بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

آیا سونا مادون قرمز فوایدی برای سلامتی دارد؟



مزیت های کاربرد سونای مادون قرمز, مضرات سونای مادون قرمز, سونای مادون قرمز و لاغری

سونای مادون قرمز به معنی گرمایش تابشی است

 

سونای مادون قرمز؛ تأثیرات، فواید و موارد منع استفاده 

سونای مادون قرمز یکی از گونه های سونای خشک به شمار می رود. در سونای مادون قرمز نوعی امواج الکترومغناطیسی از گونه ی مادون قرمز پراکنده است که سبب افزایش دمای بدن مراجعه کننده می گردد. در طی ارتقای دمای بدن، در عروق خونی فرد روند انتقال خون به سرعت انجام می شود و فرایند تعریق و دفع سموم بدن صورت می گیرد. 

سونای مادون قرمز چیست؟

سونای مادون قرمز در اصطلاح با عنوان "Radiant Heat" در معنی گرمایش تابشی کاربرد دارد. در کابین های مادون قرمز ماهیچه های بدنی فرد مصرف کننده در عمق 4 سانتی متری به وسیله ی گرمایش تابشی گرم می گردد. 

در سیستم سونای مادون قرمز در حالی که هوا در حالت کمتری نسبت به سونای بخار کلاسیک قرار دارد، بدن دچار تعریق شدید می گردد. 

 

اشعه ی مادون قرمز قسمتی از طیف انرژی الکترومغناطیسی به شمار می رود که با طول موجی گسترده، دارای فرکانس کمتری از نور قرمز است. محدوده ی طول موج مادون قرمز بین 0/78 الی 1000 میکرو متر است که از نظر چشم انسان پنهان است. 

 

فرایند سونای مادون قرمز در پنل های تابشی "IRC" قابل اجرا است. پنل های IRC در گونه های مختلفی با قدرت 230 ولت طراحی می شوند. وجه تمایز پنل های تابشی به توان مصرفی اختصاص دارد. در واقع توان مصرفی پنل های تابشی از 260 الی 575 وات متغیر است. 

 

در کابین سونای تابشی دمای هوا میان 30 الی 55 درجه ی سانتی گراد متغیر است. این نوع سونا، که در رده ی گرمای خشک قرار دارد در مقایسه با سونای بخار گرم، ماندگاری طولانی تر و عمیق تری دارد. 

وسعت پنل های تابشی سبب شده است تا اشعه ی مادون قرمز در تمام سطح اتاقک به صورت یکسان و یکنواخت پراکنده شود.

لازم به ذکر است در پنل های تابشی نوعی واحد کنترل و تنظیم گر تعبیه شده است که موظف به تنظیم عملکرد حرارت و نور در داخل کابین است. 

 

سونای مادون قرمز, سونای خشک, سونای مادون قرمز چیست

در کابین سونای مادون قرمز دمای هوا بین 30 الی 55 درجه است

 

روند اثر بخشی سونای مادون قرمز در بدن

در راستای اثبات مزایا و روند اثر بخشی مثبت سونای مادون قرمز، سه متخصص اعم از سیندی کاب، دبرا رز ویلسون و دنیل باب نیس به بیان حقیقت علمی سونا با مادون قرمز پرداخته اند. 

 

روند اثر بخشی سونای مادون قرمز از منظر سیندی کاب

سیندی کاب یکی از پرستاران متخصص و مطرح دنیا در حیطه ی سلامت زنان و مراقبت های پوستی است که معتقد است زمانی که یک انسان در سونا در معرض نور مادون قرمز قرار می گیرد بدن فرد با گرم شدن، واکنش های مختلفی را بروز می دهد. 

 

در طی افزایش دمای عمومی بدن فارغ از نحوه ی ایجاد حرارت کابین، ضربان قلب شدت پیدا می کند و جریان پذیری خون در رگ های خونی نیز به صراحت صورت می گیرد. به عبارتی دیگر رگ های خونی بدن گشاده می گردند. 

 

با تداوم این روند، فرد مدام عرق می کند و در نهایت فرایند افزایش گردش خون صورت می گیرد. واکنش بدن در کابین مادون قرمز وجه شباهت هایی با زمانی دارد که بدن در طی تمرینات ورزشی سبک الی متوسط بروز می دهد. 

 

مدت زمانی که شخص در کابین سونا قرار می گیرد بسیار حائز اهمیت است. در واقع بازه ی زمانی که یک انسان در کابین سونا است تعیین کننده ی واکنش های بدنی است. 

لازم به ذکر است ضربان قلب در سونا در 100 الی 150 مرتبه در هر دقیقه است. همچنین تأثیراتی که سونای مادون قرمز در بدن ایجاد می کند و پاسخ های فیزیکی که بدن نشان می دهد، به صورت مستقیم  در ارتقای سلامت عمومی بدن مؤثر هستند. 

 

روند اثر بخشی سونای مادون قرمز از منظر دبرا رز ویلسون 

دبرا رز ویلسون یکی از دانش یاران و درمانگران بهداشت مطرح در جهان است. وی بر این باور است که امواج گرمایشی ناشی از سونای مادون قرمز با نفوذ به بخش های عمیقی از پوست سبب ترمیم بافت های عمیق در بدن می گردد. 

 

در واقع در طی قرار گیری فرد در کابین مادون قرمز دمای پوست او افزایش پیدا می کند. با این وجود دمای درونی بدن در حالت ثابت باقی می ماند. 

بدین ترتیب تا زمانی که روند تعریق و تهویه در منافذ پوست وجود داشته باشد، دمای بدن نیز در حد تعادل قرار دارد. 

 

روند اثر بخشی سونای مادون قرمز از منظر دنیل باب نیس

دنیل باب نیس در دانشگاه کالج لکوانا به عنوان استاد، مدرس و مربی شخصی مشغول فعالیت است. از منظر او طول موج اشعه ی مادون قرمز یک فرم نامرئی از انرژی الکترومغناطیسی است که با عنوان تابش فرو سرخ دور شناخته می شود. 

 

بدین جهت چشم انسان مقدور به مشاهده ی نور مادون قرمز نمی باشد. علاوه بر این انرژی موجود در مادون قرمز تا عمق 1/5 اینچی سطح پوست نفوذ پیدا می کند. 

در طی این روند پیوند های مولکولی سلول ها تحت تأثیر موج مادون قرمز قرار می گیرند که به صورت تأثیرات درمانی بروز پیدا می کند. 

 

سونای مادون قرمز چیست, کابین سونای مادون قرمز, فواید سونای مادون قرمز

از سری مزیت های سونای مادون قرمز افزایش گردش خون در بدن است

 

مزیت های کاربرد سونای مادون قرمز 

سونای مادون قرمز نوعی مکمل در خصوص درمان فیزیکی و جراحات سطحی پوست به شمار می رود. 

تحقیقات حاکی از آن دارند که به کارگیری سونای مادون قرمز در کنار ماساژ درمانی، خواب کافی و پیروی از رژیم غذایی مناسب، فرایند التیام درد و ترمیم جراحت های مزمن را تسریع می بخشد. 

 

هدف اصلی بهره گیری از سونای مادون قرمز ارتقای احساس آرامش بدن و تخلیه ی مواد مضر از بدن در طول تعریق است. هدف ثانویه ی سونای مادون قرمز نیز به گرم سازی غشای ماهیچه قبل از انجام فعالیت های جسمانی اعم از بدن سازی، حرکات کششی عضلانی و دویدن اختصاص دارد. 

 

مادون قرمز با نفوذ به اعماق پوست سبب اکسیژن رسانی به مناطق آسیب دیده در بدن می گردد که به صورت مستقیم در آرامش عضلانی تأثیر مثبت می گذارد. 

سونای مادون قرمز دارای طولانی ترین طول موج است. در واقع موج مادون قرمز در خصوص تحریک متابولیسم به سلول های چربی نفوذ پیدا می کند. بدین جهت در رفع سموم از بدن تأثیر شگرفی ایجاد می کند. 

 

از سری مزیت های به کارگیری سونای مادون قرمز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• کاهش وزن

• افزایش گردش خون در بدن

• خارج سازی سموم از بدن

• بهبود کارکرد قلب

• کاهش درد های عضلانی اعم از رماتیسم مفصلی

• ارتقای دامنه ی حرکت مفاصل

• کاهش سوزش عضلات 

• کاهش درد های جسمانی ناشی از آرتروز و روماتوئید

• شکل گیری خواب عمیق

• کاهش میزان استرس و اضطراب

• درمان پیری زود رس

• استحکام و شفافیت پوست 

• بهبود بیماری های مزمن کلیه

 

سونای مادون قرمز و لاغری, سونای خشک مادون قرمز, اشعه ی مادون قرمز

افراد مبتلا به مشکلات قلبی نباید از سونای مادون قرمز بهره بگیرند

 

محدودیت های بهره گیری از سونای مادون قرمز

به موجب تعریق فراوان در سونای مادون قرمز و کم آب شدن بدن، توصیه می شود افرادی که از مشکلات کلیوی رنج می برند، از قرار گیری در معرض کابین مادون قرمز خودداری کنند. 

علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری نوروپاتی در دست و پا به موجب تداخل آسیب به اعصاب محیطی قادر به تشخیص احساس سرما و گرما نیستند. لذا احتمال می رود گرمای شدید کابین را احساس نکنند و دچار ناراحتی های پوستی به ویژه سوختگی شوند.

 

در ادامه محدودیت های بهره گیری از سونای مادون قرمز را ذکر می کنیم:

• افراد مبتلا به مشکلات قلبی- عروقی

• افراد دارای تجربه ی حمله ی قلبی

• بیماران مبتلا به درماتیت تماسی

• افراد مسن و کهنسال به موجب تبخیر آب موجود در بدن 

• افراد مستعد به سنکوپ و تعریق فراوان 

• افراد مستعد به گر گرفتگی

• زنان باردار

لازم به ذکر است شرکت در جلسات سونا در صورت ابتلا به بیماری های فوق خواستار مشورت با پزشک متخصص است. 

 

مزیت های کاربرد سونای مادون قرمز, مضرات سونای مادون قرمز, سونای مادون قرمز و لاغری

بهره گیری از سونای مادون قرمز برای زنان باردار نیز خطر آفرین است

 

مضرات بهره گیری از سونا مادون قرمز

تاکنون عوارض جدی و پر خطری در خصوص بهره گیری از سونای مادون قرمز به وجود نیامده است. 

در مواردی احتمال دارد در طی قرار گیری در معرض اشعه ی مادون قرمز در مصرف برخی داروها تداخل دارویی صورت بگیرد.

 

علاوه بر این، به موجب گرم شدن و تعریق بیش از حد احتمال دارد بدن فرد دچار کم آبی و گرمازدگی گردد.  

عده ای از افراد نیز به علت دمای بالای سونا دچار سرگیجه و حالت تهوع می شوند.

 

نکات حائز اهمیت در خصوص بهره گیری از سونای مادون قرمز

به موج تعریق هایی که در سونای خشک مادون قرمز صورت می گیرد، میزان آب موجود در بدن حائز اهمیت است. در صورتی که قصد دارید از سونا استفاده کنید، توصیه می شود از مصرف مشروبات الکلی، نوشابه های گاز دار و قهوه  به شدت پرهیز کنید. 

 

نخستین تجربه ی قرار گیری در کابین مادون قرمز تجربه ی لذت بخشی است که خواستار تحمل گرمای سونا توسط بدن است. بهتر است در جلسات نخست حضور در سونا، مدت زمان قرار گیری در معرض اشعه را به مدت 5 الی 10 دقیقه محدود کنید. 

توجه داشته باشید که این محدودیت تا زمانی ادامه دارد که بدن به گرمای سونا عادت کند. 

 

لباس مانع تابش اشعه ی مادون قرمز بر بدن می شود. لذا بهترین انتخاب در راستای قرار گیری در سونای مادون قرمز، بدن برهنه است.

خارج شدن ناگهانی از سونای گرم و تغییر مکان به محیط سرد سبب تداخل نوعی شوک به بدن می گردد. بدین ترتیب حدود 15 دقیقه پس از اتمام جلسه ی سونا در داخل اتاقک بمانید. 

 

دوش گرفتن پس از سونای مادون قرمز نیز یکی از توصیه های متخصصان است که با رفع عرق از بدن سبب شادابی پوست می گردد. 

توجه داشته باشید در طی دوش گرفتن پس از سونا به هیچ عنوان از مواد شوینده اعم از ژل و صابون استفاده نکنید. زیرا در طی تعریق منافذ پوست باز می شود و زمینه ی ورود مواد شیمیایی به داخل پوست فراهم است. 

همچنین قبل از استفاده از کابین سونا، از بهداشتی بودن اتاقک اطمینان حاصل نمایید و مدت زمان استفاده از سونای مادون قرمز را به 20 دقیقه محدود کنید.

 

گردآوری : بخش سلامت

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋