رسپی رنگین پلو
طرز تهیه رنگین پلو خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی
رنگین پلو یک غذای خوشمزه و بسیار مقوی است ، ترکیب سبزیجات رنگی ، مرغ و برنج یک وعده غذایی کامل ، خوشمزه و سیر کننده است که علاوه بر ظاهر زیبایی که دارد از نظر غذایی کامل است و جزو رژیم غذایی سالم محسوب می شود.
رنگین پلو یا پلو رنگین کمانی از ترکیب سبزیجات رنگارنگ با برنج تهیه می شود شما میتوانید رنگین پلو را به صورت کته تهیه کنید و سبزیجات رنگی را لا به لا بریزید و دم بگذارید . یا این که برنج را آبکش کنید و رنگین پلو مجلسی درست کنید و از سبزیجات رنگی و تکه های گوشت مرغ برای تزئین اطراف دیس برنج استفاده کنید.
استفاده از سبزیجات رنگی و مرغ در این پلو کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد و نیاز نیست خودتان را به سبزیجاتی که در دستور پخت رنگین پلو آمده است، محدود کنید و از این جشنواره رنگ و طعم لذت ببرید.
رنگین پلو مجلسی
مواد لازم رنگین پلو مجلسی
چغندر یا لبو | ۱ عدد |
سیب زمینی شیرین | ۱ عدد متوسط |
سیب زمینی بنفش | ۱ عدد متوسط |
به | ۱ عدد |
هویج زردک یا گزر | ۱ عدد |
هویج فرنگی | ۱ عدد |
پیاز بنفش | ۱ عدد |
گوشت یا مرغ پخته شده | به مقدار لازم |
بادیان ستاره ای و جوز هندی | به مقدار لازم |
زیره سیاه و پودر گل سرخ | به مقدار لازم |
سیب زمینی با کدو حلوایی برای ته دیگ | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
آلو برقانی | چند عدد |
برنچ | ۳ پیمانه |
طرز تهیه رنگین پلو مجلسی
طرز تهیه رنگین پلو مجلسی
سیب زمین ها را بشویید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
چغندر ، به ، زردک و هویج را بشویید و هر کدام را جداگانه خلالی خرد کنید.
تابه ای را روی حرارت بگذرید و سیب زمینی ها را جداگانه با کمی روغن تفت دید.
سایر سبزیجات را هم جدا گانه در همان تابه تفت دهید.
پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفتد هید تا سبک و طلایی شود سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاراملی شود.
آلوها را اضافه کرده تفت دهید.
ادویه ها را آسیاب کنید.
ماهیچه را با ادویه های دلخواه ، پاپریکای سیر و قرمز بپزید.
ماهیچه را ریش ریش کنید.
برای ته دیگ ، کدو حلوایی یا سیب زمینی بگذارید.
برنج را با کمی نمک بپزید و آبکش کنید و با مخلوط سیزیجات ، ماهیچه ، پیاز داغ آلوی تفت داده و پودر ادویه ها لا به لا در قابلمه بریزید.
کمی زعفران دم کشیده روی برنج بریزید و در قابلمه بگذارید و روی حرارت ملایم دم کنید.
رنگین پلو با مرغ
مواد لازم رنگین پلو با مرغ
برای 4 – 6 نفر
برنج آبكش شده | 4 پيمانه |
فيله مرغ | 500 گرم |
فلفل دلمه اي رنگي (از هر رنگ يك عدد) | 4 عدد |
زعفران آب كرده | 1 ق س |
خلال بادام | 1 پيمانه |
خلال پسته | 1 پيمانه |
كره | 150 گرم |
نخودسبز خام (آب پز كنيد) | 1 پيمانه |
ذرت كنسروي | 1 پيمانه |
نمك ، فلفل و آبليمو | به مقدار لازم |
طرز تهیه رنگین پلو با مرغ
طرز تهیه رنگین پلو با مرغ
فیله مرغ را به مخلوط نمک ، فلفل ، آبلیمو و زعفران آغشته کنید و 1 – 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه بگیرد و سپس با کمی آب روی حرارت ملایم بپزید و اجازه دهید کمی برشته شود. فلفل دلمه های رنگی را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی کره تفت دید تا نرم شوند.
خلال پسته و بادام را هم جداگانه در کره تفت دهید و کنار بگذارید.
برنج را آبکش کرده و دم کنید.
برنج را در ظرف دلخواه بکشید و فلفل دلمه ای ، نخود سیز ، ذرت ، خلال پسته و بادام را مخلوط کرده و برنج را با این ترکیب رنگی تزئین کنید و مرغ ها را کنار دیس بچینید.
روش دیگر هم این است که مواد را لا به لا یا روی برنج قرار داده و همراه با برنج دم کنید تا نرم تر شوند.
رنگین پلو سلطنتی
مواد لازم رنگین پلو سلطنتی
برنج | 3 پيمانه |
مرغ پخته شده | 1/2 سينه |
زرشك | 5 قاشق غذا خوری |
خلال بادام | 3 قاشق غذا خوری |
خلال پسته | 3 قاشق غذا خوری |
خلال نارنج | 2 قاشق غذا خوری |
ادويه پلويی | 1 قاشق غذا خوری |
عصاره زعفران الیت | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل و روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه رنگین پلو سلطنتی
خلال نارنج را از روز قبل در آب خیس کرده و آبش را 3 بار عوض کنید تا تلخی اش گرفته شود. خلال پسته و بادام را با کمی روغن تفت دهید سپس خلال نارنج و زرشک را اضافه کرده و تفت دهید. سینه مرغ پخته و خرد شده را هم به مواد اضافه کرده و تفت دید.
نمک ، فلفل ؛ ادویه پلویی و عصاره زعفران الیت را هم اضافه کنید.
برنج را آبکش کنید و به همراه مواد مخلوط لا به لا در قابلمه بریزید بگذارید دم بکشد.
برای تهیه رنگین پلو سلطنتی می توانید تکه های مرغ را جداگانه بپزید و کمی برشته کنید و کنار برنج بگذارید و به جای اضافه کرده مواد حین دم کشیدن برنج ، در انتها هنگام سرو، روی برنج را با خلال پسته ، خلال بادام ، زرشک و خلال نارنج تزئین کنید.
پلو رنگین کمانی
مواد لازم پلو رنگین کمانی
نخود سبز | ۲ پیمانه |
هویج | 1 پیمانه |
فلفل دلمهای | نصف پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
گوشت چرخ شده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه رنگین پلو | |
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه پلویی یا کاری | به میزان لازم |
رب گوجه | ۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم شده | به میزان لازم |
طرز تهیه پلو رنگین کمانی
طرز تهیه پلو رنگین کمانی
نخود فرنگی را با کمی آب و نمک بپزید تا نرم شود یا این که از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید. پیاز را با کمی روغن تفت دهید و هویج نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه گوشت و ادویه را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در اخر نخود فرنگی و فلفل دلمه نگینی خرد شده را به همراه 1 قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی و زعفران و نمک به مواد اضافه کرده کمی تفت دید.
برنج را به صورت کته درست کنید و زمانی که آبش کشیده شد در یک قابلمه دیگر ته دیگ دلخواهتان را بگذارید کمی از برنج را ته قابلمه بریزید و سپس یک لایه از مواد رنگی و همین کار را تا پر شدن قابلمه ادامه دهید و به مدت 30 – 45 دقیقه دم بگذارید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بتوته
پاسخ ها