رسپی غذای رژیمی با لپه
لپه یکی از حبوبات پر مصرف در غذاهای ایرانی است که سرشار از مواد معدنی ، ویتامین ها ، فیبر و آنتی اکسیدان پلی فنول است و منبع عالی پروتئین گیاهی محسوب می شود و علاوه بر کم کالری و رژیمی بودن ، میتواند باعث بهبود سیستم گوارش ، سیستم ایمنی و سلامت قلب و عروق شود ، سطح قند خون را تنظیم کند و به کاهش وزن و حفظ وزن سالم نمک کند. در این مطلب از طرز تهیه انواع غذای رژیمی با لپه را با شما در میان می گذاریم.
لپه حاوی پروتئین ، منزیم و روی بسیار مناسبی برای بدن است و نسبت به خاصیت سیرکنندگی ای که دارد کالری کمی به بدن می رساند و یکی از بهترین حبوبات برای تهیه غذاهای رژیمی محسوب می شود.
از لپه میتوانید در ترکیب انواع غذاهای رژیمی استفاده نمایید.
راحت ترین روش اضافه کرده لپه به انواع سوپ است.
لپه پخته شده را میتوانید به سس پاستا اضافه کنید تا مصرف پاستا کاهش پیدا کرده و کالری کمتری به بدنتان برسد.
افزودن لپه به استامبولی هم این غذای خوشمزه را تبدیل به یک غذای رژیمی می کند.
از لپه پخته میتوانید در انواع دیپ و سس های سبزیجات استفاده کنید.
برای 5 نفر
گوشت گوسفندی خرد شده | 300 گرم |
لپه | 200 گرم |
سیب زمینی | 150 گرم |
پیاز متوسط نگین شده ریز | 1 عدد |
رب گوجه خوب | 100 گرم |
آب ژله استخوان | 1 ملاقه |
روغن سرخ کردنی | به اندازه مصرف |
پودرلیمو عمانی، زردچوبه، نمک، فلفل قرمز، دارچین | به مقدار لازم |
پودر زعفران، پودر زنجبیل، ادویه کاری | به دلخواه |
لپه را از 12 ساعت قبل در آب بخیسانید.
پیاز را با 1 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید و سپس گوشت های قیمه شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید ، زردچوبه را اضافه کرده و مخلوط کنید.
آب را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.
در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
لپه را با کمی زردچوبه بپزید و به همراه ادویه ها و آب ژله استخوان به خورش اضافه کرده نیم ساعت اخر پخت سیب زمینی ها را اضافه کنید و صبر کنید نرم شوند.
برای 4 نفر
لپه | 1/2 پیمانه |
بلغور جو | 1 پیمانه |
ساقه کرفس خرد شده | 1 پیمانه |
هویج | 1 عدد |
زردچوبه و نمک و فلفل | به میزان لازم |
آب یا آب مرغ | به اندازه پخت مواد |
جعفری خشک یا تازه | برای تزیین |
گوجه فرنگی رنده شده | 2 عدد |
آب لیمو ترش تازه | برای چاشنی |
سوپ رژیمی با لپه
لپه ها و بلغور جو را از 3 ساعت ثبل در آب خیس کنید و در دو ظرف جداگانه با کمی زردچوبه بپزید. ساقه کرفس را خرد کنید ، هویج را رنده کنید و به همراه لپه و بلغور پخته در قابلمه ای مناسب بریزید و آب مرغ را اضافه کنید.
نمک و فلفل وادویه بزنید و در قابلمه را بگذارید تا سبزیجات نرم شوند.
گوجه رنده شده را اضافه کرده و اجازه دهید سوپ جا بیوفتد.
در آخر آب لیمو ترش را اضافه نمایید و از روی حرارت بردارید.
لپه | یک پیمانه |
گوجه فرنگی | سه عدد بزرگ |
روغن کنجد | به میزان لازم |
پیاز خرد شده | یک عدد بزرگ |
قارچ | چهار عدد بزرگ |
گل کلم خرد شده | سه پیمانه |
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی | به میزان لازم |
لیموترش تازه | به میزان لازم |
لپه را از قبل خیس کنید و با مقداری آب و زردچوبه بپزید.
پیاز را با کمی روغن تفت دهید و سپس زردچوبه را اضافه کرده مخلوط کنید.
گل کلم را اضافه کرده کمی تفت دهید.
قارچ ها را خرد کنید و با ادویه به مواد اضافه کنید و صبر کنید آبش کشیده شود.
گوجه را پوره کنید و به همراه نمک ، فلفل و زنجبیل به مواد اضافه کنید و صبر کنید بپزد تا آب گوجه قوام بگیرد.
لپه را اضافه کرده و با حرارت ملایم به پخت ادامه دهید.
در انتها آب لیموترش را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.
گوشت چرخ کرده | 1 پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
لپه | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک ، زردچوبه ، دارچین ، پودر سیر ، سماق | به مقدار لازم |
شامی رژیمی با لپه
لپه را از 3 ساعت قبل در آب خیس کنید و سپس با کمی زردچوبه بپزید تا نرم شود.
سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز ، رنده کنید و آبش را بگیرید.
لپه را له کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کرده ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کنند.
مایه شامی را نیم ساعت در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد.
سینی فر را با کاغذ آلومینیم بپوشانید و چرب کنید و به اندازه گردو از مواد بردارید و به حالت شامی فرم دهید و داخل سینی بچینید و در فری که با حرارت 250 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
برنج | سه پیمانه |
لپه | یک و نیم پیمانه |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
پیاز متوسط | یک عدد |
روغن مایع | 1 قاشق غذا خوری |
کره | 25 گرم |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذا خوری |
نمک ، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
گوشت را ریز خرد کنید و به همراه پیاز خلالی با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید.
فلفل ، زردچوبه و آب را اضافه کرده با حرارت ملایم بپزید.
لپه را جداگانه بپزید و به گوشت اضافه کنید و 10 دقیقه با هم بپزید تا طعم گوشت را بگیرد و با زعفران ف فلفل و نمک مخلوط کنید.
برنج را آبکش کنید و با مواد لا به لا در قابلمه بریزید و دم بگذارید.
قبل از سرو کره را به برنج اضافه کرده و میل نمایید.
برای ته دیگ برنج میتوانید 2 عدد زرده تخم مرغ را با 2 قاشق غذا خوری ماست و 1 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده و 3قاشق غذا خوری برنج مخلوط کنید و کف قابلمه صاف کنید.
به | ۲۵۰ گرم |
لپه | ۱/۴ پیمانه ( ۷۵ گرم ) |
گوشت گوسفند | ۷۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱/۴ پیمانه ( ۶۰ گرم ) |
روغن | 1 قاشق غذا خوری |
زردچوبه | 1 قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق غذا خوری |
آب | ۲ فنجان |
نمک | به میزان لازم |
آب لیمو | ۲ قاشق غذا خوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
خورش لپه و به رژیمی
لپه را در آب بخیسانید و سپس با مقداری آب بپزید.
پیاز و سیر را خرد کرده و با روغن تفت دهید.
گوشت را اضافه کرده با حرارت ملایم تفت دهید تا ابش گرفته شود.
زردچوبه و فلفل را اضافه کرده مخلوط کنید.
آب و پوب دارچین را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
رب را با کمی روغن تفت دهید و در آخر به همراه لپه ها ، به ، نمک و زعفران دم کشیده ، آبلیمو را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید بپزد و جا بیوفتد.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها