تفاوت فیزیکی دختران و پسران یک تفاوت آشکار است
تفاوت دختر و پسر در درس خواندن و یادگیری
خداوند متعال به همه ی افراد عقل یکسان داده و این خود افراد هستند که تصمیم می گیرند از عقل خود چقدر و چگونه استفاده کنند. البته استفاده از خوراکی ها و موادغذایی و مغذی در کودکی نیز نقش بسزایی در هوش کودک در آینده دارد. مغز گردو از بهترین مغزها برای هوش افراد است اگر دقت کرده باشید شکل آن نیز همانند مغز انسان است.
اهمیت هوش
هوش و آی کیو در زندگی انسان ها نقش بسیار مهمی دارد به طوری که هرکس از هوش و آی کیوی بیشتر و بالاتری برخوردار باشد در زندگی و موقعیت خود بسیار موفق خواهد بود. حال بحث هایی درباره هوش دختران و پسران و تفاوت های آنها وجود دارد.
بعضی هوش دختران را در یادگیری بهتر می دانند و بعضی دیگر هوش پسرها را. اما هیچ تحقیق علمی نشان دهنده کم یا زیاد بودن هوش دختران یا پسران نیست. در ادامه به تفاوت های دختر وپسر و نیز تفاوت درس خواندن آنها با یکدیگر می پردازیم پس با ما همراه باشید تا این موضوعات را با هم بررسی کنیم.
به گفته برخی دانشمندان وراثت در هوش افراد تاثیر زیادی دارد و بیشتر افراد باهوش آی کیو خود را مدیون اجدادشان هستن و دانشمندان دیگری هم این نظریه را رد می کنند و می گویند هوش اکتسابی ارزش بالاتری نسبت به هوش وراثتی دارد و هر چه فرد تجربه و کشفیاتی در زندگی داشته باشد از هوش زیادی نیز برخوردار می شود.
با این حال دانشمندان دیگری حرف از هوش جنسیتی می زنند و می گویند ضریب هوشی جنس مذکر بالاتر از جنس مونث است و برخی دیگر نیز این نظریه را رد می کنند و جنس مؤنث را نسبت به جنس مذکر بالاتر می خوانند.
هیچ تحقیق علمی تفاوت هوش دختران و پسران را اثبات نکرده است
تفاوت های دختران و پسران
تفاوت فیزیکی دختران و پسران یک تفاوت آشکار است. علاوه بر این تفاوت هایی هم دارند که در ادامه گفته شده است. دختران و پسران در بیان احساسات ، علایق ، طرز تفکر و طرز درس خواندن با یکدیگر متفاوت هستند و این هیچ چیز عجیبی نیست چرا که همه افراد با یکدیگر متفاوت هستند حتی دختر با دختر یا پسر با پسر.
مهارت زبانی و کلامی
دختران از مهارت زبانی و کلامی خوبی نسبت به پسرها برخوردار هستند و این امر باعث می شود دخترها و زن ها راحت تر از مردان بتوانند عواطف و احساسات خود را بیان کنند و این یکی از ویژگی های منحصر به فرد زنان محسوب میشود. با این ویژگی زنان در ایجاد روابط ، بسیار احساساتی و عاطفی رفتار می کنند و رابطه با دیگران و صمیمیت با آنها برایشان بسیار مهم و حیاتی است در صورتی که پسرها عمیق به روابطشان فکر نمی کنند و فقط رابطه کلامی دارند.
تفاوت در نگرش
نگرش پسرها و دخترها نیز با یکدیگر متفاوت است و پسرها کمتر از دخترها به مطالعه علاقه نشان می دهند و اگر هدفی عالی داشته باشند به مطالعه روی خوش نشان می دهند و بیشتر ان را به عنوان یک فعالیت برای سرگرمی نگاه می کنند. در صورتی که دخترها اشتیاق بیشتری به مطالعه و درس خواندن نشان می دهند
علایق
علایق این دو جنس مخالف نیز کاملا با یکدیگر متفاوت است و میتوان گفت هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند. اکثر دخترها به زیبایی و جلب توجه دیگران علاقه دارند و این چیزی است که پسرها حتی به آن فکر هم نمی کنند و چندان برایشان مهم نیست.
پسرها به کارای هیجانی علاقه زیادی نشان می دهند مانند : ماشین سواری با سرعت بالا ، موتورسواری و انجام حرکات آکروباتیک و....و همچنین روحیه ای جنگنده دارند در صورتی که دخترها طالب سکوت و آرامش در همه کارهای خود هستند و باید ظرافت داشته باشند. امام علی ( علیه السلام ) هم در این مورد خطاب به مردان می فرمایند : از واگذاری کاراها و مسئولیت های سنگین و خشن به زنان خودداری کنید.
تفاوت در علایق دختران و پسران امری طبیعی است
تفاوت در جنسیت
محققان با انجام تحقیقاتی در خصوص هوش و یادگیری پسران و دختران به این نتیجه رسیدند که جنسیت در یادگیری افراد تاثیری ندارد و نمیتوان یک جنس را ضعیف و تنبل و جنس دیگر را خوب و برتر دانست. زیرا در موارد زیادی دختران نسبت به پسران برتری دارند و در بسیاری دیگر پسران بردختران.
برخی بر این باورند که پسرها از هوش و استعداد زیادی برخوردارند زیرا اکثر دانشمندان ، مخترعین ، فیلسوف ها ، ریاضیدان ها و ....از جنس مذکر هستند. در اینجا باید بگوییم اشتباه فکر می کنند و جنس خاصی بر جنس دیگری برتری ندارد. در زمان قدیم و حال محدودیت هایی برای زنان بوده و است.
نزدیک به 200 سال است که زنان اجازه تحصیل دارند و پیش از آن نمی توانستند به راحتی الان درس بخوانند پس نمی توان توقع داشت زنان هم مانند ادیسون ، انیشتین ، زکریای رازی و...از زمان قدیم درس خوانده باشند و نامدار باشند. حتی وقتی به مادران خودمان نگاه می کنیم می بینیم با اینکه مربوط به 40 یا 50 سال قبل هستن باز هم نمی توانستند به راحتی درس بخوانند پس توقع بیجا نباید داشته باشیم.
ولی بازهم در همین مدت زمان کم زنان پیشرفت قابل توجهی داشته اند و به درجات و موقعیت های بسیار بالایی دست یافته اند. به طوری که تا حالا تنها چهار نفر دوبار جایزه نوبل دریافت کرده اند که یکی از آنها خانم مادام کوری است.
درس خواندن دختران و پسران
تفاوتی در یادگیری در دختر و پسر وجود ندارد و بستگی به هوش فرد دارد
همانطور که میدانید سالانه تعداد دخترانی که به دانشگاه وارد می شوند بیشتر از پسرها است و این نشان دهنده علاقه دخترها به درس خواندن و بی علاقگی پسران به یادگیری است.
دیدگاه پسران به مطالعه و درس خواندن به عنوان سرگرمی است.
پسرها توانایی تحلیل مطالب و درک مطالب خوبی نسبت به دخترها دارند.
دخترها در درک روایت ها و داستان ها نسبت به پسران برتری دارند.
این سوال بسیاری از والدین است که آیا راه هایی وجود دارد که پسرها را به خواندن علاقمند کرد ؟ باید بگویم بله وجود دارد و این کار والدین است که آنها را به خواندن علاقمند کنند. درزیر به برخی از آنها اشاره می کنیم
تشویق
والدین برای هر چیزی که فرزندشان میخواند ارزش قائل باشند و کار فرزند خود را بی ارزش ندانند. مثلا اگر پسرشان مجله های ورزشی میخواند به او نگویند این خواندن به درد نمی خورد و فایده ای ندارد. اگر فرزندان خواندن را یاد بگیرند در آینده موضوع برایشان مهم نیست و فقط به دنبال یادگیری و خواندن مطالب جدید هستند.
تشویق کردن پسرها برای تحقیق درباره بهترین کتاب هایی که دوستانش خوانده اند و یا معرفی کتاب های خوب به یگدیگر زیرا باعث می شود کتاب های خوب را انتخاب کنند و علاقه به خواندنشان را داشته باشند .
مشارکت
برای خرید کتاب حتما از فرزند خود کمک بخواهید و بگذارید او هم در این خرید نظر بدهد تا علاقه به خواندن کتابی که خودش انتخاب کرده در او ایجاد شود .
از علایق فرزند خود آگاه باشید و در آن زمینه برایش کتاب فراهم کنید تا هم تشویق به کتاب خواندن شود و هم در مورد علاقمندی هایش اطلاعاتش را بالا ببرد.
در کل باید بگوییم همه افراد از هوش یکسانی برخوردار هستند و فقط توانایی ها و استعداد هایشان با یکدیگر متفاوت است که موفقیت آن ها و تلاش کردن و رسیدن به جایگاه مناسب باعث برتریشان نسبت به دیگران می شود. پس با توجه به این تفاوت ها باید به آنها کمک کرد که در مسیر درست برای موفقیت های بیشتر قدم بردارند.
امیدوارم مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد و نهایت استفاده را از آن ببرید.
گردآوری : بخش روانشناسی
پاسخ ها