طرز تهیه کالباس گیاهی در منزل
مواد لازم برای تهیه کالباس:
گوشت مرغ هم سینه و ران | 1 کیلو |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سفید | 50 گرم |
سیر درشت | 10 حبه |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 3 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق مرباخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق مرباخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
آرد ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 40 گرم |
پودر پاپریکا | 1 قاشق غذاخوری |
جوز هندی | 1 قاشق مرباخوری |
آب سرد | نصف لیوان |
پسته خیسانده شده | به مقدار لازم |
هویج نگینی خرد شده | به مقدار لازم |
قارچ پخته شده | در صورت تمایل |
طرز تهیه کالباس :
ابتدا گوشت مرغ بدون استخوان را به همراه سیر چرخ کنید و سپس با میکسر میکس کنید تا کاملا نرم شود اگر تمایل داشتید کمی گوشت قرمز هم نازک خرد کنید و داخل مواد بریزید سپس تمام مواد فوق را به گوشت اضافه کنید و با همزن بزنید تا حسابی مخلوط شود و یا با دست حسابی ورز بدهید مواد چسبنده است در آخر پسته و هویج و قارچ پخته شده را به مواد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
کاور کالباس را به اندازه ی مورد نظر برش بدهید و سر آن را با نخ ضخیم بپیچید و محکم گره بزنید مواد کالباس را داخل قیف یکبار مصرف بریزید و با آن داخل کاور را پر کنید، هوای داخل کاور را بگیرید و زمانی که کاور را پر کردید سپس سمت دیگر را خوب فیکس کنید. دقیقا شبیه شکلات دو طرف را با نخ ببندید کالباس را داخل قابلمه ی آب جوش بیاندازید تا حدی که آب روی کالباس را بپوشاند و به مدت 1 ساعت زمان بدهید تا کالباس بپزد اگر آب داخل قابلمه کم شد دوباره آب به آن اضافه کنید پس از اینکه پخت و خنک شد در یخچال به مدت 12 ساعت قرار دهید و بعد سرو کنید.
طرز تهیه کالباس دودی در خانه:
طرز تهیه کالباس دودی در خانه
مواد لازم برای کالباس دودی :
فیله ی مرغ یا گوشت گوساله ی مخلوط با گوشت گوسفند | 600 گرم |
سویای دودی یا کبابی | 400 گرم |
سیر | 5 حبه |
* آرد | ۳ قاشق غذاخوری |
زرده ی تخم مرغ | ۳ عدد |
یخ | 6 تکه |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
تخم كرفس | 1/2 قاشق چایخوری |
شیر خشک | ۱ فنجان |
فلفل سیاه | نصف قاشق مرباخوری |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
دارچین | 1/3 قاشق مرباخوری |
زنجبیل | 1/5 قاشق مرباخوری |
هل | نصف قاشق مرباخوری |
میخک | اندازه ی 1 عدس |
جوز هندی | اندازه ی 2 تا عدس |
آویشن | 1/4 قاشق مرباخوری |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
دانه خردل | به میزان لازم |
تخم گشنیز | به میزان لازم |
رازیانه | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
* پسته ی تازه حلفه برش خورده | به میزان لازم |
قارچ | به میزان دلخواه |
* به جای سیر می توانید از پودر سیر به همراه پودر پیاز هم استفاده كنید
*آرد: پایه ی مصرف 3 قاشق غذاخوری هست اما اگر خمیر كالباس بیش از حد شل بود می توانید تا 6 قاشق هم آن را افزایش بدهید.
* كیسه یخ در اندازه ی متوسط برای تقریبا 30 دانه ی یخ
طرز تهیه کالباس دودی در خانه :
برای تهیه کالباس دودی ابتدا، گوشت ها را همراه با سویای خیس خورده، سیر و جعفری خرد شده، 3 بار چرخ کنید. آرد را با تمام ادویه های خشک 2 بار الک كنید و به مخلوط گوشت و سویا اضافه کنید، مزه ی مواد را بچشید و در صورت تمایل ادویه هایی را كه دوست دارید مجدد اضافه كنید.
سپس تخم مرغ را به مواد اضافه كنید و همه ی مواد را در غذاساز بریزید و 5 دقیقه اجازه بدهید تا مخلوط شوند. در طول مدت روشن بودن غذا ساز به تدریج تكه های یخ را با فاصله اضافه كنید. سپس روغن مایع را اضافه كنید و بعد از این مرحله، مواد را از غذاساز بیرون بیاورید. در صورت شل بودن خمیر مقداری آرد اضافه كنید و با دست كمی ورز بدهید تا كل مواد به صورت خمیری نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد.
در مرحله ی آخر پسته و قارچ خرد شده را اضافه كنید، سپس همه ی مواد را روی فویل آلومینیومی بریزید و دو سر فویل را مانند شکلات خوب بپیچید و ببندید. سپس به مدت 45 دقیقه مواد را بخار پز كنید. بعد از این مدت بلافاصله دور مواد را در حالیكه هنوز از داخل فویل بیرون نیاوردید، كیسه ی یخ بپیچانید و بعد از خنک شدن در داخل یخچال بگذارید تا خوب سرد شود. بعد از سرد شدن به اندازه های دلخواه با چاقوی لیزری برش بدهید.
تهیه کالباس در منزل
نکته هایی برای تهیه کالباس دودی :
•اگر از گوشت قرمز استفاده کردید مدت زمان بخارپز شدن را بیشتر کنید تا کاملا بپزد.
• نمک را می توانید با توجه به ذائقه ی خودتان کم و زیاد کنید.
• اگر پسته ی تازه در دسترس ندارید از خلال پسته یا پسته ی خام استفاده کنید به این صورت که در آب حدود 5-10 دقیقه خیس کنید.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها