تاتار چورک ترکمنی یا نان تاتاری
دستور تهیه تاتار چورک شیرینی گنبدی
تاتار چورک یا نان تاتاری یکی از شیرنی های سنتی ترکمنی است که برای تهیه آن خمیر را به صورت رول در آورده و در روغن سرخ می کنند و سپس رویش پودر قند می پاشند.
شیرینی تاتار چورک ترکمنی یا نان تاتاری ، شیرینی سنتی ترکمن ها است که برای پذیرایی عید و عروسی ها تهیه می شود و گاهی اوقات به عنوان میان وعده عصرانه همراه چای استفاده می شود. دستور تاتار چورک بسیار ساده است و تهیه آن نیاز به مهارت زیادی ندارد.
شیرینی تاتار چورک ترکمنی ترد و شیرین است و طعمی دلپذیر دارد و بین ترکمن ها بسیار محبوب است. شیرینی تاتار چورک ترکمنی را متناسب با سلیقه خودتان میتوانید به رنگ های سفید یا قهوه ای درست کنید.
در ادامه مقاله شما را با دستور تاتار چورک آشنا می کنیم.
شیرینی تاتار چورک
مواد لازم شیرینی تاتار چورک
تخم مرغ | ۴ عدد (۲ عدد تخم مرغ کامل ۲ عدد زرده) |
روغن | ۱ قاشق غذاخوری |
شیر | یک چهارم پیمانه |
آرد | به میزان لازم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
پودر قند | به میزان لازم |
روغن | به اندازه لازم، برای سرخ کردن |
طرز تهیه تاتار چورک ترکمنی یا نان تاتاری
طرز تهیه شیرینی تاتار چورک
تخم مرغ ، زرده تخم مرغ ، شیر و روغن را مخلوط کنید.
مقداری از آرد را به همراه بکینگ پودر با مواد مخلوط کنید و بقیه آرد را تا حدی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد ولی سفت هم نشود.
خمیر را به 6 – 7 قسمت تقسیم کنید و هر کدام را به شکل مستطیل باز کرده داخل نایلون بگذارید و اجازه دهید 1 ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند.
پارچه ای تمیز را روی سطح کار پهن کنید که بتوانید خمیر ها را بعد از باز کردن رویش بگذرید.
از این جا به بعد کار باید دو نفری انجام شود.
سطح کار ، دست ها و وردنه را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را به همان حالت مستطیلی وردنه بکشید تا پهن شود.
از همراه خود بخواهید که خمیر را از یک طرف کمی بلند کند تا بتوانید از طرف دیگر خمیر را با وردنه باز کنید و خمیر یک جا جمع نشود.
خمیر را تا حد ممکن به صورت نواری نازک کنید و روی پارچه بگذارید تا 5 دقیقه هوا بخورد.
خمیرها را باید یکی یکی آماده کنید و سرخ کنید که سفت نشوند.
روغن را روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.
از قابلمه ای کوچک استفاده کنید و روغن را به قدری بریزید که تاتار چورک در آن کاملا غوطه ور شود.
خمیر را بلند کنید و دور یک وردنه نازک بچرخانید تا رول شود و سپس با کمک چنگار به ترتیب دو طرفش را سرخ کنید.
رول های خمیر سرخ شده را در صافی بگذارید تا روغن اضافه اش جدا شود و سپس رویشان پودر قند الک کنید. هنگام سرخ شدن میتوانید کنار رول ها را با چنگال نگه دارید تا باز نشود و بهتر است قبل از این که شیرینی تغییر رنگ بدهد از روغن خارجش کنید.
دستور تاتار چورک ترکمنی یا نان تاتاری
نکات لازم برای تهیه تاتار چورک
می توانید فقط از تخم مرغ کامل برای تهیه خمیر تاتار چورک استفاده کنید.
اگر میخواهید تاتار چورک سفید داشته باشید میتوانید فقط از سفیده تخم مرغ برای تهیه آن استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید به خمیر مقداری کاکائو اضافه کنید تا رنگ قهوه ای بگیرد.
می توانید خمیر را به صورت نازک پهن کنید و سپس به صورت نواری با چاقو برش بزنید سپس به آرامی به طوری که لایه های خمیر به هم نچسبند دور یک میله رول کنید و بلافاصه در روغن داغ بگذارید و به آرامی تکان دهید که لایه های خمیر از هم باز شوند و بعد از چند ثانیه که خمیر از هم باز شدن و روغن به لای رول نفوذ کرد از روغن خارج کنید و روی شیرینی های داغ پودر قند بپاشید.
نوارهای تاتار چورک را میتوانید به طول 15 سانتی متر و عرض 3 سانتی متر برش بزنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها