بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

راهنمای مراقبت و پرورش ماهی دیسکس؛ پادشاه آکواریوم



انواع ماهی دیسکس, ماهی دیسکس گلدن, انواع نژاد ماهی دیسکس

بررسی ویژگی های ماهی دیسکس

 

شناخت و نگهداری از ماهی دیسکاس 

ماهی دیسکس یا دیسکاس که معادل فارسی کلمه ی Discus و نام علمی آن Symphysodon Discuse می باشد زیر خانواده ی سیچلایدهای بومی Cichlasomatinae است که این ماهی از آبگیرهای رودخانه ی آمازون در جنوب قاره ی آمریکا به دنیا معرفی شده است.

 آشنایی با ماهی دیسکس

هدف از نگارش این محتوا آشنایی شما با ماهی دیسکس، تغذیه ی ﺁن ماهی و نوع نگهداری آن در آکواریوم است. بدون شک یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی آب شیرین، همین ماهی است که هر فردی علاقه دارد در آکواریوم خود از این ماهی ها داشته باشد. اما نکته ای که در زمان نگهداری این ماهی بسیار مهم است داشتن اطلاعات کافی از این ماهی و طرز نگهداری از آن است.

 

ماهی دیسکس یا دیسکاس که معادل فارسی کلمه ی کلمه Discus و نام علمی آن Symphysodon Discuse می باشد زیر خانواده ی سیچلایدهای بومی Cichlasomatinae است که این ماهی از آبگیرهای رودخانه ی آمازون در جنوب قاره ی آمریکا به دنیا معرفی شده است. شکل و رنگ خاص و متمایز این ماهی سبب شد که در حال حاضر، یکی از معروف ترین ماهی های آکواریومی برای تکثیر و پرورش در سطح دنیا شناخته شود. 

 

این ماهی یک ماهی مدور است که نام پادشاه در آکواریوم را به خود اختصاص داده است. زیستگاه این ماهی ها در برکه ها و رودخانه های آمازون است و زیباترین ماهی های گرمسیری به شمار می روند. از مهم ترین ویژگی های رفتاری این ماهی ها می توان به حساس بودن، صلح جو و آرام بودن آن ها اشاره نمود. بر اساس برخی از تحقیقات انجام شده بر روی آن ها می توان جنسیت این ماهی را از روی ظاهر، تشخیص داد به این صورت که عموما ماهی های نر، بزرگ تر و رنگی تر از ماهی های ماده می باشند. 

 

این ماهی ها در فاصله ی زمانی 18 تا 24 ماه به بلوغ جنسی می رسند. مناسب ترین دمای آب برای نگهداری این ماهی ها دمای 28 تا 30 درجه ی سانتیگراد است. اگر شرایط مناسب و استاندارد این ماهی را ایجاد کنید این ماهی ها بالغ بر 10 سال زندگی می کنند.

 

لازم به ذکر است بدانید نگهداری این نوع ماهی گرمسیری کمی سخت و دشوار است و حتی الامکان، نگهداری آن به مبتدیان، پیشنهاد نمی شود.

حال اگر می خواهید اطلاعات خود را در مورد ماهی های دیسکس افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

انواع نژاد های ماهی دیسکس, ماهی دیسکس, فروش ماهی دیسکس

تصویر ماهی دیسکس

 

خصوصیات ظاهری ماهی دیسکس

این ماهی از شکل بدنی خاصی برخوردار است. در اغلب موارد، شکل بدنی این ماهی گرد است و اصلا به همین دلیل به آن ماهی دیسکس می گویند. بدن این ماهی دارای رنگ های قرمز، سبز، قهوه ای و آبی می باشد.

 

امروزه نوع دیگری از این ماهی ها توسط بشر ساخته شده اند که در طبیعت موجود نمی باشد. رشد استاندارد قد این ماهی ها بین 3/12 تا 2/16 سانتی متر می باشد. 

البته برخی از افراد، ادعا کرده اند که این ماهی در آکواریوم تا 23 سانتی متر هم رشد می کند. وزن این ماهی بین 150 تا 250 گرم است. 

 

غذای ماهی دیسکس چیست؟

غذاهای ماهی دیسکس شامل موارد زیر می باشد:

• غذاهای زنده شامل میگو و کرم خاکی

• غذاهای منجمد شامل دل و جگر گاو، دل بوقلمون، کرم منجمد و ...

• غذاهای خشک شامل لوفاک و کرم فشرده

 

سازگاری ماهی دیسکس

در زمان نگهداری این ماهی در آکواریوم بهتر است که با گونه های خود بماند اما می توانید آن ها را با ماهی های آنجل هم نگه دارید. البته می توان این ماهی را با برخی از گونه های صلح جو مثل ماهی های لوچ، پوزه خرگوشی و کوریدوراس هم نگهداشت.

 

مشخصات ماهی دیسکس, انواع نژاد های ماهی دیسکس, ماهی دیسکس

عکس ماهی دیسکس

 

شناخت رفتاری ماهی دیسکس

اگر شما هم از علاقه مندان آکواریوم و نگهداری ماهی آب شیرین هستید بدون شک یکی از زیباترین ماهی هایی که دیده اید و یا علاقه مند نگهداری آن هستید ماهی دیسکس هستند. این نوع ماهی یک ماهی کمرو و خجالتی است که به دلیل داشتن تنوع رنگی زیاد، در دنیا بی نظیر است. شاید همین عامل سبب شد که لقب عروس آکواریوم به این ماهی تعلق گیرد. 

 

تنوع رنگی این ماهی بسیار زیاد است که از جمله ی آن می توان به رنگ های قرمز، سفید، صورتی، خونی، آبی، قهوه ای، نارنجی، فیروزه ای و .. اشاره نمود. که البته به این تنوع رنگبندی باید حالت های رنگبندی را هم اضافه کرد مانند حالت های نقطه ای یا پوست ماری. 

 

از دیگر ویژگی های رفتاری این ماهی باید گفت که این ماهی بسیار اجتماعی هستند و به همین دلیل می توان آن ها را در دسته های 10 تایی نگهداری کرد. این رفتار دیسکس ها در خانواده ی سیچلایدها تقریبا کم نظیر و منحصر به فرد است.

 

پدر و مادر این نوع ماهی ها مانند سایر گونه های سیچلایدها دلسوز هستند به همین دلیل برای محافظت از آن ها، در زمان تکثیر از آن ها جدا می شوند تا از آن ها در برابر همنوعان خود محافظت کنند.

 

مشخصات ماهی دیسکس, انواع نژاد های ماهی دیسکس, ماهی دیسکس

نگهداری از ماهی دیسکس

 

شرایط نگهداری ماهی دیسکس

از آنجایی که این ماهی بسیار حساس است پس باید شرایطی مشابه شرایط اقلیم اصلی آن برایش به وجود آورد. یکی از مهم ترین این شرایط، دمای آب است. دمای آب برای نگهداری ماهی های دیسکس باید 28 تا 30 درجه باشد. PH آن 6/6، سختی 25 ppm، آهن 7/1 ppm و کلریدها 3ppm باشند. در واقع این ماهی ها در آب هایی با کمترین میزان سختی، بهترین شرایط حیات و تکثیر را دارند.

 

به همین دلیل است که معمولا اغلب افرادی که این ماهی ها را نگهداری می کنند یک سوم آب آکواریوم را به صورت دوره ای و هر 3 روز یکبار، با آب تازه که هم دما با آب آکواریوم است عوض می کنند. نکته ی قابل توجه در خصوص این ماهی ها این است که شدت رنگ این ماهی ها کاملا با شرایط زندگی آن ها مربوط می باشد.

 

به همین دلیل است که در بسیاری از فروشگاه های ماهی های آب شیرین، می بینید از مواد شیمیایی استفاده می کنند که بر روی شدت رنگ این ماهی ها بسیار تاثیر می گذارند. اما این کار، چیزی به جز ضعف برای ماهی ندارد. همچنین از بروز علائم اولیه ی بیماری جلوگیری می کند. لذا بهترین کار در زمان نگهداری این ماهی ها ایجاد بهترین و استانداردترین شرایط برای زندگی و عدم استفاده از مواد شیمیایی که در اغلب موارد به عنوان مواد غذایی ماهی فروخته می شود است. 

 

ماهی دیسکس گلدن, انواع نژاد ماهی دیسکس, مشخصات ماهی دیسکس

تغذیه ماهی دیسکس

 

تغذیه ماهی دیسکس چیست؟

اگر می خواهید از سلامت و رشد این نوع ماهی ها مطمئن شوید از تنوع غذایی خصوصا غذاهای زنده استفاده کنید. از جمله بهترین غذاهای زنده برای دیسکس ها می توان به دافنیا کک آبی، کرم سفید یا ان کایت راوس، کرم خاکی و پشه اشاره نمود.

 

یافتن این غذاها در ایران بسیار سخت است اما غذای زنده ای که در ایران به وفور یافت می شود و همیشه در دسترس است و به رشد و زنده ماندن ماهی های دیسکس بسیار کمک می کند کرم خاکی است. این ماده ی غذایی حتی به صورت مصنوعی هم تکثیر می شود.

 

البته قبل از اینکه کرم خاکی ها تغذیه ی ماهی دیسکس شوند باید کرم ها حدود 24 تا 48 ساعت در آب نگه دارید تا تمام مواد کرم خاکی خصوصا خاک، از بدن او خارج شوند سپس آن ها را در فریزر با دمای پایین قرار دهید.

 

اگر به این نکته توجه نکنید سبب مسمومیت ماهی ها و در نهایت از بین رفتن آن ها می شوید. البته غذاهای دیگر هم وجود دارد که این نوع ماهی ها از آن ها تغذیه می کنند. میگوی آرتمیا یکی دیگر از غذاهای زنده ی این ماهی ها است.

 

انواع نژاد ماهی دیسکس, مشخصات ماهی دیسکس, انواع نژاد های ماهی دیسکس

نگهداری ماهی دیسکس در آکواریوم

 

شرایط نگهداری ماهی دیسکس در آکواریوم چگونه است؟

مناسب ترین آکواریوم برای این ماهی ها این است که حداقل حدود 25 تا 28 گالن گنجایش برای هر جفت بالغ داشته باشد. هر گالن معادل 4 لیتر می باشد. در این محیط عموما از وسایل تزئینی استفاده نمی شود. یک سنگ هوا، یک فیلتر و یک بخاری تنها وسایلی هستند که در اغلب این آکواریوم ها یافت می شود. 

 

همان طور که در بالا اشاره نمودیم این ماهی ها در آب های با سختی کم زندگی می کنند و از آنجایی که مدفوع این ماهی ها بر میزان سختی آب تاثیر می گذارد لذا برای اینکه راحت تر آکواریوم ها را تمیز کنند از شن و ماسه در کف آکواریوم برای تزئین، استفاده نمی شود.

 

علاوه بر این اگر بخواهید دمای آب را بهتر تنظیم کنید می توانید از دو بخاری در دو طرف آکواریوم استفاده کنید. بهتر است این بخاری ها به صورت خوابیده روی کف آکواریوم باشند. همچنین می توانید از لامپ های فلورسنت در بالای آکواریوم ها استفاده کنید. 

 

آب آکواریوم ماهی دیسکس چگونه باشد؟

پی اچ این ﺁب، باید بین 6 و 7 باشد. پی اچ 5/6 عالی ترین پی اچ است. سختی این ﺁب هم باید بین 1dh 8dh باشد. نیترات و نیتریت، خطرناک ترین و سمی ترین مواد برای این ماهی ها هستند. که حتما باید کنترل شوند. از ﺁنجایی که این دو ماده عموما در فضولات ماهی ها وجود دارند لذا احتمال وجود داشتنشان در آب تازه بسیار کم است. 

 

بهتر است کف آکواریوم ماهی های دیسکس هیچ پوششی نداشته باشد. عموما آب های لوله کشی منازل برای این ماهی ها مناسب می باشد. اگر شما از این آب برای نوشیدن استفاده می کنید پس مطمئن باشید که ماهی های دیسکس را نخواهد کشت. البته حتما باید پی اچ آب را تغییر دهید و کلرین و کلرامین را از آب حذف کنید. 

 

آکواریوم های پلنت با سیستم تزریق CO2 بهترین مکان برای نگهداری این ماهی ها می باشند. اگر می خواهید محیط آکواریوم شبیه محیط اصلی این ماهی باشد می توانید از گیاهان با ساقه های بلند و تکه چوب در دکور آکواریوم استفاده کنید.

 

گردآوری : بخش علمی

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋