نان گیسو یا نان گیس باف
طرز تهیه نان گیسو خانگی حجیم و خوشمزه
نان گیسو یا نان گیس باف به دلیل ظاهری که دارد و شبیه گیس بافته می شود به این نام شناخته شده است، نان گیسو یک نان سوئیسی بسیار لطیف و خوشمزه و پرطرفدار است.
نان گیسو (به انگلیسی : Challah) یا نان گیس بافت به نام نان سوئیسی هم شناخته می شود که در تمام دنیا مشهور است و بافت بسیار نرم و خوبی دارد که عطر کره در آن به طور محسوس حس می شود. نان گیس باف را به صورت سنتی در سوئیس صبح یکشنبه در وعده صبحانه می خورند.
نان گیس باف جزو نان های حجیم است و بنابراین کیفیت آرد و تازه بودن خمیر مایه تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت نهایی نان و پف کردن آن خواهد شد. برای تهیه نان گیس باف حتما باید از آرد قنادی یا آرد مخصوص نان فانتزی استفاده کنید تا بافت و رنگ نانتان خوب شود.
نان گیسو خانگی
مواد لازم نان گیسو خانگی
آرد نول | ۱.۵ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۳ ق غذا خوری معادل ۵۰ گرم |
خمیر مایه | ۲ ق چای خوری معادل ۴ گرم |
نمک | ۱ ق چای خوری |
شیر ولرم | ۱/۲ پیمانه معادل ۱۳۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
طرز تهیه نان گیسو خانگی
طرز تهیه نان گیسو خانگی
شیر را تا دمای 50 درجه گرم کنید و 1 قاشق از شکر به همراه خمیر مایه را به آن اضافه کرده و هم بزنید و رویش را بپوشانید و 10 دقیقه اجازه دهید استراحت کرده و خمیرمایه کف کند و عمل بیاید و از کیفیت آن مطمئن شوید.
تخم مرغ را به همراه کره نرم شده و شکر مخلوط کنید تا یکدست شود سپس خمیر مایه را اضافه کنید و هم بزنید.
آرد و نمک را مخلوط کرده و 3 بار الک کنید.
نیمی از آرد را اضافه کرده مخلوط کنید. مابقی آرد را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی داشته باشید که به دست نچسبد.
برای هم زدن می توانید از قاشق چوبی یا استند میکسر استفاده کنید.
اگر با دست کار میکنید 10 دقیقه خمیر را ورز داده و در یک کاسه بگذارید ، رویش را بپوشانید و 1 ساعت در محیطی گرم قرار دهید تا ور بیاید و حجمش دو برابر شود.
با مشت چند بار روی خمیر بکوبید تا هوای اضافه اش گرفته شود.
خمیر را به چانه های کوچک 35 گرمی تقسیم کنید و هر چانه را جداگانه با قطرهای یکسان رول کنید.
سر رول ها را به هم وصل کنید و مانند مو ، رول ها را به هم ببافید.
بعد از گیس کردن نان را در قالبی ک از قبل چرب کرده اید قرار دهید ، رویش را پوشانده و اجازه دهید 15 دقیقه استراحت کند.
روی نان را با قلم مو از ترکیب تخم مرغ و زعفران بمالید و به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه در فری که از قبل با دمای 210 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دید تا بپزد و رویش طلایی شود.
نان گیسو را بعد از خارج کردن از فرد در یک پارچه تمیز قرار دهید تا نرم تر شود.
برای فر برقی و سولاریوم دمای 190 درجه کافی است.
می توانید یک کاسه آب داغ داخل فر قرر دهید تا نان ها نرم تر شوند.
نان گیسو مغز دار
نان گیسو مغزدار
مواد لازم نان گیسو مغزدار
آرد نان فانتزی | ۳ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | سه چهارم پیمانه |
شکر | ۴ قاشق سوپ خوری |
خمیر مایه خشک | ۲ قاشق چای خوری |
روغن مایع | ۴ قاشق سوپ خوری |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
مواد میانی | |
کره | ۵۰ گرم |
پودر قند | ۵۰ گرم |
دارچین | ۲ قاشق سوپ خوری |
گردو و کشمش | به دلخواه نصف پیمانه |
نان گیسو شکم پر
طرز تهیه نان گیسو مغزدار
خمیر مایه را مانند دستور قبل آماده کنید.
آرد الک شده ، نمک و بقیه شکر را مخلوط کنید.
تخم مرغ و خمیرمایه را اضافه کنید.
کاملا مخلوط کنید تا خمیر جمع شود.
سطح میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را به سطح میز کار منتقل کنید و روغن مایع را کم کم اضافه کنیدو 15 دقیقه ورز دهید تا کاملا نرم و یکدست شود.
خمیر را گرد کرده و در کاسه ای پرب شده قرار د ید و رویش را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
بعد از استراحت پف خمیر را گرفته و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
خمیرها راروی میز کار به شکل مستطیل بلند پهن کنید و با قم مو رویشان کره ذوب شده بمالید و مخلوط پودر قند و دارچین را رویشان بپاشید و خمیر را از طول به نوار های 1 سانتی برش بزنید و خمیر را از طول رول کنید.
هر دو خمیر را با هم ببافید و در یک قالب گرد که چرب شده قرار دهید و دو سر خمیر را به هم بتابانید .
روی خمیر را بپوشانید تا نیم ساعت استراحت کند سپس در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 3 – 35 دقیقه قرار دید تا رویش طلایی شد.
طرز تهیه نان گیسو شکلاتی
برای تهیه نان گیسو شکلاتی میتوانید وسط هر کدام از خمیر ها را شکلات ذوب شده به همراه مغز بادام یا بسته بکشید و سپس خمیر را رول کنید و رول ها را به هم ببافید.
طرز تهیه نان گیسو شکم پر
برای تهیه نان گیسو شکم پر بهتر است از مواد خشک در یک لایه نازک استفاده کنید. مثلا پوره خرما به همراه مغزهای دلخواهتان را میتونید وسط هر کدام از خمیرها بکشید و سپس رول کنید و به هم ببافید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها