بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

13 چیزی که به زودی منسوخ می شود



اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

کلیدهای فلزی، خودروهای دنده ‌ای، عینک و...

 

جهان هرگز از تحول و پیشرفت باز نایستاده است. هم اکنون روند تغییر و تحول جهان سرعت و شتاب بیشتری هم به خود گرفته ؛ طوری‌که به نظر می‌رسد ما به شکلی هفتگی شاهد جایگزینی خدمات جدید، فناوری‌های جدید و به طور کلی چیزهای جدیدتر با نسخه‌های قدیمی‌تر آن‌ها هستیم. آیا آخرین باری   که از طریق نوار کاست به موسیقی گوش دادید یا لوح فشرده فیلمی را از یک فروشگاه ویدئویی به اجاره گرفتید، یا از تلفن‌عمومی با کسی تماس برقرار کردید به خاطر دارید؟ باید این ‌احتمال را بدهید که بسیاری از چیزهایی که امروز از آن‌ها استفاده می‌کنید هم به زودی به خاطره تبدیل شوند. ما در این مطلب به برخی ابزارها و وسایلی اشاره کرده‌ایم که به نظر می‌رسد تا به امروز از قطار سریع پیشرفت و تکامل جا مانده‌اند اما به زودی سوار بر آن خواهند شد و جای خود را به ابزارهای جدیدتری خواهند داد. با ما همراه باشید.

 

اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

1- قفل‌های هوشمند 

به جای کلیدهای فلزی

کلیدهای فلزی هنوز هم توسط بسیاری ‌از مردم در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند اما سیستم‌های امنیتی جدید فقط یک گام تا خالی‌تر کردن فضای موجود در جیب‌های ما فاصله دارد! مزایای قفل‌های هوشمند مانند قفل‌هایی که دارای کدهای عددی هستند به زودی، کلیدهای فلزی را به فراموشی خواهند سپرد. با استفاده از کلیدهای هوشمند دیگر کلیدی که گم شود، به سرقت برود یا در جایی فراموش شود وجود نخواهد داشت. با استفاده از داده‌های بیومتریک شما می‌توانید درخودرو، آپارتمان یا دفتر محل کارتان را بدون نیاز به کلید باز کنید.

 

اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

2- قلم دیجیتال 

به جای کاغذ و خودکار

برای نسل آینده، نوشتن با قلم وکاغذ دست کمی از کارهای متعلق به عهد باستان نخواهد داشت! امروزه ما به طور عمده از دستگاه‌های الکترونیکی برای یادداشت‌برداری، برنامه‌ریزی روزانه، برقراری ارتباطات شخصی و حرفه‌ای، یادگیری و ... استفاده می‌کنیم. حتی دیگر ضرورتی برای امضای دستی نیز دیده نمی‌شود. هر فردی می‌تواند هرگونه اقدام رسمی را با یک امضای دیجیتال به ثبت برساند. در آینده نه چندان دور، بازدید از موزه‌ها تنها فرصت برای دیدن قلم وکاغذ و وسایل مرتبط با آن‌ها مانند منگنه، پرونده، نمابر، دستگاه کپی و اسکنر خواهد بود.

 

اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

3- پول دیجیتال

 به جای پول‌کاغذی

در گذشته مردم مجبور بودند داخل شعب بانک بروند، فرم پر کنند و برای دریافت پول خود در صف انتظار بایستند. در واقع ما پول نقد را همه جا با خودمان حمل می‌کردیم اما این روزها رواج هرچه بیشتر استفاده از ‌کارت‌های اعتباری (حتی اگر انتقال وجه از طریق فناوری‌های موبایلی را هم در نظر نگیریم) ضرورت استفاده از پول نقد را به میزان زیادی کاهش داده است. کارشناسان می‌گویند سکه و اسکناس‌های کاغذی طی یک دهه آینده با شکل‌های جدیدی از پول جایگزین می‌شوند. هم‌اکنون در سوئد، کارت‌های اعتباری و بانکداری آنلاین تقریبا جایگزین پول کاغذی شده و ابزارهای پرداخت تلفن همراه، خرید محصولات را تنها با زدن چند ضربه به صفحه تلفن هوشمند امکان‌پذیر ساخته است.  

  

4-خودروهای اتومات به جای خودروهای دنده‌ای

در این‌که با افزایش استفاده از گیربکس‌های اتوماتیک در خودروها، استفاده از دنده‌های دستی ‌در انواع ‌خودروهای تولیدی روزبه‌روز در حال کمتر شدن است هیچ تردیدی وجود ندارد. در جدیدترین گزارش سایت خبری-اقتصادی CNBC نیز به این موضوع اشاره شده است. براساس این گزارش از خودروهای جدیدی که در بازار کشورهای پیشرفته اروپایی به فروش می‌رسند تنها حدود ۱۲ درصد از خودروها را می‌توان با گیربکس دستی خریداری کرد. گرچه هنوز در بسیاری از کشورها شرایط به‌گونه دیگری است ولی افت شدید تعداد خودروهای تولید شده با گیربکس دستی در مقایسه با ۹ سال پیش، خبر از انقراض این نوع خودروها در آینده نزدیک دارد.

 

5-شارژ بی‌سیم به جای شارژرهای کابلی

بیشتر کاربران تلفن‌های هوشمند هنوز هم مجبورند برای افزایش میزان باتری گوشی‌شان، کابلی را به بدنه آن متصل کنند. در آینده نزدیک به لطف ارتباط بی‌سیم، دیگر نیازی به این کابل‌ها نیست. ‌حالا ما در آستانه پای نهادن به دورانی هستیم که در آن سردمداران عرصه فناوری به دنبال آن هستند تا کابل‌ها را به کلی از دنیای ما حذف کنند. کارشناسان پیش بینی می‌کنند ظرف مدت 10 سال یا کمتر، همه چیز از جمله شارژ دستگاه‌های الکترونیکی به شکل بی سیم انجام خواهد شد و سیم‌های شارژر و سردرگمی‌های ما برای یافتن سیم‌های شارژری که گم‌شان کرده‌ایم و قطع شدن‌های شان، به دنیای خاطرات‌مان خواهند پیوست. در تعریف مختصر شارژ بی‌سیم باید بگوییم این فناوری در واقع فرایندی برای شارژ وسایل مجهز به باتری بدون نیاز به هیچ سیم یا کابل است و انتقال بی‌سیم جریان برق به دستگاه گیرنده را امکان‌پذیر می‌کند. شارژ بی‌سیم به شارژ القایی هم شهرت دارد؛ البته شارژ القایی یکی از انواع شارژ بی‌سیم نیز محسوب می‌شود. 

 

6-پرداخت دیجیتال

 به جای کارت‌های اعتباری

در کنار گواهی نامه رانندگی و کارت شناسایی، کارت‌های اعتباری احتمالا مهم‌ترین اشیای  موجود در کیف جیبی شما هستند. با این حال عمر این کارت‌های پلاستیکی که شما برای خرید همه چیز از بنزین گرفته تا مواد غذایی، لباس و بلیت سینما از آن‌ها استفاده می‌کنید رو به پایان است. باید انتظار داشته باشید کارت‌های اعتباری تان به زودی جای خود را به پرداخت‌های دیجیتال بدهند. پرداخت‌های الکترونیک یا دیجیتال نه تنها سریع‌تر و راحت‌تر از پرداخت‌های فیزیکی هستند بلکه به دلیل وجود نداشتن چیزی برای حمل، گم شدن یا به سرقت رفتن، از امنیت بیشتری نیز برخوردارند. فناوری‌های نوین مانند دستیاران صوتی هوشمند باعث شده‌اند حتی گاهی برای انجام پرداخت‌ها نیاز به استفاده از گوشی هوشمند نیز نباشد. هم‌اکنون در برخی از کشورها پرداخت الکترونیکی به گزینه اول در پرداخت‌ها تبدیل شده است. به عنوان مثال در چین، ۴۰ درصد پرداخت‌ها، پرداخت دیجیتال است. همچنین بنابر تحقیقات موسسه مکینزی حجم تراکنش‌ها با استفاده از کیف پول‌های موبایلی با رشد ۴۵ درصدی سالانه تا سال ۲۰۲۲ به بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

 

اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

7-فروشگاه‌های اینترنتی

 به جای مراکز خرید

صاحبان مراکز خرید به خصوص مغازه‌های محلی و کوچک، طی چند سال گذشته ضربات اقتصادی زیادی متحمل شده‌اند. تغییر فرهنگ خرید در طول پنج سال گذشته به خصوص در چند وقت اخیر و بعد از آمدن کرونا، مصرف‌کنندگان را از مراکز تجاری راهی فروشگاه‌های آنلاین کرده، تا جایی که حتی مادربزرگ‌ها هم این روزها یک حساب کاربری خرید از یک فروشگاه اینترنتی دارند. خرید اینترنتی نه تنها امکان خرید راحت و بدون زحمت خروج از منزل را برای مصرف کنندگان فراهم می‌کند بلکه گزینه‌های بیشتری را هم در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. تحلیل گران اقتصادی در دنیا پیش‌بینی می‌کنند تا سال 2025 ، 25 درصد مراکز خرید کنونی بسته شوند.

 

اخبار تکنولوژی ,خبرهای تکنولوژی,فناوری‌های جدید

8-جراحی لیزر چشم به جای عینک

خیر، تصورتان اشتباه است! عینک به این دلیل که این روزها همه از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، منسوخ نخواهد شد! عامل منسوخ شدن عینک، همه‌گیر شدن جراحی لیزر چشم به عنوان یک روش موثر در درمان تعداد زیادی از مشکلات بینایی است. هرچه این روش درمانی مقرون به صرفه‌تر و بدون عوارض‌تر شود، بدون شک افراد بیشتری به آن روی خواهند آورد. هرچند ممکن است ‌استفاده از عینک به کلی منسوخ نشود زیرا برای انجام عمل جراحی لیزر فرد باید واجد شرایط خاصی باشد، اما به احتمال زیاد در آینده افراد عینکی کمتر و کمتری خواهیم ‌دید و عده‌ای هم معتقدند که اصلا نخواهیم دید!

 

9-تخته سیاه‌ها و حتی پروژکتورها

چند سال آینده و زمانی که بخواهید به فرزندان تان نشان بدهید که واقعا پیر شده‌اید، قصه روزهای مدرسه و پاک کردن خاک گچ از سر و لباس‌تان را برایشان تعریف خواهید کرد، داستانی که دانش‌آموزان آینده درکی از آن در ذهن‌شان نخواهند داشت. البته همین روزها هم تخته ‌سیاه‌های خاطرات شما مدت‌هاست که جای خودشان را به پسرعموهای تمیزتر و صاف‌ترشان یعنی تخته سفیدها داده‌اند اما حتی همین تخته سفیدهای سنتی هم با ظهور تخته‌های هوشمند(نوعی تخته تعاملی با فناوری بالا) به زودی و با پایین آمدن قیمت این تخته‌های هوشمند به خاطره تبدیل خواهند شد. در این بین، به آینده پروژکتورها هم امیدی نیست! تدریس معلمان به کمک صفحه‌های شفافی که روی دیوار نمایش داده می‌شدند، صحنه‌ای آشنا برای دانش‌آموزان و دانشجویان ‌است ‌اما در دهه  ۲۰۰۰میلادی، برخی از فناوری‌های جدید جایگزین پروژکتورهای آموزشی شدند که آن زمان، بسیار گران بودند و استقبالی از آن‌ها نشد. با گذشت زمان، مدارس و دانشگاه‌ها کم‌کم شروع به استفاده از تابلوهای سفید تعاملی یا تخته‌های هوشمند کردند. هم اکنون بسیاری از مراکز آموزشی در همه سطوح از مهدهای کودک گرفته تا دانشگاه‌ها به این تخته سیاه‎های مدرن مجهز شده‎اند. استفاده از نرم‎افزارها و محتواهای آموزشی مخصوص بردهای هوشمند، محیط کلاس‌ها را به محیطی تعاملی و مهیج تبدیل کرده و شور و شوق فراوانی به کلاس‌ها ‌آورده است. هرچند هنوز هم پروژکتورهای آموزشی در برخی مدارس مورد استفاده قرار می‌گیرند اما بازار آن‌ها رو به کسادی است. به عنوان مثال ‌M3، شرکتی که بیش از 50 سال در کار ساخت پروژکتور ‌بود، در سال 2015 ساخت آن‌ها را کلا متوقف کرد.

 

 10-خدمات صوتی اینترنتی

 به جای تلفن ثابت

با گسترش فناوری بی سیم در سراسر جهان بخش عمده ارتباطات از طریق این فناوری صورت می‌گیرد و تلفن ثابت هم اکنون نیز در بسیاری از کشورها راهی منسوخ شده برای برقراری ارتباط به شمار می‌آید. حالا دیگر بسیاری از افراد از تلفن‌همراه یا خدمات صوتی اینترنتی خود به عنوان اصلی‌ترین روش برای برقراری ارتباطات‌شان استفاده می‌کنند. سرعت ‌گسترش فناوری بی سیم به عنوان مثال در کشوری مثل اسپانیا که تا سال 2009 فقط یک پنجم از خانواده‌ها در آن ‌از این فناوری استفاده می‌کرده‌اند، هم اکنون 98 درصد ‌برآورد شده است. با در نظر گرفتن این سرعت می‌توان پیش‌بینی کرد که زمان زیادی به پایان زندگی تلفن‌های ثابت باقی نمانده است.

 

11-سرویس‌های استریم زنده به جای تلویزیون‌های کابلی

صنعت تلویزیون‌های سنتی شامل تلویزیون‌های ماهواره‌ای و کابلی از سال 2016 تا به امروز در سراسر جهان حال و روز خوشی نداشته و هر ماه گزارش‌هایی از قطع اشتراک میلیون‌ها مشترک از سراسر دنیا در خبرگزاری‌های مرتبط منتشر می‌شود. در بسیاری از کشورهای جهان رشد سرویس‌های استریم زنده(پخش زنده اینترنتی) تا حدود زیادی ‌قطع اشتراک تلویزیون‌های کابلی را به همراه داشته است. این سرویس‌ها به خوبی نقش تلویزیون‌های سنتی را برای جوامع متصل به اینترنت ایفا می‌کنند. دسترسی به اینترنت پر سرعت و ارزان، در کنار دسترسی 24 ساعته به انبوه محتواها سبب شده تا کاسبی تلویزیون‌های سنتی به میزان زیادی کساد شود. بر اساس مطالعات مرکز آماری نیلسن، هم اکنون 42 درصد از جامعه مخاطب تلویزیون در آمریکا از طریق سرویس‌های استریم پخش زنده، محتوای زنده را تماشا می‌کنند. این رقم در سال 2017 تنها 25 درصد بود و این جهش عظیم مخاطب را باید به معنای افول حیات تلویزیون‌های سنتی در آینده نزدیک دانست.

 

12-کتاب‌های درسی دیجیتال به جای کتاب‌های درسی کاغذی

اگر مدت زیادی از دانش آموختگی ‌تان از دانشگاه نمی‌گذرد، احتمالا نگرانی‌های تان برای تامین هزینه خرید کتاب‌های درسی سنگین وزن و گران قیمت را به یاد دارید. حالا خبر خوب برای دانشجویان قرن بیست‌و‌یکمی این است که کتاب‌های درسی در حال ورود به دنیای دیجیتال هستند. بعضی از دانشگاه‌ها هم اکنون نیز نسخه‌های چاپی کتاب‌های درسی را از کتاب فروشی‌های خود حذف کرده‌اند. بدون شک، متون دیجیتالی مزایای زیادی دارند. این نسخه‌های دیجیتالی می‌توانند به روز شوند و دانش‌آموزان می‌توانند بخش‌هایی از ‌متن را هایلایت و پس از استفاده،  آن‌ها را به راحتی حذف کنند. پیدا کردن سریع تعاریف یا پاورقی‌ها و نیز لذت بردن از فیلم‌ها و تمرین‌های تعاملی هم از دیگر مزایای کتاب‌های دیجیتالی است اما شاید بهترین مزیت این کتاب‌ها را بتوان خداحافظی با حمل کوله پشتی‌هایی دانست که انگار داخل‌شان بار آجر داشتند!

 

13-اپلیکیشن‌ها به جای دستگاه‌های کنترل از راه دور

دو سه دهه قبل، دستگاه‌های کنترل از راه دور تلویزیون که اولین سال‌های شکوفایی خود را سپری می‌کردند، یک دستگاه لوکس به شمار می‌آمدند و حتی قاب هم برایشان ساخته شد اما حالا دیگر، تلویزیون‌های کابلی، تلویزیون‌های هوشمند و پخش کننده‌های چند رسانه‌ای با استفاده از اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند هر کاری از تغییر کانال گرفته تا نشان دادن عنوان‌ها و توضیحات برنامه‌ها و خاموش کردن صدا را انجام می‌دهند و پایان عمر دستگاه‌های کنترل از راه دور را رقم می‌زنند. برخلاف کنترل از راه دورها که همیشه ‌پشت کوسن‌های مبل جا خوش می‌کنند و شما همیشه باید دنبال‌شان بگردید، فاصله اپلیکیشن‌های هوشمند با شما همیشه به اندازه فاصله‌ای است که با گوشی هوشمندتان دارید!

 

 

  خراسان/یاسمن مشرف

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋