سال ۱۴۰۲ منتشر شد

روزیاتو: بخشنامه جدید طلاق توافقی سال ۱۴۰۲ منتشر شد

طلاق توافقی از انواع طلاق است که در آن زوجین بر سر مسائل مهمی چون مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … به توافق رسیده و این امر فرایند طلاق توافقی را به مراتب آسان تر خواهد کرد. در بخشنامه جدید، زوجین جهت اجرای مراحل طلاق توافقی می­بایست در جلسات مشاوره (حداقل ۵ جلسه) شرکت کنند و در پایان در صورت عدم انصراف از طلاق، گواهی انصراف از طلاق برای ادامه مراحل طلاق توافقی برای آن ها صادر خواهد شد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق توافقی و بخشنامه جدید آن تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

طلاق توافقی چیست؟

طلاق ممکن است از ۳ روش صورت گیرد:

    طلاق با توجه به درخواست زوجه یا زن

    طلاق با توجه به درخواست زوج با مرد

    طلاق با توجه به توافق طرفین یا طلاق توافقی

در طلاق توافقی، زن و مرد پس از به توافق رسیدن بر سر مسائل مختلف از هم جدا می­شوند. مسائل مختلفی که می­بایست قبل از طلاق توافقی بر سر آن توافق حاصل شود، مسائلی چون نفقه زوجه، مهریه زوجه، اجرت المثل، سرپرستی فرزندان، نحوه دیدار با فرزندان و ملاقات با آن ها و … است، پس از توافق بر سر این مسائل طلاق توافقی به راحتی قابل انجام خواهد بود. پس از توافق از دیگر الزامات و ضروریات برای انجام طلاق توافقی، داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق است.

از آنجا که قانون تمایل بیشتری به سازش در مقایسه با جدایی دارد، تعیین می­کند که زوجین حداقل ۵ بار می­بایست مورد مشاور خانواده قرار گیرند و در صورت عدم سازش در پایان ۵ جلسه گواهی عدم انصراف صادر خواهد شد. این گواهی برای انجام ادامه مراحل طلاق توافقی لازم بوده و از ضروریات به شمار می­رود.

بخشنامه جدید طلاق توافقی سال ۱۴۰۲ منتشر شد

فرایند اجرای طلاق توافقی

طلاق توافقی از روش های طلاق است که در آن زن و مرد پس از توافق بر سر مسائل مختلف با یکدیگر توافق می­کنند تا از هم جدا شوند. بعد از اینکه زوجین بر سر مسائل مشخص شده بالا به توافق رسیدند، دادخواست طلاق تهیه کرده و آن را به ثبت می­رسانند. در ادامه دادگاهی جهت رسیدگی به طلاق توافقی آن ها تشکیل خواهد شد. محل و زمان دقیق تاریخ دادگاه جهت طلاق توافقی برای زوجین پیامک می­شود. قاضی در این دادگاه جهت انجام طلاق توافقی برای زوجین تصمیم گیری و داوری خواهد کرد.

اولین قدم از مراحل طلاق توافقی توافق زوجین بر سر مسائل مختلفی چون مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … است. پس از توافق دادخواست طلاق می­بایست تهیه شده و در یکی از دفاتر الکترونیک قضایی ثبت گردد. این دادخواست را وکلای گروه پارسای می­توانند تهیه کرده و وکلا دادخواست تهیه و تنظیم شده را به دفاتر الکترونیک قضایی ارائه کنند.

پس از ثبت دادخواست، حداقل ۵ جلسه مشاوره برای زوجین در نظر رفته می­شود. اگر بعد از ۵ جلسه مشاوره، زوجین همچنین بر سر طلاق توافقی اطمینان داشتند، گواهی عدم انصراف از طلاق برای آن ها صادر شده و زوجین یا وکلای آن ها این گواهی را به مراکز الکترونیک قضایی رسانده و ثبت می­نمایند.

مراکز الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی را ثبت کرده و طلاق را به دادگاه خانواده ارجاع می دهد. زوجین یا وکلای آن ها در روز و ساعت مشخص شده می­بایست به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادگاه در خصوص زندگی یا طلاق طرفین تصمیم گیری خواهد کرد. اگر دادگاه به طلاق توافقی رأی دهد، گواهی عدم سازش صادر خواهد کرد.

یه سپرده بانکی با سود بیش از ۲۶ درصد!

یه سپرده بانکی با سود بیش از ۲۶ درصد!

 

زوجین یا وکلای آن ها می توانند گواهی عدم سازش را در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت کرده و دفتر ثبت اسناد رسمی با داشتن گواهی عدم سازش و برگه آزمایش مبنی بر عدم باردار بودن زوجه، صیغه طلاق جاری شده و رسماً ثبت می­گردد.

در واقع مراحل طلاق توافقی را می توان در ۴ گام مشاوره، جلسه دادگاه، ارائه مدارک به سازمان ثبت اسناد رسمی و جاری شدن صیغه طلاق و ثبت و سند رسمی طلاق خلاصه کرد. ابتدا جلسات مشاوره انجام می گیرد، در مرحله بعد دادگاه تشکیل می شود، در صورت رأی به طلاق مدارک گواهی عدم انصراف از طلاق، گواهی عدم سازش، گواهی عدم بارداری زوجه و … به اداره ثبت اسناد رسمی ارائه شده و پس از جاری شدن صیغه طلاق، طلاق به طور مستند ثبت می گردد.

بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال 1402

مزایای طلاق توافقی

طلاق توافقی در مقایسه با دیگر انواع طلاق مزایایی را با خود به دنبال خواهد داشت. برخی از مزایای طلاق توافقی در مقایسه با دیگر انواع طلاق عبارتند از:

    تسریع در صدور رأی دادگاه توسط قاضی

    صرفه جویی در وقت زوجین

    توافق زوجین بر سر مسائل مختلف چون مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و …

    صدور رأی دادگاه بدون الزام به حضور طرفین در دادگاه

    لزوم به انجام حداقل ۵ جلسه مشاوره خانوادگی، برای انصاف طرفین از طلاق توافقی

    لزوم ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق توافقی به دفاتر الکترونیکی قضایی پس از برگزاری ۵ جلسه مشاوره

    لزوم ارائه گواهی عدم سازش طرفین به دادگاه، این گواهی پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق توافقی صادر می­شود.

    لزوم ارائه مدارکی مستند در خصوص عدم بارداری زوجه جهت انجام طلاق توافقی

    لزوم ارائه گواهی عدم سازش به دفاتر اسناد رسمی جهت ثبت طلاق به صورت رسمی

بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال جدید

بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال 1402

از آنجا که دادگاه خانواده به دنبال ایجاد سازش بین طرفین است و ترجیح بر ادامه زندگی مشترک در مقایسه با طلاق دارد. گواهی عدم انصراف از طلاق که پس از جلسات مشاوره صادر می­گردد را یکی از مدارک لازم و ضروری جهت ارائه دادخواست طلاق توافقی مطرح کرده است. گواهی عدم انصراف پس از برگزاری حداقل ۵ جلسه مشاوره حضوری زوجین صادر می­شود. اگر پس از پایان جلسات مشاوره، زوجین همچنین در طلاق مصمم بوده و توافقی میان آن ها حاصل نشود، زجین یا وکلای آن ها می­توانند دادخواست طلاق را به دفاتر الکترونیک قضایی ارائه نمایند.

جلسات مشاوره از چنان اهمیتی برخوردار است که عدم حضور یکی از زوجین در جلسات طلاق توافقی به منزله انصراف از طلاق توافقی به شمار می­رود، زیرا مراحل طلاق توافقی زمانی انجام می­پذیرد که گواهی عدم انصراف از طلاق صادر شود و دادخواست طلاق به دادگاه برسد و در صورت عدم ارسال گواهی عدم انصراف مراحل طلاق توافقی ادامه پیدا نخواهد کرد.

 

بیتا هاشمیان
بیتا هاشمیان شاعر و نویسنده... اهل ایران... زندگی هندسه ساده ی تکرار نفست هاست.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋