غذای سنتی اصفهان
هر شهری برای خودش نشانههایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب میشوند. از صنایع دستی گرفته تا مکانهای گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب میشوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.
غذاهای سنتی اصفهان
همیشه بحث غذاهای محلی که میشود با یک لیست بلند از غذاهای بسیار خوشمزه روبرو می شویم که انتخاب بین آن ها سخت می شود! هر انسانی ذائقه خاصی دارد، می توانیم بگوییم که میلیون ها ذائقه در ایران و میلیاردها ذائقه در جهان وجود دارد.
وقتی حرف از غذاهای سنتی ایرانی میشود، اولین غذایی که به ذهن اکثراً می رسد، کباب است؛ اما به غیر از کباب غذاهای متعدد دیگری نیز در فهرست غذاهای ایرانی دیده میشود که نباید لذت خوردن آنها را از دست بدهید. تنوع غذاهای سنتی که اغلب محلی هستند و از طعمهای متمایز و خوشمزهای برخوردارند، میتوانند لذت هر سفری را دوچندان کنند.
اصفهان به دلیل موقعیت جغرافیایی و اقلیمی که دارد از گذشته تا به امروز با طیف وسیعی از مواد غذایی اولیه روبرو بوده است. شاید اگر نگاهی به لیست غذاهای سنتی اصفهان بیاندازید، وجه مشترک اکثر این غذاها را دریابید؛ ظاهر حلیمی شکل آن ها و اینکه با نان سرو می شوند. همچنین گوشت نیز جزو مواد اولیه اصلی غذاهای اصفهانی است.
در این مقاله قصد داریم شما را تعدادی از غذاهای سنتی اصفهان آشنا کنیم با ما همراه باشید:
بریونی با بریانی:
بریان غذای سنتی اصفهان
بریانی یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است. خیلی ها قبل از اینکه پا به اصفهان بگذارند خودشان را برای بریانی های خوشمزه و معروف اصفهان آماده می کنند. بریانی از غذاهای معروف اصفهان است و کمتر کسی پیدا می شود که تا اصفهان برود و طعم بینظیر آن را امتحان نکند. محبوبیت این غذا تا حدی ست که نه فقط اصفهانی ها بلکه دیگر مردم ایران هم این غذا را می شناسند. بریونی با استفاده از گوشت، پیاز، روغن، دارچین، نعناع خشک، زعفران و کشک آماده می شود. در اصفهان این غذا به همراه مقداری جگر سفید پخته و چرخ شده، آب گوشت ، نان سنگک، ریحان و دوغ خنک سرو می شود.
اکثراً اولین بار به محض دیدن یک پرس بریانی تصور میکنند با شکم گرسنه قرار است از رستوران بیرون بروند، اما وقتی لقمه آخر را در دهان میگذارند تازه متوجه سنگینی غذا میشوند. ( طرز تهیه بریان )
حلیم بادمجان اصفهان :
حلیم بادمجان غذای سنتی اصفهان
حلیم بادمجان هنگام سرو باید کِش بیاید و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کِش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد. این غذا با استفاده از گوشت ، بادمجان ، کشک ، برنج و ... تهیه می شود. این غذا با نان تازه سرو می شود. ( طرز تهیه حلیم بادمجان )
کباب مشتی یا کباب زردک:
کباب زردک اصفهان
از جمله کبابهای ساده و در عین حال خوش طعم است که تهیه و پخت آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و در نهایت در روغن سرخ میشود. یک غذای سنتی دیگر با طعم ملس که البته معمولا با نان خورده می شود. اصفهانی ها این غذا را با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، شیره، زردک ،ادویه های خوشعطر، پیاز و سرکه درست می کنند.
خورش ماست اصفهانی :
خورش ماست اصفهان
یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای اصفهانی ، خورش ماست می باشد. این خورش با خورش های دیگر ، متفاوت است و طعم و ظاهری خاص دارد. در تهیه خورش ماست از ماست چکیده، مرغ، زرده تخم مرغ، خلال پوست پرتقال، شکر، زرشک، نمک، زعفران و زردچوبه استفاده می شود. خورش ماست رنگی زرد دارد و طعم آن نیز ترکیبی از شیرینی و ترشی می باشد. ( طرز تهیه خورش ماست )
اشکنه از غذاهای سنتی اصفهان :
اشکنه غذای سنتی اصفهان
اشکنه یکی از غذاهای قدیمی است که تا چند سال گذشته پای ثابت سفرههای ایرانی بود. این غذا هنوز در بعضی از استانها مثل استان اصفهان پخته میشود. برای تهیه اشکنه اصفهانی به پیاز، سیب زمینی، شنبلیله خشک، تخممرغ و روغن نیاز دارید. اشکنه غذایی مقوی با دستور پختی آسان و مناسب برای روزهای سرد سال است. ( طرز تهیه اشکنه )
شله بریان با زیره :
شله بریان با زیره اصفهان
یکی از این غذاهای بسیار مقوی، شله بریان با زیره است که بافتی نرم و کوبیده شده دارد و طعمی محبوب و دوست داشتنی دارد. برای تهیهی این غذا از گوشت دنده گوسفند، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل ، برنج نیم دانه ، زیره سیاه آسیاب شده استفاده می شود.
یخمه ترش :
یخمه ترش غذای سنتی اصفهان
یک غذای سنتی و خوشمزه است. این غذا خاصیت بسیار زیادی دارد و برای افراد لاغر و ضعیف عالی است. در تهیه این غذا از زردالو، آلو و به ، گوشت گوسفند، برنج و شکر استفاده می شود. یخمه ترش را با نان سنگگ میل کنید. ( طرز تهیه یخمه ترش )
آش شله قلمکار :
آش شله قلمکار اصفهان
آش شله قلمکار جزء غذاهایی است که در بیشتر شهرها پخته میشود، اما سرچشمهی آن در اصفهان است. ماش و گوشت مواد اصلی در تهیهی آش شله قلمکار هستند که با برنج و سبزی ترکیب میشوند. آش شله قلمکار در طباخیهایی که حلیم بادمجان و حلیم و عدس میفروشند، سرو میشود. ( طرز تهیه آش شله قلمکار )
آش اوماج اصفهان :
آش اوماج غذای سنتی اصفهان
یکی دیگر از غذاهای سنتی اصفهان که در بخش ترک نشین اصفهان طبخ می شود آش اوماج است. آش اوماج از ترکیب حبوبات، آرد، آب، اسفناج، زرد چوبه و پیاز تهیه می شود. این آش معمولا به جای کشک با ماست خورده می شود.
کله جوش اصفهانی :
کله جوش اصفهان
کله جوش یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که سریع آماده می شود. این غذا از کشک، نعنا خشک، پیاز، گردو و نمک و فلفل تهیه می شود.
معمولا این غذا را با نان سنگک ترد سرو می کنند. ( طرز تهیه کله جوش )
یخنی لوبیا یا گوشت و لوبیا :
گوشت لوبیا غذای سنتی اصفهان
یکی از غذاهای محلی محبوب اصفهان، یخنی لوبیا یا گوشت لوبیا است. در تهیه این غذا که معمولا به صورت حلیم پخته می شود، از گوشت گوسفند، تره، جعفری و شنبلیله، لوبیا سفید، برنج، پیاز و ادویه استفاده می شود. اصفهانیخا گوشت و لوبیا را معمولا در ظروف مسی طبخ کرده و آن را با نان سرو می کنند.
چند غذای مشابه دیگر با گوشت و لوبیا مانند گوشت و عدس و گوشت نخود در غذاهای محلی اصفهانی ها وجود دارد. ( طرز تهیه گوشت و لوبیا )
کوکو قندی :
کوکوقندی اصفهان
این غذای سنتی امروزه کمتر درست می شود اما قدیم ها عطرش بیشتر در خانه ها می پیچید. همانطور که از اسمش پیداست با یک غذای شیرین طرف هستید و اگر از طعم شیرینی در غذا خوشتان بیاید حتما از طرفداران آن می شوید. برای درست کردن این غذا احتیاج به موادی مثل سیب زمینی، تخممرغ، زعفران، شکر، گلاب و جوهر لیمو است.
آش سماق :
آش سماق غذای سنتی اصفهان
یکی از آش های خوش طعم و متفاوت اصفهانی ها، آش سماق است که در آن از سماق خشک استفاده می کنند. این آش را می توان هم با آرد و هم با برنج نیم دانه تهیه کرد. این غذا آشی با طعم ترش و مزه ای متفاوت است.
ماش و قمری :
ماش و قمری اصفهان
ماش و قُمری جزء غذاهای سنتی اصفهان است، اما در هر رستورانی در این شهر نمیتوانید آن را پیدا کنید و باید به دنبال رستورانهای سنتی بگردید. این غذای سنتی اصفهان از ترکیب کلم قمری، گوشت و ماش تهیه میگردد. ( طرز تهیه ماش و قمری )
قیمه ریزه نخودچی :
قیمه ریزه نخودچی غذای اصفهان
قیمه ریزه نخودچی که به کله گنجشکی یا قرمزه نخودچی هم معروف است یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که هم طعم خوبی دارد و هم مواد مورد نیاز برای پختن آن تقریباً در همه خانهها وجود دارد. برای تهیه این غذا به گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، پیاز، رب و نعنا خشک احتیاج دارید. ( طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی )
به پلو اصفهانی :
به پلو
به پلو، یک غذای سنتی اصفهانی که بسیار هم خوشمزه است. به پلو از به ، گوشت، آلو و زعفران و برنج تهیه می شود.
اوماج چغندر غذای سنتی اصفهان :
اوماج چغندر
از غذاهای بسیار قدیمی و بومی در استان اصفهان،اوماج سرکه و چغندر است. غذایی با رنگ و طعمی فوقالعاده و لذیذ ، این غذا یکی از خوراک های ساده و قدیمی اصفهان است که از ترکیب موادی مثل چغندر، سرکه، آب، نمک و آرد تهیه می شود.
نخود آب غذا سنتی اصفهان:
نخودآب غذای سنتی اصفهان
نخودآب یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است که به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارد و خیلی راحت پخته میشود اما با این حال به دلیل داشتن حبوبات غذای بسیار مفیدی است.
( طرز تهیه نخود آب )
گردآوری:بخش فرهنگ و هنر
پاسخ ها