آموزش تهیه انواع لوکوم
طرز تهیه لوکوم یا راحت الحلقوم ترکیه ای خوشمزه و مخصوص
لوکوم نام دیگر راحت الحلقوم ترکیه است است که با نشاسته و ژلاتین و شکر تهیه می شود و شباهت زیادی به مسقطی خودمان دارد.
لوکوم (به انگلیسی : lokum) یا راحت الحلقوم ترکیه ای ( به انگلیسی : Turkish delight ) یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ترکیه است که بر پایه نشاسته و ژلاتین تهیه می شود.
نکته لازم برای تهیه لوکوم این است که حتما باید از نشاسته گل برای تهیه آن استفاده شود و نشاسته گل را با پودر نشاسته نباید جایگزین کنید.
اضافه کردن مغزیجات به لوکوم کاملا به سلیقه شما بستگی دارد ولی می تواند باعث خوشمزه تر شدن این شیرینی شود.
لوکوم ترکیه ای
مواد لازم لوکوم ترکیه ای
نشاسته گل | ۱ لیوان سر پر |
آب | ۲ لیوان |
شکر | یک و یک چهارم لیوان |
پودر ژلاتین | یک و نیم قاشق غذاخوری |
گلاب | دو سوم لیوان |
کره | ۲۰ گرم |
جوهر لیمو | یک چهارم قاشق چایخوری |
آرد | به مقدار لازم |
پسته (یا فندق) | به مقدار لازم |
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
مغز پسته را در ظرفی بریزید و رویش را با آب جوش پر کنید و بعد از 20 دقیقه آبکش کرده و پوست رویی پسته ها را بگیرید و سپس کناری بگذارید خشک شوند.
یک لیوان آب را کم کم به نشاسته گل اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود.
پودر ژلاتین را با شکر مخلوط نمایید.
یک لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و سپس مخلوط ژلاتین و شکر را به آب اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق چوبی ه بزنید تا شکر حل شده و آب شروع به جوشیدن کند.
جوهر لیمو را اضافه کرده و اجازه دهید یک دقیقه بجوشید. جوهر لیمو برای زیبایی ظاهری لوکوم اضافه می شود و باعث ایجاد شفافیت در لوکوم می شود و در صورتی که در دسترس نداشتید می توانید حذفش کنید.
مخلوط آب و نشاسته را هم بزنید که ته نشین نشده باشد و سپس در حال هم زدن قابلمه کم کم به قابلمه اضافه کنید و و حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کاملا یکدست و غلیظ شود و سپس گلاب و زعفران را اضافه کرده و مخلوط نمایید.
کمی که مواد غلیظ تر شد کره را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد به اندازه حلوا غلیظ شده و وسط ظرف جمع شود.
پسته را اضافه کرده و مخلوط نمایید و سپس از روی حرارت بردارید.
در ظرف دلخواه به قطر 1 سانتی متر پلاستیک ضخیم پهن کرده و رویش را جرب کنید و مواد را داخل قالب ریخته و کاملا صاف و یکدست کنید و 4 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود.
روی سطح کار آرد پاشی کنید و لوکوم را از قالب خارج کرده به صورت مربعی برش بزنید و در ظرف در بسته بدون نفوذهوا در یخچال نگهداری نمایید.
لوکوم پسته ای
مواد لازم لوکوم پسته ای
نشاسته گل | ۱ پیمانه |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق غذاخوری سر صاف |
شکر | ۱٫۵ پیمانه |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری سر صاف |
زعفران دم کرده | ½ قاشق چایخوری |
کره یا روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز پسته | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لوکوم انار و پسته
طرز تهیه لوکوم پسته ای
نشاسته و پودر زنجبیل را مخلوط کنید.
می توانید به جای نیمی از آب از آب انار استفاده کنید تا لوکوم اناری داشته باشید.
وانیل را اضافه کرده و سپس 2 و نیم پیمانه آب گرم را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید تا نشاسته کاملا حل شود.
پودر ژلاتین را با یک سوم پیمانه آب مخلوط کرده و کنار بگذارید تا نرم شود.
مخلوط نشاسته را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا غلیظ شده و حالت فرنی بگیرد.
شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید تا حل شود.
زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط نمایید تا یکدست شود و مواد تا حدی سفت شوند.
مخلوط ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ذوب شود و به خورد مواد برود.
کره را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مایع لوکوم سفت شده و وسط ظرف جمع شود.
حدود 45 دقیقه هم زدن و آماده شدن لوکوم طول خواهد کشید.
مغز پسته را در آخرین مرحله اضافه کرده مخلوط نموده و شعله را خاموش کنید.
یک قالب مکعبی را با روغن چرب کنید و یک لایه پلاستیک رویش بیندازید و دوباره روی پلاستیک را چرب کنید و خمیر لوکوم را داخل قالب ریخته و با با قاشق چرب شده یا دست کاملا صافش کنید.
حدود 3 ساعت قالب را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سپس از قالب روی میز کار منتقل کرده و به صورت مربع های 1 و نیم سانتی برش بزنید و در آرد سفید یا پودر نارگیل بغلتانید و در ظرف در بسته بدون نفوذ هوا در یخچال نگهداری نمایید.
لوکوم پرتقالی بدون ژلاتین
مواد لازم لوکوم پرتقالی بدون ژلاتین
آب پرتقال طبیعی بدون هسته | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر نشاسته | گندم ۱ قاشق غذاخوری سر پر |
شکر | ¼ لیوان فرانسوی دستهدار |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
کره | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر نارگیل | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه لوکوم پرتقالی
طرز تهیه لوکوم پرتقالی بدون ژلاتین
آب پرتقال ، وانیل ، شکر و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه ای مناسب روی حرارت ملایم بگذارید و با قاشق چوبی مرتب مواد را هم بزنید تا مانند فرنی غلیظ شد.
کره را اضافه کرده و هم بزنید یکدست شود.
یک قالب مناسب را چرب کرده و مواد را داخلش بریزید و به مدت 3 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد سپس برش بزنید و در پودر نارگیل بگردانید.
برای این که لوکوم راحت تر از کف قالب برگردد میتوانید کف قالب را با پودر نارگیل یا انواع مغز ها بپوشانید .
لوکوم شیر
مواد لازم لوکوم شیر
شیر | 2 و 1/2 پیمانه |
نشاسته گل | 2 قاشق غذاخوری سرپر |
کره | 20 گرم |
شکر | 1/2 پیمانه |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
مغز پسته | مقداری (اختیاری) |
پودر نارگیل | برای تزیین |
طرز تهیه لوکوم شیر
نشاسته گل را در شیر سرد حل کنید و از صافی رد کنید.
شکر را به مواد اضافه کرده روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا به اندازه فرنی غلیظ شود.
کره را اضافه کرده و بعد از ذوب شدن کره و یکدست شدن مایع ، شعله را خاموش کرده ، وانیل را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
وقتی مواد کمی از حرارت افتاد مغز پسته یا مغز دلخواهتان را با مواد مخلوط کنید.
داخل قالب مورد نظر آب بزنید به طوری که نمدار شود سپس مایع لوکوم را در قالب ریخته و 4 – 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود سپس کناره های لوکوم را با چاقو از قالب جدا کنید و لوکوم را از قالب خارج کرده برشد بزنید و در پودر نارگیل بگردانید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها