کاهو فرانسوی چیست
همه چیز درباره کاهو فرانسوی
کاهو فرانسوی یکی از پرمصرف ترین سبزیجات سالاد در دنیاست، کاهو فرانسوی کمی طعم تلخی دارد ولی ترکیب آن در در سالاد و ساندویچ ها طعم خوب و ظاهر زیبایی دارد.
کاهو فرانسوی از انواع کاهو رومی است که طعم آن تلخی کمی دارد و یکی از پرمصرف ترین سبزیجات سالادی در دنیاست.
کاهو فرانسوی سبز ( به انگلیسی : green lollo rosso ) و کاهو فرانسوی قرمز ( به انگلیسی : Lollo Rosso Lettuce یا Red leaf lettuce ) یکی از قدیمی ترین سبزیها برای تهیه سالاد است. کاهو فرانسوی یکی از پرطرفدار ترین کاهو ها برای کشت در تمام کشورهای جهان است.
دلیل رنگ قرمز در این کاهو وجود آنتوسیانین است که در پرتقال توسرخ هم وجود دارد.
کاهو فرانسوی سبز و قرمز به صورت خام در انواع سالاد یا ساندویچ ها یا همراه با سبزیجات و به عنوان دورچین غذا برای تزئین استفاده می شود.
کاهو فرانسوی چیست؟
برگ های کاهو فرانسوی مجعد و چین دار هستند و بریدگی های بسیار ریزی رویشان دیده می شود. کاهو فرانسوی سبز و کاهو فرانسوی قرمز و کاهو فرانسوی بنفش سه رنگ طیف اصلی این سبزی است که در بازار موجود است. این کاهو میتواند به اندازه 15 – 30 سانتیمتر بلند شود.
طعم کاهو فرانسوی با دائقه اغلب افراد سازگار است و اندکی تلخی دارد ولی استفاده از کاهو فرانسوی در سالاد طعمی عالی ایجاد می کند.
احتیاط در مصرف کاهو فرانسوی
کاهو فرانسوی مزاج سرد و تر دارد بنابراین زیاده روی در مصرف آن به خصوص برای افراد بلغمی مزاج مفید نیست و میتواند باعث ایجاد رخوت و سستی شود.
وجود ویتامین کا در این کاهو میتواند با داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین تداخل ایجاد نماید.
کاهو فرانسوی قرمز
ماندگاری و روش نگهداری کاهو فرانسوی
مدت نگهداری کاهو فرانسوی در یخچال در ظروف در بسته حدود 10 روز است.
در صورتی که میخواهید ماندگاری کاهو فرانسوی بیشتر شود میتونید کاهو فرانسوی با ریشه بخرید و ریشه اش را در یک لیوان آب یا حوله مرطوب بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار به مدت طولانی در کشوی یخچال نگهداری نمایید.
کاهو فرانسوی را نباید کنار میوه هایی مثل سیب، موز و گلابی نگهداری کنید چون گاز طبیعی تولید شده توسط این میوه ها باعث پژمردگی سریعتر کاهو می شوند.
احتمال وجود شن و ماسه در برگ های کاهو فرانسوی به دلیل چین دار بودن آن وجود داد.
قبل از مصرف به مقداری که میخواهید برگها را از بوته اصلی جدا کنید و یکی یکی در آبکش قرار دهید و یک بار با آب لوله کشی بشویید تا خاک و ماسه از برگها کاملا جدا شود.
در یک ظرف بزرگ 2 فنجان آب سرد و 1 فنجان سرکه سفید را ترکیب کنید و برگ های کاهو را 10 دقیقه در این محلول بخیسانید و سپس آبکش کنید و آب اضافه اش که جدا شد مصرف نمایید.
برای این که سریعتر آب کاهو گرفته شود میتوانید آن ها را بین دو لایه کاغذ حوله ای بگذارید تا سریعتر خشک شوند.
با قیچی بخش های قهوه ای شده برگها را جدا کرده و دور بریزید.
میتوانید تمام کاهو را قبل از گذاشتن در یخچال به همین روش بشویید تا آماده مصرف باشد و بدون این که آبشان را بگیرید داخل پارچه قرار دهید و در پلاستیک فریز نگهداری کنید. که در این صورت ماندگاری کاهو در یخچال فقط 1 هفته خواهد شد.
در صورتی که کاهو تلخ شده میتونید 15 دقیقه برگها را در آب نمک سرد قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود.
در صورت پلاسیده شدن میتوانید برگهای کاهو را در یک کاسه آب سرد که به آن کمی ابلیمو اضافه کرده اید ، قرار دهید و چند ساعت در یخچال بگذارید تا تازگی خود را بدست آورند.
کاهو فرانسوی سبز
خواص کاهو فرانسوی
هر 100 گرم کاهو فرانسوی فقط 12 کالری دارد.
طبع کاهو فرانسوی از نظر طب سنتی سرد و تر است بنابراین زیاده روی در مصرف آن به خصوص برای افراد بلغمی مناسب نیست.
کاهو فرانسوی کالری کمی دارد و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی متنوع است. میزان آنتی آکسیدان ها در کاهو فرانسوی قرمز و کاهو فرانسوی بنفش نسبت به کاهو فرانسوی سبز بیشتر است.
مقدار بالای فیبر موجود در کاهو سبز باعث کاهش اشتها می شود و از سویی دیگر باعث می شود سریعتر احساس سیری کنید و کالری کمتری به بدنتان برسانید.
این گیاه منبع غنی از ویتامین آ، بتا کاروتن، ویتامین کا، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و مواد معدنی از جمله اهن، منیزیم، فسفر، سدیم، زینک، پتاسیم و کلسیم است.
این گیاه یک آرام بخش طبیعی محسوب می شود. گنجاندن کاهو فرانسوی در رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از انواع سرطان، پوکی استخوان و کم خونی ناشی از کمبود آهن دارد و از آلزایمر جلوگیری میکند.
ویتامین B6 موجود در این سبزی باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و با افزایش اکسیژن رسانی به بدن به درمان کم خونی کمک میکند.
وجود مقدار بالای ویتامین ث در این کاهو خطر بیماری نقرس را کاهش میدهد.
آبرسانی به بدن با کاهو فرانسوی
نوشیدن آب کافی برای بدن ضروری است ولی ابی که از میوه ها و سبزیجات به بدن میرسد خاصیت هیدراته کردن بیشتری برای سلول های بدن دارد. برخی از سبزیجات مانند کاهو فرانسوی محتوای آب بالایی دارند، 96 درصد محتوای کاهو فرانسوی آب است بنابراین مصرف این سبزی باعث هیدراته شدن بافت های بدن می شود.
تقویت بینایی با کاهو فرانسوی
وجود ویتامین آ و بتاکاروتن در کاهو فرانسوی به بهبود سلامت چشم و بینایی کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی با کاهو فرانسوی
وجود آنتی اکسیدان های متنوع در این کاهو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از بدن در برابر ابتلا به عفونت های مختلف محافظت کرده به بهبود سریعتر زخم ها کمک میکند.
برخی معتقدند که مصرف کاهو فرانسوی باعث کاهش ابتلا به سرماخوردگی و عفونت های مکرر می شود.
پیشگیری از بیماری های قلبی با کاهو فرانسوی
مصرف کاهو فرانسوی به دلیل محتوای پتاسیم آن باعث کاهش فشار خون میشود در نتیجه از ابتلا به بیماری قلبی شما را محافظت می کند و احتمال بروز سکته و حمله قلبی را کاهش میدهد.
وجود منیزیم در این سبزی به آرامش عضلات قلب و سلامت قلب کمک میکند.
روش مصرف و افزایش ماندگاری کاهو فرانسوی
سلامت پوست با کاهو فرانسوی
آنتی اکسیدان ها نقش مستقیم در حفظ سلامت و شادابی پوست دارند و از تخریب لایه بیرونی پوست در برابر نور خورشید و رادیکال های آزاد محافظت میکند و مانع از پیری زودرس و ایجاد جوش و آکنه در پوست می شود.
خاصیت ضد التهابی و ضد سرطان کاهو فرانسوی
کاهو فرانسوی هم مانند دیگر سبزیجات خاصیت ضد التهابی دارد و با پایین آوردن التهاب بدن ، از بروز بیمای های مزمن و درد مفاصل پیشگیری می کند.
خواص ضد التهابی کاهو فرانسوی آسیب رادیکال های آزاد و رشد سلول های سرطانی را مهار میکند و به درمان و پیشگیری از سرطان کمک کرده و باهر گونه باکتری مضر در بدن مقابله میکند.
بهبود سلامت استخوان و دندان ها با کاهو فرانسوی
ویتامین کا و کلسیم موجود در کاهو فرانسوی به سلامت استخوان و دندان ها کمک میکند.
کاهش اضطراب و افسردگی با کاهو فرانسوی
در صورتی که از استرس و اضطراب روزانه رنج می برید یکی از گزینه های طبیعی آرام بخش برای شما کاهو فرانسوی است . این گیاه از قدیم به عنوان تقویت کننده اعصاب شناخته میشده است.
ویتامین های گروه ب موجود در کاهو فرانسوی قرمز باعث کاهش استرس و اضطراب و در نتیجه بهبود افسردگی می شود.
بهبود خواب با کاهو فرانسوی
کاهو فرانسوی به خواب بهتر شما کمک میکند . از قدیم به صورت سنتی از این گیاه برای افرادی که مشکلات خواب داشتند تجویز میشده ا ست.
مصرف کاهو فرانسوی در بارداری
از آن جا که طبع کاهو فرانسوی بلغمی است بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی شود و مصرف روزانه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
مصرف متعادل کاهو فرانسوی برای زنان باردار به اندازه هفته ای 1 – 2 وعده میتواند فواید زیادی برای سلامت مادر و جنین داشته باشد.
فولات موجود در این سبزی برای سلامت مادر و پیشگیری از نقایض مادرزادی و رشد لوله عصبی و شکل گیری چهره و دریچه های قلب در جنین مفید است.
کاهو فرانسوی به تقویت سیستم ایمنی بدن ماد باردار کمک میکند و باری پیشگیری از دیابت بارداری مفید است.
ویتامین K خونریزی بعد از زایمان را کاهش میدهد.
فیبر موجود در آن از یبوست بارداری پیشگیری میکند.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها