بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

انواع بیماری های قلبی در کودکان چیست؟



درد قلب در کودکان, التهاب قلب در کودکان, بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان

تصلب شراین و روماتیسم قلبی از جمله مهم ترین بیماری های قلبی کودکان است

 

انواع بیماری قلبی کودکان چیست ؟ + علائم 

قلب در کارکرد بدن نقش چشمگیری دارد. بیماری های قلبی در کودکان با تنگی نفس، تعریق فراوان، تپش قلب و احساس درد در قفسه سینه همراه است. بیماری های قلبی در کودکان در انواع مختلفی مشهود است. مهم ترین بیماری های قلبی کودکان شامل تصلب شرائین، مادرزادی، روماتیسم قلبی، سندرم کاوازاکی، آریتمی قلبی و پریکاردیت می شود.

یکی از اصلی ترین عضو های بدن قلب است. قلب در بدن وظیفه اکسیژن رسانی و پمپاژ خون به ارگان های مختلف را بر عهده دارد. به صورت میانگین قلب انسان در هر یک دقیقه بالغ بر 60 الی 100 می تپد و جریان خون را به بخش های مختلف بدن هدایت می کند. 

 

بیماری قلبی بر خلاف عموم در رده های سنی مختلف شکل می گیرد. احتمال می رود کودکان و نوزادان به انواع مختلف بیماری های قلبی مبتلا شوند. 

بیماری های قلبی در کودکان با نشانه هایی نظیر تعریق فراوان، تنگی نفس، احساس درد در قفسه سینه و تپش قلب همراه است. 

 

انواع بیماری های قلبی کودکان 

تصلب شرائین از بیماری های قلبی کودکان

 

نشانه بیماری قلبی در کودکان, انواع بیماری های قلبی کودکان, بیماری قلبی کودکان

تصلب شراین حالتی است که در ان کلسترول و پلاکت ها منجر به مسدود شدن رگ میشوند

 

یکی از گونه های رایج بیماری های قلبی در کودکان، تصلب شرائین است. در اصطلاح پزشکی عارضه تصلب شرائین با عنوان آترواسکلروز شناخته می شود. بیماری قلبی تصلب شرائین به خاطر تجمع پلاک های دارای کلسترول و چربی در عروق خونی در دراز مدت شکل می گیرد.

 

بی شک با افزایش مقادیر کلسترول و چربی در شرائین، رگ های خونی باریک و مسدود می شوند. بدین ترتیب احتمال شکل گیری حملات قلبی و لخته های خونی افزایش چشمگیری پیدا می کند. 

 

در شکل گیری بیماری قلبی آترواسکلروز مشکلات سلامتی اعم از دیابت، چاقی مزمن و فشار خون دخیل هستند. 

بهترین روش برای مقابله با عارضه تصلب شرائین قلب پیروی از رژیم غذایی مناسب و  ایجاد تغییر در سبک زندگی به ویژه انجام فعالیت های ورزشی می باشد. 

 

روماتیسم قلبی از بیماری های قلبی کودکان

عامل شکل گیری تب اسکارلت و گلودرد میکروبی یک باکتری به نام استرپتوکوک است. باقی ماندن باکتری استرپتوکوک در بدن زمینه ساز روماتیسم قلبی است. 

در عارضه روماتیسم قلبی به صورت همیشگی عملکرد عضلات و درچه های قلب با اختلال مواجه می شود. 

 

تحقیقات حاکی از آن دارند که تب های روماتیسمی در رده سنی 5 الی 15 سال شک می گیرد. با این وجود نشانه های بیماری روماتیسم قلبی در سن 10 الی 20 سالگی بروز پیدا می کند. 

بهترین روش برای جلوگیری از شکل گیری روماتیسم قلبی، درمان گلودرد های میکروبی با مصرف آنتی بیوتیک می باشد. 

 

بیماری قلبی مادرزادی کودکان

 

نشانه بیماری قلبی در کودکان, انواع بیماری های قلبی کودکان, بیماری قلبی کودکان

نارسایی های مادرزادی قلبی در کودکان نیز از جمله بیماری های قلبی شایع کودکان است

 

نارسایی های مادرزادی قلبی بخش گسترده ای از بیماری های قلبی را شامل می شوند. احتمال می رود به موجب عدم رشد مناسب نیمه چپ قلب، سندرم هیپوپلازی چپ قلب شکل بگیرد. علاوه بر این در برخی موارد نارسایی های دریچه قلب از تنگی دریچه آئورت نشات می گیرند. 

 

بیماری های قلبی مادرزادی تحت تاثیر عوامل گوناگونی نظیر ژنتیک، عفونت های بارداری، صرع، عوامل محیطی، دیابت بارداری، فشار خون بالا، تیروئید کنترل نشده و سابقه سقط های مکرر شکل می گیرند. 

 

یکی از بیماری های قلبی مادرزادی تترالوژی فالوت نام دارد. تترالوژی فالوت شامل چهار نارسایی قلبی اعم از بدنه ضخیم سمت راست قلب، سوراخ در دیواره بین بطنی، آئورت جا به جا شده، مسیز باریک بین بطن راست و سرخرگ ریوی می شود. 

 

از سری مشکلات قلبی مرتبط با سوراخ در رگ های خونی و دیواره قلب می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

• مجرای شریانی باز 

• نقص دیواره بین بطنی 

• نقص دیواره بین دهلیزی 

 

سندرم کاوازاکی از بیماری های قلبی کودکان

یکی از بیماری های نادر قلبی، سندرم کاوازاکی است. در کودکان مبتلا به سندرم کاوازاکی تورم در رگ های خونی بخش های مختلف بدن اعم از گردن، دست، دهان، پا و لب مشهود است. 

 

از سری نشانه های سندرم کاوازاکی می توان به تب شدید، راش پوستی، التهاب چشم فاقد ترشح، درد مفصلی و تورم غدد لنفاوی گردن اشاره کرد. 

درمان سندرم کاوازاکی تحت تاثیر شدت بیماری تعیین می گردد. اغلب برای درمان این سندرم تزریق فوری گاما گلوبولین با آسپرین تجویز می شود. 

لازم به ذکر است کودکان مبتلا به سندرم کاوازاکی در خصوص بررسی وضعیت قلب مستلزم مانیتورینگ مادام العمر هستند. 

 

پریکاردیت از بیماری های قلبی کودکان 

قلب انسان توسط یک هاله غشایی به نام پریکارد پوشش داده شده است. زمانی که کیسه یا غشاء پریکارد، تحت عوامل گوناگون عفونت و متورم گردد، عارضه پریکاردیت یا التهاب آب شامه شکل می گیرد. 

در عارضه پریکاردیت کودکان، با افزایش میزان مایع موجود در دو لایه، توانایی قلب در پمپاژ طبیعی خون با اختلال مواجه گردد. 

 

احتمال می رود التهاب آب شامه در طول جراحی اصلاح نارسایی قلبی مادرزادی، بیماری های بافت همبند اعم از لوپوس، عففونت های باکتریایی و تروما سینه به وجود آید. 

درمان پریکاردیت تحت تاثیر سن کودک، شدت بیماری و شرایط جسمانی کودک تعیین می گردد. 

 

عفونت های ویروسی از بیماری های قلبی کودکان 

عفونت های ویروسی ضمن تداخل آسیب در کارکرد ریه و تنفس، تهدید کننده ای برای سلامت قلب به شمار می روند. 

احتمال می رود عفونت های ویروسی در قدرت پمپاژ خون به وسیله قلب اختلال ایجاد کنند. علاوه بر این ممکن است زمینه ساز شکل گیری التهاب عضلات قلب یا میوکاردیت را مهیا سازند. عفونت های ویروسی قلب نادر هستند و به شکل آنفولانزا بروز پیدا می کنند. 

 

آریتمی قلبی از بیماری های قلبی کودکان

 

بیماری قلبی کودکان, علائم بیماری های قلبی در کودکان, درمان بیماری قلبی در کودکان

اگر کودک ضربان قلب نامنظم داشته باشد احتمال دارد دچار بیماری آریتمی قلبی شده باشد

 

در بیماری آریتمی قلبی، ضربان غیرطبیعی قلب مشهود است. در این بیماری قلب در خصوص پمپاژ خون با اختلال هایی مواجه است. کودکان مبتلا به آریتمی قلبی اغلب با نشانه هایی نظیر سرگیجه، ضعف، خستگی، مشکل در غذا خوردن و غش کردن در رنج هستند. 

 

در عمل پمپاژ قلب نیروی عملکردی به وسیله یک مسیر الکتریکی در اعصاب دیواره قلب تامین می گردد. در هر ضربان قلب، یک سیگنال الکتریکی تولید می گردد و از بالا به سمت پایین قلب هدایت می شود. 

 

سیگنال از گره سینوسی دهلیزی در حفره ی بالای سمت راست قلب آغاز می گردد و به بخش های مختلف قلب جریان می پذیرد. جریان سیگنال در دهلیز راست و چپ سبب هدایت خون به حفره های پایین و منقبض شدن ان ها می شود. 

بین دهلیز و بطن ها، گره دهلیزی بطنی قرار دارد. جریان الکتریکی پس از گره سینوسی دهلیزی، به گروه دهلیزی بطنی راه می یابد و به منظور تحریک بطن های راست و چپ در شاخه هیس پخش می گردد. 

 

بدین ترتیب عمل انقباض عضلات قلب و خون رسانی به ارگان های مختلف بدن شکل می گیرد. 

در صورتی که مدار خون رسانی به شکل مناسب انجام شود، عملکرد قلب در بهترین حالت قرار دارد. در مقابل وجود اختلال در مدار خون رسانی سبب بر هم ریختن ضربان قلب و شکل گیری آریتمی قلبی می گردد.  

 

مبتلایان به آریتمی قلبی در معرض ابتلا به سندرم کیوتی، کند تپشی، سندرم ولف- پارکینسون- وایت و تند تپشی قرار دارند. 

بهتر است بدانید متداول ترین نوع ضربان قلب بالا، تند تپشی فوق بطنی می باشد. 

 

سوفل قلب از بیماری های قلبی کودکان

سوفل قلب به صدایی اطلاق می شود که در طول جریان پذیری خون در دریچه های قلب و رگ های خونی به گوش می رسد. این صدای غیر عادی در اکثر موارد بدون خطر است و نشان از وجود مشکلات قلبی- عروقی دارد. 

ممکن است سوفل قلب به موجب کم خونی، بیماری های قلبی مادرزادی و تب به وجود آید. عارضه سوفل قلب با عنوان مور مور قلبی نیز شناخته می شود. 

در صورتی که متخصص قلب به شناسایی صداهای غیر طبیعی از قلب کودک بپردازد، تست های متداولی را در خصوص بررسی سلامت قلب تجویز می کند. 

 

گردآوری : بخش کودکان

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋