بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

در شلوغی ها چگونه درس بخوانم؟



در شلوغی ها چگونه درس بخوانم,مطالعه در جای شلوغ,تمرکز حواس در جاهای شلوغ

اصلی ترین عامل تحریک کننده ی خارجی سر و صدا و شلوغی است

 

روش های مطالعه و درس خواندن در مکان های شلوغ 

مطالعه با بازدهی مناسب نیازمند تمرکز است. تمرکز انسان تحت تأثیر دو عامل درونی و بیرونی با مشکل مواجه می شود. مهم ترین عامل بیرونی که در کاهش تمرکز نقش دارد، سر و صدا است. از سری روش های کاربردی برای مطالعه در مکان های شلوغ می توان به بهره گیری از گوش گیر، خلاصه برداری، گوش سپردن به موزیک های ملایم و در نظر گرفتن اتاق جداگانه اشاره کرد. 

عوامل دخیل در کاهش تمرکز برای مطالعه 

در شلوغی ها چگونه درس بخوانم,درس خواندن در محل های شلوغ,تمرکز حواس در جاهای شلوغ

بهترین راه برای بهبود کیفیت مطالعه در محیط های شلوغ تقویت تمرکز است

 

به طور کلی کیفیت درس خواندن و مطالعه در محیط پر سر و صدا به طرز کاهش چشمگیری پیدا می کند. این امر به عنوان یک مشکل جدی در دانش آموزان و دانشجویان تلقی می گردد. بی شک عدم تمرکز در مطالعه زمینه ساز کاهش بازدهی تلقی می گردد. 

 

دو عامل درونی و بیرونی در کاهش تمرکز دخیل هستند. مشکلات درونی شامل ترس، درد، غم، رنج، خشم، سردرد، گرسنگی، تشنگی، شادی می شوند. در مقابل عوامل خارجی به نور کم، سر و صدای مزاحم و رفت و آمد اشاره دارد. 

 

اصلی ترین عامل تحریک کننده ی خارجی، سر و صدا است. مطالعه در محیط های شلوغ زمینه ساز کاهش بازدهی مطالعه است و به موجب حواس پرتی سبب ناامیدی در دانش آموز می گردد. 

 

بهتر است بدانید آلودگی های صوتی اعم از صدای تلویزیون، گفت و گو و ... در کاهش تمرکز نقش دارند. علاوه بر این، صدا های مزاحم به صورت دائم از محیط بیرونی نشأت نمی گیرند، بلکه در مواردی شلوغی های ذهن سبب شکل گیری حواس پرتی می شوند.

 

در ادامه روش های مطالعه در مکان های شلوغ را عنوان می کنیم. 

 

روش های مطالعه در مکان های شلوغ 

تقویت تمرکز حواس 

بهترین عملکرد برای بهبود کیفیت مطالعه در محیط های شلوغ، تقویت تمرکز است. یکی از تکنیک های کاربردی تقویت تمرکز، برخورداری از جدیت در مطالعه است. در صورتی که در خصوص مطالعه جدیت داشته باشید، می توانید در محیط های پر سر و صدا نیز با تمرکز بالا به درس خواندن بپردازید. 

 

بهترین زمان برای مطالعه، صبح هنگام است. در ساعت های اولیه روز مغز به خاطر استراحت و عدم راه یابی اطلاعات ورودی آماده یادگیری است. علاوه بر این، در فضای خانه سکوت حاکم است. بدین ترتیب ترکیب آرامش خانه و عملکرد مناسب مغز سبب افزایش بازدهی مطالعه می گردد. 

 

بهره گیری از گوش گیر 

در شلوغی ها چگونه درس بخوانم,درس خواندن در شلوغی ها,تمرکز حواس در جاهای شلوغ

یکی از روش های مطالعه در مکان های شلوغ استفاده از برنامه White Noise است

 

به طور کلی گوش گیر برای مطالعه در مکان های شلوغ و در خصوص ارتقا تمرکز کاربرد گسترده ای دارد. گوش گیر ها در دو دسته هدفونی و اسفنجی تقسیم بندی می شوند. 

گوش گیر اسفنجی در مقایسه با هدفونی مقرون به صرفه تر است. از آنجایی که این نوع گوش گیر در داخل گوش تعبیه می شود، احتمال انتقال بیماری های گوش به وفور وجود دارد. 

توصیه می شود از گوش گیر های هدفونی استفاده نمایید. این قبیل گوش گیر ها به موجب قرار گیری بر روی گوش، در عملکرد آن اختلالی به وجود نمی آورند. 

 

درنظر گرفتن اتاق جداگانه 

از آنجایی که یک محیط بسته در تقویت تمرکز مؤثر واقع است، بهترین مکان برای مطالعه، یک اتاق و محیط جداگانه ویژه برای درس خواندن است.

یکی از ویژگی های یک محیط ویژه مطالعه، نور مناسب است. نور مستقیم با سردرد و خستگی همراه است. بهتر است برای بهره گیری از نور، به صورت غیر مستقیم از آن استفاده نمایید.

همچنین ضرورت دارد در داخل اتاق میز مطالعه تعبیه کنید. به گونه ای که زمانی که بر روی صندلی قرار می گیرید، رو به دیوار باشید.

 

بهره گیری از برنامه White Noise

یکی از روش های مطالعه در مکان های شلوغ بهره گیری از برنامه  White Noise است. 

White Noise یک برنامه پخش کننده صدا است که در خصوص کاهش میزان مزاحمت سر و صدای اطراف صدایی به مثابه ی موج دریا و برفک تلویزیون را پخش می کند. 

برنامه White Noise زمانی کاربرد دارد که طیف صدا های گوناگون محیط سبب ایجاد ناراحتی شده اند. با این برنامه، گوش انسان به خاطر دریافت ادغامی از صداهای مختلف نسبت به شنیدن آن ها بی تفاوت می شود. 

 

عدم بهانه گیری برای مطالعه در سر و صدا 

عده ای از افراد به وسواس فکری مبتلا هستند. وسواس فکری فرصت های مطالعه را با محدودیت مواجه می سازد. این اختلال زمانی شکل می گیرد که فرد برای مطالعه بهانه گیری می کند و عدم شنیدن هر گونه سر و صدا را مد نظر قرار می دهد. 

 

بهترین عملکرد آن است که به صدا های اطراف توجهی نداشته باشید و عوامل تمرکز زا را مهار نمایید. شما می توانید از تکنیک های افزایش دهنده تمرکز بهره بجویید. به طور مثال زمانی که از سر و صدا های مزاحم گله مند هستید، هدفون های طبی یا پنبه را بر روی گوش قرار دهید و با کاهش میزان سر و صدا به درس خواندن تمرکز کنید. 

 

علاوه بر این می توانید مبنی بر برنامه مدرسه و با کمک یک مشاور، برنامه ای را تنظیم نمایید. سپس با تعهد بر اساس برنامه مطالعه نمایید و عملکرد تحصیلی را به صورت روزانه مورد ارزیابی قرار دهید. 

 

توجه داشته باشید که موفقیت از عزم، تصمیم و اراده حاصل می گردد. علاوه بر این، بسیاری از دانشمندان و انسان های دارای مدارج بالای علمی در شرایط دشوار درس خوانده اند. بدین ترتیب از بهانه قرار دادن شرایط پر سر و صدای محیط اجتناب کنید. 

 

مطلع سازی اطرافیان از مشکل در درس خواندن 

در برخی موارد عدم آگاهی خانواده و دوستان به صورت ناخواسته سبب شکل گیری مزاحمت می گردد. در این قبیل شرایط بهتر است از تحمیل استرس دوری کنید و با متانت اطرافیان را نسبت به ایجاد مزاحمت مطلع نمایید. 

 

بی شک اطرافیان با گفت و گو منطقی توجیه می گردند و با شما به همکاری می پردازند. 

همچنین می توانید با بهره گیری از روش مدیریت زمان، به مطالعه بپردازید. به طور مثال در صورتی که یکی از اعضای خانواده در سن کودکی به سر می برد، شما می توانید در بازه زمانی که برادر یا خواهرتان خواب است مشغول مطالعه شوید. 

 

بهتر است در روش مدیریت زمان به مطالعه دروسی بپردازید که در راستای یادگیری مستلزم آرامش و تمرکز بالایی هستند. 

 

مطالعه با صدای بلند 

تکنیک های مطالعه نقش شایانی در خصوص مطالعه با بازدهی بالا در فضاهای شلوغ می دارند. یکی از تکنیک های کاربردی مطالعه، درس خواندن به صدای بلند است. ممکن است درس خواندن با صدای بلند انرژی فزاینده ای را از شما سلب کند اما به موجب مزیت های فراوان این روش، راه حلی کاربردی تلقی می شود. 

 

زمانی که با صدای بلند به مطالعه می پردازید، به خاطر ترکیب حواس های شنوایی، دیداری و کلامی روند یادگیری تسریع پیدا می کند.  

 

بهتر است برای شروع درس خواندن، بخش هایی را که به مراتب آسان است را مورد مطالعه قرار دهید. در طی این روند، تمرکز ذهن به مرور نسبت به متن و مطالب افزایش پیدا می کند. لذا زمانی که به بخش های حائز اهمیت برای یادگیر می رسید از تمرکز مناسب برخوردار هستید. 

 

بهره گیری از موزیک های ملایم 

بهره گیری از موزیک های ملایم به عنوان یک روش کاربردی برای مطالعه در فضا های پر ازدحام، مناسب افرادی است که می توانند با موزیک تمرکز داشته باشند. 

 

در واقع اگر مطالعه به همراه موسیقی اختلالی در روند یادگیری شما ایجاد نمی کند، می توانید با هندزفری یا هدفون به موسیقی های ملایم گوش بسپارید. 

 

توجه داشته باشید که بهتر است به خاطر کاهش جلب توجه، از موسیقی های تکراری بهره بجویید. زیرا ذهن در هنگام مواجه با آهنگ جدید در خصوص دنبال کنجکاوی از مسیر مطالعه خارج می گردد.

 

نتایج تحقیقات علمی حاکی از موسیقی های مخصوصی دارد که ویژه مطالعه است. این قبیل موسیقی ها در قالب اپلیکیشن های متعدد طراحی شده اند. یکی از معروف ترین اپلیکیشن های حاوی موسیقی های مخصوص مطالعه، Study Music – Memory Booster نام دارد.

 

یادداشت برداری و خلاصه نویسی

در شلوغی ها چگونه درس بخوانم,مطالعه در جای شلوغ,روش های مطالعه در مکان های شلوغ

یکی از بهترین راه های فرار از محیط های شلوغ مطالعه در کتابخانه است

 

یکی از تکنیک های مطالعه در مکان های شلوغ، یادداشت برداری و خلاصه نویسی است. درواقع، یادداشت برداری، عمل درس خواندن در مکان های پر ازدحام را میسر می سازد. 

هنگامی که پس از مطالعه بخشی از متن، خلاصه نویسی می کنید، مغز با یک حالت ثبات مواجه می شود. به طور مثال برای دروس محاسباتی اعم از فیزیک و ریاضی می توانید به حل مسائل بپردازید. در طی این روند به مرور تمرکز ذهن نسبت به مباحث کتاب افزایش پیدا می کند. 

 

مطالعه در کتابخانه 

یکی از بهترین راه های افزایش تمرکز و فرار از محیط های شلوغ، مطالعه در کتابخانه است. در سال های اخیر تعداد سالن های مطالعاتی و کتابخانه های عمومی افزایش چشمگیری پیدا کرده است و فرصت مناسبی را برای مطالعه دانش آموزان کنکوری مهیا ساخته است. 

شما می توانید برای راحت شدن خیال خانواده از فضای محیط، در روز های تعطیل به مدرسه بروید و در محیط مدرسه مطالعه نمایید. 

 

از مصرف مواد انرژی زا اجتناب نمایید 

با بهره گیری از مواد انرژی زا، بدن نسبت به محیط اطراف حساس می شود. این امر به صورت مستقیم زمینه را برای کاهش تمرکز و افت کیفیت مطالعه مهیا می سازد. 

به عبارتی دیگر مواد انرژی زا عامل حواس پرتی در محیط های پر ازدحام تلقی می شوند. 

 

گردآوری: بخش روانشناسی

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋