رسپی باقلوا گل رز
طرز تهیه باقلوا گل رز یا باقلوا پیچ قزوین خوشمزه و مجلسی
پیچیدن باقلوا گل رز نیاز به قلق خاصی دارد و بعد از پخت در فر پخت می شود یا این که میتوانید آن را در روغن داغ سرخ نمایید و سپس در شربت بیندازید.
باقلوا شکل گل رز
باقلوا شکل گل رز یکی از شیرینی های سنتی قزوین است. باقلوا گل رز قزوین را به نام باقلوا پرچمی یا باقلوا پیچ هم می شناسند. باقلوا به شکل گل رز در کشور های دیگر به خصوص ترکیه هم پخت می شود که طرفداران خاص خودش را دارد.
باقلوای گل رز با خمیر فیلو یا خمیر خانگی به دو روش متفاوت تهیه می شود که هر کدام روش پیچیدن خاص خودش را دارد ولی پخت آن شبیه هم است و می توانید متناسب با سلیقه خودتان باقلوا را در فر بپزید یا این که در روغن سرخ کنید.
باقلوای گل رز قزوین
مواد لازم باقلوای گل رز قزوین
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱/۴ پیمانه |
کره | ۱ ق سوپ خوری |
آرد | ۷۵ تا ۱۰۰ گرم |
بیکینگ پودر | ۱/۴ ق چای خوری |
کره اضافی | ۲۰ گرم |
مواد لازم برای تهیه مواد میانی باقلوا | |
پودر پسته | ۱ پیمانه |
پودر بادام | ۱ پیمانه |
پودر قند | ۱/۲ پیمانه |
گلاب | ۱ ق غذا خوری |
پودر هل | ۱/۲ ق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا گل رز | |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۱/۲ پیمانه |
گلاب | ۱ ق چای خوری |
دستور پخت باقلوا گل رز قزوین
طرز تهیه باقلوای گل رز قزوین
برای تهیه باقلوا ، 1 قاشق غذاخوری کره را ذوب کنید و با شیر ولرم ، زرده تخم مرغ و بکینگ پودر مخلوط کرده با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.
آرد را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. ممکن است مقدار آرد کمتر را بیشتری از دستور نیاز داشته باشید.
روی خمیر را بپوشانید و 2 ساعت در دمای محیط بگذارید استراحت کند.
برای تهیه مواد میانی باقلوا گل رز ، پودر پسته و بادام و پودر قند را مخلوط کنید و الک کنید که دانه درشتی در آن وجود نداشته باشد. گلاب و هل را به مغز ها اضافه کرده مخلوط کنید و رویشان را بپوشانید و کناری بگذارید.
خمیر را روی سطحی که آرد پاشی کرده اید خیلی نازک با وردنه باز کنید و با یک کاتر گرد بزرگ قالب بزنید.
20 گرم کره را ذوب کنید و با قلم مو روی مرکز خمیر را چرب کنید و نصف قاشق غذاخوری از مواد میانی را در مرکز خمیر بریزید و خمیر را جمع کنید و مثل گل بپیچید.
یا این که میتوانید با یک کاتر گرد کوچکتر خمیر را قالب بزنید و 4 یا 5 دایره را در یک خط افقی طوری قرار دهید که یک سوم هر دایره روی دایره قبلی قرار بگیرد سپس مواد را داخل دایره اول قرار دهید و دایره ها را دور مواد رول کنید و با چاقو انتهای خمیر را برش بزنید تا صاف شود و لبه های دایره ها را از هم باز کنید تا گلتان خوش فرم تر شود.
فر را از قبل با دمای 160 درجه گرم کنید.
کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید ، باقلوا ها را روی سینی فر بچینید و با قلم مو رویشان کره بکشید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد و لبه باقلوا کمی طلایی شود.
باقلوا را بعد از پخت کناری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس در شربت گرم بیندازید و بعد از 3 ساعت از شربت خارج کنید.
برای تهیه شهر باقلوا ، شکر و آب را مخلوط کرده روی حرارت بگذارید و بدون این که هم بزنید صبر کنید تا شکر ذوب شود. وقتی شربت غلیظ شد ، گلاب را اضافه کرده از روی حرارت بردارید. برای شکرک نزدن میتونید 1 پنس جوهر لیمو به شربت اضافه کنید.
برای تهیه باقلوای گل رز بدون فر میتوانید باقلوا را در روغن داغ سرخ کنید و سپس روی کاغذ حوله ای بگذارید روغن اضافه اش کشیده شود و در سپس در شهد بیندازید.
باقلوای گل رز ترکیه ای
مواد لازم باقلوای گل رز ترکیه ای
ورقه خمیر فیلو | به میزان لازم |
شکر قهوه ای | 3 ق غ |
گردو کوبیده شده | یک چهارم پیمانه |
پسته کوبید ه شده | یک چهارم پیمانه |
کنجد | 10 گرم |
کره آب شده | به میزان لازم |
مواد لازم برای شهد باقلوا | |
آب | 200 میلی لیتر |
شکر قهوه ای | 100 گرم |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
دستور پخت باقلوا گل رز ترکیه
طرز تهیه باقلوای گل رز ترکیه ای
برای تهیه شهد باقلوا ، شکر و آب را در یک قابلمه کوچک روی حرارت بالا قرار دهید تا شکر ذوب شود.
بعد از این که شکر ذوب شد و شربت به جوش آمد ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنیدو 5 دقیقه بجوشانید تا شهد غلیظ شود سپس کناری بگذارید.
برای مواد داخل باقلوا ، گردو ، پسته ، شکر و کنجد را مخلوط کنید.
کف قالب را با کره ذوب شده و به کمک قلمو چرب کنید.
خمیر فیلو را به عرض 5 – 6 سانتی متر به صورت نواری برش بدهید.
روی خمیر را با قلم مو ، کره بکشید.
ترکیب مغز ها را به صورت یک خط باریک در یک سمت نوار به صورت سرتاسری بریزید.
سمت دیگر خمیر را روی مواد تا بزنید و خمیر را رول کنید و داخل قالب بچینید و رویش را یک حوله مرطوب بیندازید که گل رز ها خشک نشوند.
در انتها روی باقلواها را با براش کره بمالید و در فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا دورشان طلایی شود.
وقتی باقلوا را از فر خارج کردید تا داغ است رویش شربت بریزید و بگذارید سرد شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها