پودر زدن به بدن نوزاد یکی از راه های رفع بثورات پوشکی بچه است
عوارض خطرناک پودر بچه و جایگزین مناسب برای آن
یکی از روش های خشک کردن پوست کودک در خصوص جلوگیری از بثورات پوشکی، پودر زدن به بدن نوزاد است. پودر بچه حاوی یک ماده معدنی به نام تالک است. تالک نرم ترین ماده معدنی است که خاصیت جذب رطوبت بالا دارد. این نوع پودر حاوی ذرات ریز است که از طریق مجرای بینی وارد دستگاه تنفس کودک می شود و سلامت ریه های نوزاد را به مخاطره می اندازد.
متداول ترین روش در خصوص رفع بثورات پوشکی کودک، بهره گیری از پودر بچه است.
بثورات پوشکی نوعی درماتیت تماسی است که به موجب تماس پوست با ادرار در بازه زمانی طولانی شکل می گیرند. به عبارتی دیگر درماتیت تماسی زمانی شکل می گیرد که پوست بدن در برابر تماس با یک ماده تحریک کننده واکنش نشان دهد. این عارضه با درد همراه است و سبب ایجاد ناراحتی در نوزاد می گردد.
مهم ترین مواد تحریک کننده در ناحیه پوشک نوزاد شامل صابون، ادرار، مدفوع، پوشک و مواد شیمیایی موجود در دستمال مرطوب می شوند.
بدین ترتیب والدین در خصوص خشک نگه داشتن پوست نوزاد ناشی از رطوبت، محل پوشک نوزاد را به پودر بچه آغشته می کنند. به طور کلی پودرهایی که بر پایه تالک و نشاسته ذرت به تولید می رسند، از ذرات بسیار کوچکی برخوردار هستند. پیشگیری از معلق شدن ذرات کوچک پودر در هوا امری دشوار است که می تواند به راحتی وارد بدن گردد.
معایب پودر زدن به بدن نوزاد
آسیب به ریه
پودر زدن به بدن نوزاد باعث تحریک شدن ریه های کودک می شود
بهره گیری از پودر برای نوزادان به موجب ورود ذرات پودر داخل ریه و سیستم تنفسی کودک، خطر آفرین است. در واقع استنشاق پودر بچه مشکلات تنفسی را در پی دارد و می تواند سلامت ریه نوزاد را به مخاطره بیاندازد.
با ورود پودر به بدن، ریه های کودک تحریک می گردد. تحریک ریه در نوزاد هایی که در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی قرار دارند، بسیار است. از سری کودکان در معرض ریسک بیماری های تنفسی می توان به نوزادان مبتلا به بیماری ها قلبی مادرزادی و زودرس اشاره کرد.
گزارش های آکادمی اطفال آمریکا حاکی از آن دارد که پودر بچه به خاطر برخورداری از تالک و نشاسته ذرت، برای ریه های انسان ضرر دارد. ضمن تهدید سلامت کودک، پودر بچه سلامت مادران را نیز به خطر می اندازد و در قالب تنفس ضعیف، سرفه، خس خس سینه و حساسیت مزمن ریه بروز پیدا می کند.
بهتر است بدانید پودر بچه می تواند بیماران تنفسی را در طولانی مدت به نشانه های ذات الریه مبتلا کند.
سرطان تخمدان
از پودر بچه با عنوان پودر شیمیایی تهدید کننده سلامت زنان یاد می شود. گزارشات حاکی از آن دارد که در برخی تومور های سرطان، تالک مشهود است. تالک نرم ترین ماده معدنی طبیعی است که به موجب خاصیت جذب رطوبت بالا در صنعت پزشکی برای حفاظت و معطرسازی پوست کاربرد دارد.
ماده معدنی تالک در ذخایر زیر زمینی یافت می شود و عمدتا حاوی آزبست می باشد. آزبست به عنوان یک ماده سرطان زا عاملی برای آلودگی واژن کودک به شمار می رود.
طبق تحقیقات صورت گرفته می توان گفت تالک موجود در پودر بچه زمینه ساز شکل گیری سرطان در نوزادان با جنسیت دختر است. احتمال می رود بهره گیری از پودر بچه در ناحیه تناسلی کودک، زمینه ساز راه یابی تالک به واژن شود.
لازم به ذکر است آژانس بین المللی تحقیقات جهانی سرطان، پودر بچه تالک را در فهرست " ماده های سرطان زا برای انسان" قرار داده است.
مناسب ترین روش برای پودر زدن به بدن نوزاد
نحوه استفاده از پودر تالک برای بدن کودک
استفاده از پودر بچه به موجب معایبی که در بدن کودک ایجاد می کند، چندان لزومی ندارد اما اگر حتما می خواهید از آن استفاده کنید بهتر است ابتدا پودر را بر روی کف دست تعبیه کنید، سپس به آرامی بر روی بدن نوزاد بریزید. با این روش می توانید از معلق شدن ذرات پودر در هوا جلوگیری کنید و با پخش پودر بر روی پوست مانع تحریک پوست کودک شوید.
توجه داشته باشید که در راستای قرار گیری مستقیم پودر بر روی بدن ذرات ریز و کوچک آن در هوا معلق می شوند و از طریق مجرای تنفس وارد بدن نوزاد می گردد.
علاوه بر این، از قرار دادن قوطی پودر در دسترس کودکان پرهیز کنید و در هر مرتبه تعویض کهنه نوزاد، پوست کودک را با آب شست و شو دهید.
مناسب ترین جایگزین برای پودر بچه
همان طور که بیان کردیم پودر بچه به موجب برخورداری از تالک گزینه مناسبی برای خشک کردن پوست نوزاد تلقی نمی شود.
متخصصان اطفال بهترین گزینه برای جایگزین سازی پودر بچه را کرم های روغنی، لوسیون و کرم های سوختگی بر پایه روی معرفی می کنند.
علاوه بر این، پودر ذرت جایگزین مناسبی برای پودر تالک به شمار می رود. ذرت دارای ذرات بزرگ تری نسبت به پودر تالک است و تهدیدی برای مجرای تنفس محسوب نمی شود.
از سری جایگزین های مناسب پودر تالک می توان به آرد جو دو سر، جوش شیرین و پودر های نشاسته پیازو اشاره کرد.
توجه داشته باشید که با وجود جایگزین های مناسب پودر بچه به منظور جلوگیری از بثورات پوستی، مؤثر ترین و کارآمد ترین روش تعویض زودهنگام پوشک کودک است. شما می توانید در بازه های زمانی مشخص به تعویض پوشک کودک بپردازید و با خشک کردن و پاک سازی پوست مانع شکل گیری بثورات پوشک شوید.
در ادامه بهترین روش های پیشگیری کننده از شکل گیری بثورات پوشکی را بیان می کنیم:
• بهره گیری از کرم و پماد های مختلف سوختگی
• توجه به حساسیت های غذایی و محدود سازی مصرف غذاهای حاوی اسید
• بهره گیری از پوشک و مواد شوینده دارای مارک های معتبر
• پرهیز از مالش ناحیه سوختگی
• کسب اطمینان خاطر از جایگذاری مناسب پوشک
• کاهش بهره گیری از دستمال مرطوب
• اجتناب از بهره گیری از مواد شوینده غلیط و عطر دار
• فرصت هوا رسانی به منطقه سوخته بدن
محدودیت های بهره گیری از پودر بچه
پودر زدن به بدن نوزاد نارس مضر است
استفاده از پودر بچه برای کودکانی که زود تر از موعد مقرر به دنیا آمده اند، محدودیت دارد. این قبیل کودکان به موجب نارس بودن از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستند و مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی قرار دارند.
همچنین پودر زدن به کودکی که به صورت مادرزادی با بیماری قلبی به دنیا آمده است، محدودیت دارد.
بهتر است بدانید در صورتی که نوزاد مستعد بیماری های آلرژیک قرار داشته باشد، در استفاده از پودر بچه به طور جدی منع مصرف دارد. علاوه بر این، در صورتی که پس از استفاده از پودر بچه ناحیه تناسلی کودک به جوش مبتلا شد، از تداوم استفاده از پودر خودداری کنید.
سخن پایانی
همان طور که بیان کردیم پوست نوزاد به موجب تماس طولانی مدت ادرار و مدفوع به بثورات پوشکی مبتلا می شود. این عارضه پوستی با درد همراه است و اغلب ناراحتی های نوزاد را به همراه دارد.
یکی از روش های خشک کردن پوست نوزاد، بهره گیری از پودر بچه است. پودر بچه بر پایه تالک به موجب برخورداری از ذرات ریز، پتانسیل پراکنده شدن در هوا را دارد. ذرات پودر از طریق تنفس وارد مجاری دستگاه تنفس کودک می شود و در کارکرد ریه نوزاد اختلال ایجاد می کند.
علاوه بر این تحقیقات حاکی از آن دارند که تالک موجود در پودر بچه زمینه ساز شکل گیری سرطان تخمدان در بانوان می گردد.
گردآوری:بخش کودکان
پاسخ ها