لیفت لثه میتواند گزینه بسیار مناسبی برای این نوع از اختلالات لثهای باشد. بسیاری از افراد از پایین بودن بیش از حد لثهی خود ناراضی هستند و این موضوع زیبایی لبخند آنان را تحت تاثیر قرار داده است.
برترینها: بسیاری از افراد از پایین بودن بیش از حد لثهی خود ناراضی هستند و این موضوع زیبایی لبخند آنان را تحت تاثیر قرار داده است. لیفت لثه میتواند گزینه بسیار مناسبی برای این نوع از اختلالات لثهای باشد. لیفت لثه به معنی بالاتر بردن لبههای لثه میباشد که در نتیجهی آن لثهی فرد به هنگام لبخند نمود کمتری خواهد داشت.
به طور کلی لیفت لثه به دو روش انجام میشود. روش اول به کمک تیغ جراحی و روش دوم لیفت لثه با لیزر برای بالا بردن لبه های لثه است. با روی کار آمدن روشهای دندانپزشکی با لیزر ، استفاده از تیغ جراحی در دندانپزشکیها کمتر شده است و بسیاری از خدمات مربوط به دندانپزشکی با لیزر انجام میشوند.
در ادامه این مطلب با برترینها همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با لیفت لثه، چگونگی انجام آن، مزایا و معایب آن با شما در میان بگذاریم و بگوییم این عمل برای چه کسانی مناسب بوده و چه کسانی گزینه مناسبی برای انجام این عمل نمیباشند.
اولین نشانه لثه های سالم این است که سفت و صورتی باشد. لثه ی سالم و بدون عیب باید ویژگی های زیر را دارا باشد:
شاید پیشتر نام لبخند لثهای به گوشتان خورده باشد. لبخند لثهای زمانی رخ میدهد که لثه فرد پایینتر از حالت عادی بوده و مقدار زیادی از لثه به هنگام لبخند دیده شود. در این زمان فرد میتواند با انجام عمل لیفت لثه، زیبایی لبخند خود را بازیابد. در این عمل مقداری از لثه فرد، با استفاده از روشهایی بالا برده میشود تا میزان نمایش لثه به هنگام لبخند کاهش یابد.
عوامل مختلفی ممکن است باعث عدم تناسب لثهها گردند. در برخی موارد ممکن است این مشکل ناشی از نوعی بیماری خاص، مصرف برخی داروها و یا ژنتیک باشد.
به طور کلی لیفت لثه با دو روش مختلف انجام میپذیرد. روش اول استفاده از تیغ جراحی برای بالا بردن لثه میباشد و روش دوم استفاده از لیزر برای بالا کشیدن لثه میباشد. هر دو روش به نوبهی خود دارای مزایا و معایب منحصر به خود میباشند، اما در حال حاضر استفاده از لیزر در خدمات دندانپزشکی رواج بیشتری دارد و بسیاری از دندانپزشکان نیز برای انجام عمل لیفت لثه از لیزر استفاده میکنند.
این عمل به دو صورت انجام میشود که در ادامه به شرح هر کدام از روشهای آن خواهیم پرداخت:
روش جراحی لثه که با نام جنجیوکتومی نیز شناخته میشود به برداشتن بافت اضافی و حجیم شده لثه اشاره دارد که هم با لیزر و هم با تیغ جراحی و برش انجام میشود. از این روش برای تغییر و اصلاح خط لثه، پایین یا بالا بردن و یا تغییر شکل آن استفاده میشود همچنین برای درمان عفونت لثه و جلوگیری از گسترش آن هم صورت می گیرد.
اگر فردی دندانهای کوتاه و لثه بلندی داشته باشد، برای اصلاح این مورد از عمل افزایش طول تاج دندان (crown lengthening) استفاده میشود. روش افزایش طول تاج دندان شامل برداشتن لثه اضافی و در صورت نیاز بافت استخوانی حمایت کننده برای نمایان شدن مقدار بیشتری از تاج دندان است. این عمل در مواردی انجام می شود که بافت اضافی لثه به نحوی دندان ها را می پوشاند که دندان ها برای صورت کوچک به نظر می رسند. این روش همچنین می تواند خط ناهموار لثه را تراز کند.
در بسیاری از موارد، لیفت لثه یک روش انتخابی است و از نظر پزشکی ضرورت ندارد. در این موارد عمل لیفت به منظور بهبود ظاهر لثه، دندان یا لبخند انجام می شود. اما در افرادی که به بیماری پریودنتال مبتلا هستند، لیفت (کانتورینگ) لثه می تواند یک گزینه درمانی باشد. در عمل لیفت لثه معمولا موارد زیر اصلاح می شود:
هنگامی که بیمار برای انجام عمل لیفت لثه اقدام میکند، در جلسه اول درمان مورد معاینه قرار خواهید گرفت. طی این جلسه، دندانپزشک اطلاعات کاملی در ارتباط با عمل لیفت لثه، چگونگی انجام آن و مشکلاتی که با آنها مواجه خواهید شد در اختیارتان قرار خواهد داد و خواستههایتان را خواهد شنید. برخی از دندانپزشکان در همان جلسه اول درمان، با خودکار، محلی را که لثه پس از لیفت قرار خواهد گرفت را نشان میدهد تا بیمار از نتایجی که باید انتظارشان را داشته باشد، آگاهی یابد. مراحل انجام عمل لیفت لثه شامل موراد زیر میشوند:
ابتدا دندانپزشک اقدام به تصویربرداری با اشعه ایکس می کند زیرا با این کار وضعیت استخوان نسبت به دندان تعیین و مقدار بافتی که باید برداشته شود مشخص می شود. این مقدار معمولا بسیار کم است (2 میلی متر یا کمتر).
کانتورینگ لثه ها توسط پریودنتیست یا دندانپزشک زیبایی انجام می شود. این عمل سرپایی و یک مرحله ای است و معمولا در مطب انجام می شود. قبل از شروع، از بی حسی موضعی برای بی حس کردن لثه استفاده می شود. معمولاً سقف دهان را بی حس می کنند، تا امکان لبخند زدن برای بیمار فراهم باشد و دندانپزشک بتواند نتایج را بررسی کند. عمل بدون درد است اما ممکن است با از بین رفتن بی حسی درد خفیفی ایجاد شود. برای از بین بردن بافت اضافی و بازسازی خط لثه از چاقوی جراحی استفاده می شود و بخیه ها برای ثابت نگه داشتن بافت لثه به کار می روند. اگر لثه عقب نشینی کرده باشد و قرار باشد لثه اضافه شود، بافت پیوندی از قسمت دیگری از دهان (معمولاً از کام دهان یا لثه مجاور دندان آسیب دیده) برداشته می شود. این بافت پیوندی در اطراف دندان محکم می شود تا خط لثه بازسازی شود
طول مدت عمل بسته به وسعت کانتورینگ و میزان بازسازی مورد نیاز متفاوت است، اما به طور کلی حدود 1 تا 2 ساعت طول می کشد.
لیفت لثه می تواند از طریق کاهش بافت های لثه و تنظیم خط لثه، ظاهر لبخند فرد را بهبود بخشد. در ادامه به چند مورد از مزایا و معایب لیفت لثه می پردازیم:
لیفت لثه نیز مانند سایر روشهایی که برای اصلاح طرح لبخند به کار میروند، تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی افراد دارد و میتوان گفت اصلیترین مزیت آن نیز ایجاد زیبایی میباشد. اما مزایای لیفت لثه محدود به همین مورد نمیشود و این روش درمانی مزایای بسیار دیگری نیز دارد. برخی از اصلیترین مزایای لیفت لثه به شرح زیر است:
با تمام مزایای گفته شده، لازم به ذکر است که این روش نیز مانند سایر روشهای درمانی، معایبی را نیز به همراه دارد. برخی از اصلیترین معایب لیفت لثه به شرح زیر میباشند:
بعد از انجام لیفت لثه، انجام مراقبتهایی میتواند سبب گردد که شما نتیجه بهتری از جراحی گرفته و در مدت زمان کوتاهتری بهبود یابید. برخی از این مراقبتها به شرح زیر هستند:
به طور کلی میتوان گفت که انجام عمل لیفت لثه برای تمام کسانی که با عدم تناسب لثه روبهرو هستند، مناسب میباشد. اما مناسبترین کاندیدها برای انجام این عمل کسانی هستند که ریشههای دندان بسیار قوی و محکم دارند. این جراحی همچنین برای افرادی که از زمان تولد با لثههایی بزرگ نسبت به دندانهایشان روبهرو بودهاند نیز گزینه مناسبی میباشد. کاندیداهای دیگری نیز برای انجام این جراحی وجود دارند که به شرح زیر میباشند:
لازم به ذکر است در برخی موارد، لیفت لثه همزان با کامپوزیت دندان یا لمینت دندانها انجام میپذیرد تا ظاهری زیبا به دندانهای فرد بیفزاید و در نتیجه آن فرد صاحب لبخندی زیباتر شود.
اگرچه این جراحی برای بسیاری از افرادی که از عدم تناسب لثه رنج میبرند، گزینه مناسبی میباشد، اما برخی نیز کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نیستند. به طور مثال کسانی که لثههای بزرگی دارند و طول دندانهای آنها بسیار کوچک بوده و یا ریشههای ضعیفی دارند، کاندید خوبی برای انجام لیفتینگ لثه به حساب نمیآیند. زیرا پس از انجام این عمل ممکن است دندانهای آنها دچار آسیب شده و حتی از بین بروند.
پیش از اقدام به انجام این عمل حتما با یک متخصص لثه مشورت نمایید تا اطمینان یابید که آیا این روش درمانی برای شما مناسب است یا خیر.
بستگی به عمل بیمار دارد ولی اگر نیاز باشد در برخی موارد بخیه هم استفاده می شود زیرا برخی اوقات برای انجام لیفت لثه و برای میزان نگهداشتن بافت آن در بهترین حالت ممکنه، لازم است از برش لثه توسط لیزر یا چاقو استفاده شود و طبیعی است که پس از آن و بهمنظور جوش خوردن سریعتر این بافت، از بخیه استفاده میکنند.
لازم است پس از کشیدن و برداشتن بخیهها توسط دندانپزشک، برای بهبودی کامل لثه و جلوگیری از عفونت به توصیه های زیر عمل کنید:
بدیهی است که هزینه جراحی لیفت لثه نیز مانند سایر جراحیها به عوامل مختلفی از جمله روند درمانی که باید مورد استفاده قرار گیرد، بستگی دارد. برخی دیگر از عوامل موثر بر قیمت لبفت لثه به شرح زیر میباشد:
قیمت دقیق این جراحی بسته به عوامل گفته شده و پس از معاینه بیمار تعیین میشود. در صورتی که بیمار تمایل داشته باشد، میتواند همزمان با انجام لیفت لثه، کامپوزیت یا لمینت نیز انجام دهد.
پاسخ ها