بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

سنگینی پا: علل، علایم و راههای درمان



عوامل سنگین شدن پاها, روش های خانگی درمان سنگینی پا, علت احساس سنگینی در پاها

در بیماری سنگینی پا فرد احساس می کند وزنه ای مانع راه رفتن او می شود

 

علت سنگینی پا و راههای ساده برای درمان

سنگینی پا عارضه ای طاقت فرسا است که با احساس خستگی و سنگینی بروز پیدا می کند. بیماری سنگینی پا زمانی به وجود می آید که روند جریان پذیری خون در بدن با اختلال مواجه گردد. شکل گیری این عارضه تحت تأثیر عوامل مختلفی اعم از اضافه وزن، سندرم بیش تمرینی، تنگی کانال نخاع، نارسایی وریدی در زمینه واریس و بارداری قرار دارد. 

نشانه های سنگینی پاها

سنگینی پا نوعی بیماری به شمار می رود. فرد مبتلا به سنگینی در پا همواره در طول راه رفتن احساس می کند وزنه ای سنگین مانع حرکت وی می گردد. طبق بیانیه های بیماران مبتلا به سنگینی پا در ناحیه ی تحتانی احساس خستگی وجود دارد. 

 

در ادامه گسترده ترین نشانه های سنگینی پاها را بیان می کنیم:

•تورم

•تغییر رنگ پوست پاها اعم از متمایل شدن به رنگ آبی و رنگ پریدگی

•احساس گزگز و سرما در پاها

•بی حسی و تیرگی در پا

•درد به همراه احساس ضربان در پاها

•بروز رگ های عنکبوتی

•اختلال در راه رفتن و ایستادن 

 

درمان سنگینی پا در ام اس, نشانه سنگینی پا, بی حسی و سنگینی پا

بی حسی و تیرگی در پا از نشانه های سنگینی پا می باشد

 

عوامل دخیل در سنگین شدن پاها

عواملی اعم از اختلال تغذیه ای، ژنتیک، افزایش سن، سندرم پای بیقرار، عدم فعالیت ورزشی، پوشش تنگ، جنسیت، بهره گیری از کفش های غیر استاندارد و قرار گیری در یک موقعیت به مدت طولانی زمینه ی سنگین شدن پاها را فراهم می سازند. 

 

اضافه وزن

اضافه وزن نقش چشمگیری در شکل گیری احساس خستگی و سنگینی در پاها دارد. با اضافه وزن زمینه ی ایجاد عارضه واریس، آسیب به عضلات، مفاصل و تاندون پا مهیا می شود. لذا توصیه می شود بر اساس قد فردی، به منظور کاهش فشار بر روی اندام های تحتانی در راستای ارتقای سلامت و کاهش وزن اقدام نمایید. 

 

بیماری PAD

بیماری PAD که با عنوان شریانی محیطی نیز شناخته می شود اندام های تحتانی به ویژه پاها را تحت تأثیر منفی قرار می دهد. مهم ترین عامل شکل گیری شریانی محیطی، تجمع پلاک های چربی در عروق خونی است که تصلب شرایین نام دارد. با تصلب شرایین رگ هایی که جریان خون را از قلب به پاها انتقال می دهند، باریک و مسدود می شوند. 

 

شکل گیری بیماری شریانی محیطی با دیابت، کلسترول بالا، فشار خون بالا، سیگار کشیدن و قدم نهادن در سن کهنسالی اوج می گیرد. 

بدین ترتیب عارضه PAD با انسداد در مسیر خون رسانی پاها، سبب شکل گیری خستگی و گرفتگی در ساق پا می گردد. 

 

سندرم بیش تمرینی

سندرم بیش تمرینی حاکی از انجام تمرینات ورزشی سخت و بی وقفه ای دارد که سلامت جسمانی و روحی بدن را به مخاطره می اندازد. این عارضه که به موجب فعالیت بدنی بالا و بدون استراحت رخ می دهد، سبب سنگینی در پاها می گردد. 

 

نارسایی وریدی در زمینه واریس 

کاهش وزن نارسایی وریدی در زمینه واریس را به همراه دارد. عارضه واریس در پاها به ویژه در ران، سینه پا، پشت زانو و ساق پا به چشم می خورد. زمانی که واریس بروز پیدا می کند، به موجب ضعف در دریچه های وریدی بعضی از وریدها قابلیت هدایت خون به سمت قلب را از دست می دهند.

 

در طی این روند، کارکرد ورید ها به صورت حوضچه ای مبدل می شود و خون در پاها تجمع پیدا می کند. بدین ترتیب فرد در پاها احساس سنگینی و خستگی می کند. 

بروز واریس در بانوان به مراتب بیشتر از آقایان است. ابتلا به واریس تحت تأثیرعوامل مختلفی اعم از کم تحرکی، ژنتیک، تغییر وزن شدید، افزایش سن، تغییرات هورمونی در دوران بارداری و یائسگی، اضافه وزن مفرط و به صورت طولانی در حالت ایستاده قرار گرفتن قرار دارد. 

 

علت احساس سنگینی در پاها, دارو برای سنگینی پا, سنگینی پا

ابتلا به واریس باعث بروز سنگینی پا می شود

 

تنگی کانال نخاع

در عارضه تنگی کانال نخاع، فضای درون ستون فقرات باریک می شود. این بیماری در ناحیه ی کمر و گردن شکل می گیرد که با تحمیل فشار به عصب های موجود در ستون فقرات باعث درگیر شدن کمر و پاها در فرد گردد. در طی این روند احساس درد، ضعف و بی حسی در قسمت های تحتانی بدن بروز پیدا می کند. 

بیماری تنگی کانال نخاع در مواردی به صورت مادرزادی، صدمات فیزیکی، افزایش سن و اضافه وزن مفرط اتفاق می افتد. 

 

تغییرات هورمونی در بارداری

در دوره ی بارداری تغییرات هورمونی گسترده ای در بدن به وجود می آید. تغییرات هورمونی سیستم گردش خون، بدن مادر را تحت تأثیر قرار می دهد که در نهایت با احساس سنگینی در پاها بروز می یابد. 

در ماه های آخر بارداری با افزایش وزن نوزاد، رحم بر روی سیستم وریدی فشار وارد می کند. با افزایش فشار خون مادر احساس سنگینی در پا به وجود می آید. 

لازم به ذکر است شکل گیری احساس سنگینی در پا در دوره ی بارداری به مرور زمان پس از زایمان بهبود پیدا می کند. 

 

روش های درمان سنگینی پا

بروز احساس خستگی و سنگینی در پاها تحت تأثیر شدت عارضه قرار دارد. در مواقعی این احساس خستگی گذرا است و بیمار با استراحت به سلامت جسمانی دست می یابد. با این وجود عارضه خستگی در پاها زمانی که بیش از حد معمول تکرار شود و شدت خستگی در سیر صعودی قرار داشته باشد، مراجعه به پزشک و پیروی از دستورالعمل های پزشکی ضرورت پیدا می کند. 

 

بهترین شیوه در خصوص تشخیص علت شکل گیری احساس خستگی در پاها، انجام تست های تشخیصی واریس اعم از سونوگرافی از عروق می باشد. 

 

درمان سنگینی پا با مصرف دارو 

پزشک معالج بر اساس تشخیص علت احساس سنگینی در پاها، اقدام به تجویز دارو می کند. به طور مثال در مواقعی که عارضه سنگینی در پاها از بیماری شریانی محیطی نشأت می گیرد، به صورت روزانه مصرف دارو هایی نظیر کاهش دهنده فشار خون یا کلسترول خون و آسپرین را توصیه می شود. 

علاوه بر این در صورتی که پزشک معالج تشخیص دهد سنگینی پاها از اختلالات وریدی نشأت می گیرد، مکمل هایی اعم از دافلون را تجویز می کند. 

 

درمان سنگینی پا با فیزیوتراپی

یکی از مؤلفه های چشمگیر در درمان سنگینی پا، فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست قادر است مدت زمان بهبودی، بافت های آسیب دیده و میزان آسیب در پاها را تخمین بزند. در فیزیوتراپی درمان اولیه به وسیله ی کاهش تورم، درد و ترمیم ساختار های آسیب دیده در پاها تکمیل می شود. 

 

فیزیوتراپیست در طول بهبودی نوعی برنامه ورزشی تقویتی و کششی را تنظیم می سازد. درمان های فیزیوتراپی شامل آب درمانی، درمان دستی، الکتروتراپی و درمان بافت نرم می باشد. 

 

روش های خانگی درمان سنگینی پا

مصرف سنگینی پا باداروهای گیاهی

درمانگران طب سنتی بر این باور هستند که درمان سنگینی در پاها نیازمند ترک تکرار عادت های غلط به صورت مداوم است. در واقع دستیابی به سلامتی از دید گاه طب سنتی خواستار اصلاح عادات زندگی می باشد. 

 

در مواقعی که احساس سنگینی در پاها ناشی از اختلالات وریدی است، مصرف دارو های گیاهی اعم از شاه بلوط هندی، برگ های انگور قرمز و جارو قصاب مفید واقع می شوند. 

یکی دیگر از روش های درمانی در خصوص بهبود سنگینی پاها، ماساژ پاها به وسیله ی روغن های گیاهی، مصرف دمنوش های گیاهی و انگور سیاه است. 

 

درمان سنگینی پا با ترک سیگار 

مصرف سیگار روند جریان پذیری خون در اقصی نقاط بدن را تحت تأثیر منفی قرار می دهد. با ترک کردن سیگار علاوه بر درمان رفع احساس سنگینی پاها، به صورت فردی کمک شایانی به سلامت جسمانی خود می کنید. 

 

درمان سنگینی پا با بهره گیری از جوراب های پیشگیری کننده از واریس

جوراب های پیشگیری از واریس مناسب اشخاصی است که در طول روز مجبور به قرار گیری در حالت ایستاده و نشسته هستند. این نوع جوراب ها با افزایش جریان خون در اندام های تحتانی بدن در پیشگیری از بروز و درمان اختلالات مختلف نقش مثبت دارند. 

 

درمان سنگینی پا با نگه داشتن پاها به سمت بالا

قرار دادن پاها در ارتفاع 12 الی 25 سانتی متری از بدن، سبب تسهیل جریان خون می گردد. در واقع زمانی که پاها را در حالت بالا از بدن قرار می دهید، روند پمپاژ خون مایعات از پاها به سمت قلب آسان می شود. 

 

برای قرار گیری در موقعیت نگه داشتن پاها به سمت بالا، ابتدا به پشت دراز بکشید و پاهایتان را تا حدودی بالاتر از سطح قلب قرار دهید. در طی این فرایند تجدید خون در پاها شکل می گیرد و تا حدودی از تحمیل فشار به پا در طول روز کاسته می شود. 

 

علت سنگینی پا, دلایل سنگینی پا, درمان سنگینی پا در ام اس

فعالیت بدنی منظم یکی از روش های مؤثر در کاهش سنگینی پا است

 

درمان سنگینی پا با خودداری از حمام گرم 

با قرار گیری در دمای بالا، رگ های خونی گشاد می شوند و جریان خون در پاها مختل می گردد. بدین ترتیب توصیه می شود از حمام های گرم خودداری کنید. در صورت علاقه مند بودن به دوش آب گرم، ضرورت دارد قبل از خروج از حمام با آب سرد پاهایتان را خیس کنید. 

 

درمان سنگینی پا با پیروی از رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی به صورت مستقیم در درمان و پیشگیری از بیماری های مختلف نقش دارد. بهترین رویه در مصرف مواد غذایی، کاهش میزان مصرف سدیم یا نمک است. با محدود سازی مصرف نمک احساس سنگینی، تورم و درد در پاها کاهش پیدا می کند. 

 

ورزش های مناسب برای درمان سنگینی پا

یکی از روش های مؤثر در کاهش احساس سنگینی در پاها، فعالیت بدنی منظم است. ورزش نوعی فعالیت بدنی به شمار می رود که با افزایش گردش خون در بدن، خطر ابتلا به بیماری های مربوط به گردش خون را کاهش می دهد. 

مناسب ترین ورزش ها برای بهبود حس سنگینی در پاها شامل دو چرخه سواری، شنا در آب با دمای حداکثر 28 درجه سانتی گراد و پیاده روی به صورت روزانه به مدت 40 الی 50 دقیقه می باشد. 

 

گردآوری:بخش سلامت  

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋