بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی در کودکان



بثورات ناشی از پیچک سمی,حساسیت به پیچک سمی,پیچک سمی

بثورات پوستی معمولاً 12 ساعت بعد از تماس با سم گیاه پیچک ایجاد می شوند

 

اولین گام در پیشگیری از ایجاد بثورات ناشی از پیچک سمی، پیدا کردن گیاهان سمی در محل زندگی است که به محض مشاهده آن، باید به ریشه کنی آنها پرداخت.

حساسیت پوستی در کودکان
پوست برخی از کودکان پس از دست زدن به غذا، صابون یا گیاهانی مثل پیچک سمی، سماق یا بلوط سمی واکنش نشان می دهد. دست کم یکی از اعضای خانواده پیچک سمی در بسياري از شهرهای جهان وجود دارد. پیچک سمی و بلوط سمی از خانواده یونجه هستند و بسياري از انواع آنها باعث خارش و قرمز شدن پوست، تاول و یبوست می شوند.


پیچک سمی چه شکلی است؟
برگ های پیچک سمی میتوانند به صورت لبه های صاف، یا موجدار و یا ناهموار باشند، همچنين میتوانند شبیه موم، براق و یا مات ظاهر شوند. علاوه‌براین ، آنها ممکن است پشمالو یا کاملاً صاف دیده شوند. پیچک های سمی میتوانند بعنوان یک گیاه صعود کننده که درختان و سازه های چوبی ديگر را به خود جذب می کند وجود داشته باشد ، همچنین ممکن است به صورت بوته هم دیده شود.


بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی در کودکان
بثورات پیچک سمی و بلوط سمی به علت حساسیت به رزین یا صمغ این گیاهان به وجود می آید، که به نام گیاهان سماق یا Rhu نامیده می شوند. نیازی نیست که کودک در تماس مستقیم با برگ، ریشه، و یا شاخه از گیاهان سماق باشد تا مبتلا به این جوشها شود. رزین گیاه میتواند بطور غیر مستقیم به پوست برسد هنگامی که لباس یا یک حیوان خانگی حامل رزین توسط کودک لمس شده باشد.

 

 

بثورات ناشی از پیچک سمی,نشانه های حساسیت به پیچک سمی,پیچک سمی

برگ های پیچک سمی میتوانند به صورت لبه های صاف یا موجدار باشند

 

علایم و نشانه های بروز ضایعات ناشی از پیچک سمی:
خارش
قرمزی
ورم
تاول
مشکلات تنفسی (در صورت استنشاق دود ناشی از سوزاندن پیچک سمی)

 

غالباً ضایعات پوستی به علت کشیده شدن ساقه گیاه بر روی پوست به صورت یک خط مستقیم ظاهر خواهند شد. ولی درصورتی که بدن کودک با یک تکه لباس یا خز حیوان خانگی آلوده به روغن یا رزین پیچک سمی تماس پیدا کند، امکان دارد ضایعات پوستی به وجود آمده بیشتر بوده و بخش های بیشتری از پوست را درگیر کند. همچنين ممکن است کودک رزینگیاه را با انگشتان خود به بخش های دیگر بدن نیز منتقل کرده و قسمت های دیگر بدن حتی ناحیه تناسلی آنها هم درگیر این ضایعات پوستی شود. این واکنش پوستی معمولاً 12 تا 48 ساعت بعد از تماس با سم این گیاه ایجاد شده و دو تا سه هفته باقی خواهد ماند.

 

درمان حساسیت ناشی از پیچک سمی
درمان های بثورات ناشی از  پیچک سمی معمولاً به وسیله شیوه های خود مراقبتی صورت گرفته و ضایعات پوستی معمولاً طی دو یا سه هفته از بین خواهند رفت.

زمان مراجعه به پزشک
- در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
- حساسیت پوستی کودک شدید یا گسترده است.
- تورم پوستی کودک در حال افزایش است.
- تاول ها چرکی شده اند.
- کودک دچار تب شده است.
- کودک دود ناشی از سوختن پیچک سمی را استنشاق کرده و دچار مشکلات تنفسی شده است.

 

 بثورات ناشی از پیچک سمی,پیشگیری از ایجاد حساسیت به پیچک سمی,پیچک سمی

حساسیت پوستی، ناشی از تماس با گیاه پیچک سمی

 

پیشگیری از ایجاد حساسیت توسط پیچک سمی
اولین گام در پیشگیری، پیدا کردن گیاهان سمی در محل زندگی است که به محض مشاهده آن در حیاط، باید به ریشه کنی آنها پرداخت. البته باید از کندن آنها با دست و یا سوزاندن آنها خودداری نمود. چون دود، حامل مواد شیمیایی بوده و پس از انتشار در هوا سبب پیدایش عوارض پوستی می گردد.

موقع قدم زدن کودک در مناطق پر گیاه، به او لباس آستین بلند بپوشانید و سفارش کنید که از مسیرهایی که رویش گیاه کمتر است عبور کند؛ همچنین عکس گیاهان سمی را به کودک خود نشان دهید تا مراقب حضور آنها در محیط باشد و از آنها دوری کند.

درصورتی که دست و پای کودک با گیاهان سمی تماس یافت، سریعا ناحیه آلوده را با آب
و صابون بشویید.

پس از قدم زدن در نواحی گیاهی هم لباس ها را با آب گرم شستشو دهید.

چنان چه در مناطق سرسبز زندگی می کنید و کودکتان هر ساله در اثر تماس با پیچک های سمی به ناراحتی های پوستی دچار می شود، در بهار هر سال او را برای تزریق و مایه کوبی علیه این گیاه نزد پزشک ببرید. این روش ميزان آلرژی کودک را کاهش می دهد.


درصورتی که پیچک سمی در باغچه حیاط دیدید چه باید بکنید؟
درصورتی که پیچک سمی را در حیاط خود دیدید، تلاش نکنید آن را بسوزانید یا بکنید( حتی با دستکش)، اما به جای آن گیاه را بچینید یا با روزنامه خفه کنید. برای مقابله با عفونت سمی،  فورا بعد از لمس گیاه دست هایتان را با آب و صابون گرم بشویید.


گردآوری: بخش کودکان


بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋