گولاچ چیست
طرز تهیه گولاچ کلوچه سنتی سمنانی ها و دسر ترکیه ای
گولاچ هم به کلوچه سنتی سمنانی گفته می شود و هم یک دسر پرطرفدار خوشمزه است که در این مقاله طرز تهیه هر دو نوع را به شما آموزش می دهیم.
گولاچ هم نام یک دسر ترکیه ای خوشمزه است و هم نام یک کلوچه سنتی سمنانی . ما در این مقاله طرز تهیه گولاچ ترکیه ای و گولاچ سمنان را به شما آموزش می دهیم.
گولاچ سمنان چیست؟
گولاچ یا کلوچه یک شیرینی سنتی سمنان است که خیلی ساده و با مواد در دسترس تهیه می شود. گولاچ ، کلوچه ای است که در روغن سرخ میشود و طعم بی نظیری دراد. شما می توانید شیرینی گولاچ را به عنوان عصرانه همراه با شربت یا چای و قهوه میل نمایید.
گولاچ ترکیه چیست؟
گولاچ ترکیه یا Güllaç یکی دسر پرطرفدار و لذیذ ترکی است که مزه ای شیرین و بافتی بسیار لطیف دارد . گولاچ از قدیم به عنوان دسر ماه رمضان شناخته می شده و در ترکیه برای سفره افطار آماده می شود ولی امروزه می توانید همیشه دسر گولاچ را در ترکیه تهیه کنید.
دسر گولاچ به عنوان 10 دسر برتر بین گردشگران خارجی در ترکیه شناخته می شود. ورقه های گولاچ به صورت آماده بسته بندی شده و آماده است البته اگر فرصت کافی داشته باشید می توانید در خانه به سادگی آن ها را تهیه کنید.
گولاچ سمنان
گولاچ سمنان
مواد لازم گولاچ سمنان
برای 20 عدد
زمان آماده سازی : 15 دقیقه
زمان پخت 25 دقیقه
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آب یا شیر | 2 پیمانه |
روغن | 1/2 پیمانه |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
آرد | 500 گرم |
زردچوبه | 3 قاشق غذاخوری |
پودر قند | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
طرز تهیه گولاچ سمنان
طرز تهیه گولاچ سمنان
خمیر مایه و بکینگ پودر را مخلوط کرده و یک پیمانه آب یا شیر ولرم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
رویش را بپوشانید و به مدت 10 – 15 دقیقه اجازه دهید خمیر مایه عمل بیاید و پف کند.
تخم مرغ ، شکر ، زردچوبه و 1 پیمانه دیگر شیر یا آب را مخلوط کنید.
آرد را الک کنید.
خمیر مایه را با مقداری از آرد مخلوط کنید.
روغن را به آرد اضافه کنید و هم بزنید .
مخلوط تخم مرغ را به آرد اضافه کرده هم بزنید.
مابقی آرد را اضافه کرده و ورز دهید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را گرد کرده وسط کاسه بگذارید و رویش را بپوشانید و به مدت 1 – 2 ساعت در جایی گرم استراحت بدهید تا حجمش دو برابر شود.
روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را ورزد دهید و سپس با وردنه صافش کنید ولی نیاز نیست خیلی نازک شود.
با کمک قالب دلخواه خمیر کلوچه را قالب بزنید .
یا این که میتوانید به اندازه نارنگی از خیر برداشته و با وردنه به شکل دایره صافش کنید.
تابه را روی شعله متوسط بگذارید تا گرم شود. به اندازه کافی روغن داخل تابه بریزید و بعد از داغ شدن خمیر گولاچ را در تابه سرخ کنید.
بعد ازاین که کمی روغن گولاچ گرفته شد قبل از این که سرد شود رویش را با مخلوط پودر قند و دارچین بپوشانید و بعد از خنک شدن در ظرف دربسته نگه دارید که خشک نشوند.
گولاچ ترکیه ای
گولاچ ترکیه ای
مواد لازم گولاچ ترکیه ای
برگه گولاچ | ۱۱ ورقه |
شیر | ۱.۵ لیتر |
شکر | ۱ لیوان |
گردو خرد شده | به مقدار لازم |
پسته خرد شده | به مقدار لازم |
توت فرنگی خرد شده | به مقدار لازم |
خرما خرد شده | به مقدار لازم |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
مواد لازم ورق گولاچ | |
آرد سفید | 2 قاشق چایخوری سرپر |
نشاسته ذرت | 6 قاشق غذاخوری سرپر |
آب | 2 پیمانه |
طرز تهیه گولاچ ترکیه ای
طرز تهیه گولاچ ترکیه ای
شیر را در قابلمه بریزید شکر را به آن اضافه کرده روی شعله گاز بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود.
می توانید به شیر دانه هل و چوب دارچین اضافه کنید و بعدا صافش کنید.
بعد از حل شدن شکر ، شعله را خاموش میکنیم. در صورت تمایل می توانید مقداری گلاب در این مرحله به شیر اضافه کنید.
صبر می کنید شیر کمی از حرارت بیوفتد و داغی اش به حدی باشد که اگر انگشت را در شیر بزنید نسوزد ولی احساس گزگز داشته باشید.
توت فرنگی ها را نگینی خرد کنید.
اولین ورق گولاچ را روی سینی یا ظرف دلخواهتان قرار دهید و با ملاقه رویش شیر بریزید .
3 لایه گولاچ را به همین ترتیب روی هم بگذارید. سپس رویش توت فرنگی یا خرما ، پودر پسته و پودر گردو بپاشید.
3 لایه دیگر گولاچ را به همین ترتیب روی هم بگذارید و سپس رویش پودر شکر ، پودرنارگیل و پودر گردو بپاشید.
ادامه ورقه های گولاچ را همینطور یکی یکی روی هم قرارداده و هر بار یک ملاقه شیر رویش بریزید.
روی ظرف را پوشانده و به مدت 3 – 4 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا مواد به هم مزه بدهند.
طرز تهیه ورق گولاچ
ورق گولاچ بسیار نازک و ترد است و میتوانید به صورت بسته بندی آن را خریداری نمایید ولی در صورتی که وقت کافی داشته باشید می توانید به سادگی ورق گولاچ را در خانه تهیه کنید.
برای تهیه ورق گولاچ ، آرد و نشاسته و آب را در یک شیشه ریخته درش را ببندید و اینقدر هم بزنید تا کاملا یکدست و روان شود.
یک تابه نچسب 24 سانتی را روی حرارت زیاد بگذارید و کف تابه را با قلم مو خیس کنید.
یک ملاقه از مواد را درون تابه بریزید به طوری که یک لایه نازک از مواد کف تابه را بگیرد.
با بادبزن روی تابه را باد بزنید تا زمانی که ورق گولاچ کاملا سفت شده و کمی از تابه برگردد.
ورق گولاچ را روی توری سیمی منتقل کنید تا خنک و خشک شود و سایر مواد را به همین ترتیب آماده کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها