درباره ی سوره تین
آشنایی با متن سوره تین
سوره تین جزو سوره های مکی و در ترتیب نزول بیست و هشتمین سوره ای است که بر پیامبر(ص) نازل شده است، این سوره در چینش کنونی مُصحَف نود و پنجمین سوره است و در جزء سی ام قرآن جای دارد. سوره ی تین دارای خواص و فضیلت هایی می باشد که به آن اشاره می کنیم.
سوره تین یا والتین و الزیتون نود و پنجمین سوره قرآن و نازل شده در مکه است. سوره تین دارای 8 آیه، 34 کلمه و 162 حروف می باشد. در جزء سی ام قرآن و در گروه سوره های مفصلات جای دارد. نامگذاری این سوره به تین (انجیر)، به دلیل قسم خوردن خداوند به آن در آیه اول است. محور اصلی سوره تین، تبیین مسئله قیامت و پاداش اُخرَوی است.
برخی مفسران گفته اند منظور از «و التین و الزیتون»، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) هستند. از آثار تلاوت سوره تین، سلامتی و یقین و پاداشی معادل پاداش روزه روایت شده است.
نامگذاری سوره تین :
این سوره را به این دلیل «تین» می نامند که خداوند در آیه اول به آن سوگند خورده است. تین به معنای انجیر است. سوره تین را گاهی «زیتون» یا «تین و زیتون» می نامند.
مفسران درباره معنای کلمه «تین» و «زیتون» چند احتمال داده اند: ۱- انجیر و زیتون خوراکی مراد است. ۲. به مسجد دمشق اشاره دارد. ۳. مراد از زیتون مسجد بیت المقدس است. ۴. این دو کلمه به دو کوه در سرزمین شام و بیت المقدس اشاره دارند که به زبان سُریانی آنها را طور تینا و طور زیتا گویند. ۵. برخی نیز مراد از «والتین والزیتون» را امام حسن (ع) و امام حسین (ع) دانسته اند.
فضائل سوره تین
فضائل و خواص سوره تین :
• از رسول اکرم (ص) روایت است: هر کس این سوره را تلاوت کند خداوند دو نعمت را تا زمانی که در دنیاست به او ارزانی می دارد: یکی عافیت و دیگری یقین، و هنگامی که از دنیا برود به تعداد تمام کسانی که این سوره را قرائت کردهاند ثواب یک روز روزه به عنون پاداش به وی عطا می فرماید.
• حضرت محمد (ص) فرمودند : هر کس سوره تین را قرائت نماید خداوند اجر بی شماری به عطا می کند و مانند این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم را زیارت کرده است و اگرغمگین باشد خداوند برای او گشایش ایجاد می کند.
• امام علی (ع) فرمودند : وقتی سوره تین را قرائت کردید در پایان سوره بگویید: «و نحن علی ذلک من الشاهدین».
• از حضرت امام صادق (ع) نقل شده است: هر کس این سوره ی مبارکه را در نمازهای واجب و نافله بخواند در بهشت آنقدر به او عطا می شود تا راضی گردد.
• و در خواص آن حضرتش می فرماید: چنانچه آن را بر طعامی بخوانند دیگر زیانی نخواهد داشت بلکه با حسن عقیده به یاری حق تعالی باعث شفا نیز می شود.
• حضرت همچنین می فرماید: جهت باز آمدن غایب این سوره ی مبارکه را هفت مرتبه (و به روایتی هفت هزار مرتبه) تلاوت نمایند.
• و در خواص دیگر آن آمده است، چنانچه آن را بر انبار غله قرائت کنند خدای تعالی آن را از آفات مصون خواهد داشت و با برکت می گردد.
متن سوره تین
متن سوره التین به همراه ترجمه :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
وَ التِّينِ وَالزَّيْتُونِ ﴿۱﴾
سوگند به انجير و زيتون (۱)
وَ طُورِ سِينِينَ ﴿۲﴾
و طور سينا (۲)
وَ هَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ ﴿۳﴾
و اين شهر امن [و امان] (۳)
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ ﴿۴﴾
[كه] براستى انسان را در نيكوترين اعتدال آفريديم (۴)
ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ ﴿۵﴾
سپس او را به پست ترين [مراتب] پستى بازگردانيديم (۵)
إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ ﴿۶﴾
مگر كسانى را كه گرويده و كارهاى شايسته كرده اند كه پاداشى بى منت خواهند داشت (۶)
فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ ﴿۷﴾
پس چه چيز تو را بعد [از اين] به تكذيب جزا وامى دارد (۷)
أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ ﴿۸﴾
آيا خدا نيكوترين داوران نيست (۸)
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها