احکام شرعی ابراز عشق دختر و پسر قبل از محرم شدن
ابراز عشق دختر و پسر قبل از محرم شدن چه حکمی دارد ؟
اسلام برای هر فردی چهارچوبی به نام ازدواج قرار داده است، در آن می توانید از ارتباطات جنسی، ناز و نوازش و حتی صحبت های عاشقانه استفاده کنید. اما اگر قصد ازدواج داشته باشند می توانند قبل از محرم شدن ابراز عشق و علاقه کنند.
پرسش و پاسخ هایی درباره احکام ابراز عشق دختر و پسر قبل از محرم شدن
اسلام برای بر آورده شدن نیازهای زن و مرد، چهارچوبی برای آن ها به نام ازدواج معین کرده است و هر گونه ارتباط جنسی اعم از صحبت های عاشقانه، لمس و نوازش و ... باید بعد از عقد و ازدواج باشد. و حتی دختر و پسری که با هم نامزد هستند و قرار است که در آینده ی نزدیک با هم ازدواج کنند قبل از ازدواج نمی توانند از یک دیگر استفاده و لذت جنسی ببرند حتی اگر در حد گفت و شنودهای عاشقانه و دست دادن باشد.
• پرسش : داشتن رابطه پسر و دختر اگر بدون لمس های حرام و یا نزدیکی باشد و فقط برای مشورت در کارهای یکدیگر و … باشد چه حکمی دارد؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : در مورد مقدمات ازدواج جایز است و در غیر آن اشکال دارد.
• پرسش : عشق ورزيدن به شخصيت هاى معنوى و دينى جنس مخالف و دوست داشتن آنها از روى محبت الهى چه حكمى دارد؟
پاسخ همه مراجع: اگر باعث مفسده نشود، اشكال ندارد.
• پرسش : اظهار دوستى به جنس مخالف در اين حد كه بگويد من تو را دوست دارم، چه حكمى دارد؟
پاسخ همه مراجع : اين كار جايز نيست؛ چون ترس افتادن به گناه در ميان است.
در دوران نامزدی و يا آشنايی كه صيغه محرميت خوانده نشده است، چون هر دو هنوز نامحرم هستند، گفتن حرف های عاشقانه و ابراز دوستی جايز نمی باشد.
• پرسش : حکم ارتباط و صحبت با دختر نامحرم قبل از ازدواج چیست؟
پاسخ : از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، حتی در حد گفت و شنودهای عاشقانه اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. و در این جهت اطلاع (و حتی اجازه) یا عدم اطلاع والدین تأثیری ندارد. اما صبحت کردن برای ازدواج در صورتی که قصد جدی ازدواج داشته باشند در حد آشنایی و بدون قصد لذت یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه باشد اشکالی ندارد.
حکم ارتباط دختر و پسر قبل از ازدواج
• پرسش : آیا روابط دختر و پسر از طریق چت ایراد دارد؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : جایز نیست.
• پرسش : صحبت کردن دختر و پسر قبل از ازدواج برای به توافق رسیدن، بدون اطلاع خانواده ی دختر، صحیح است یا خیر؟ (در صورتی که تمام شرایط اسلام برای صحبت کردن و ارتباط دو نامحرم رعایت شود).
پاسخ : با مراعات وظایف شرعیه و نبود مفسده مانع ندارد.
• پرسش : در انتخاب همسر آیا مشابه امتیازاتی که در دیدار عروس برای مرد وجود دارد، برای زن در دیدار داماد وجود دارد؟
پاسخ : مورد استثنا، نظر مرد به زن است نه عکس آن.
• پرسش : آیا دیدار دختر و پسر ـ چه به صورت حضوری یا تلفنی و یا نامه ـ که حتی از ده جلسه هم بیشتر طول کشیده، غیر شرعی است یا خیر؟
پاسخ : بسمه تعالی، تا عقد نکرده اید از تماس های موجب تهییج و تحریک شهوت، اجتناب نمایید.
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها