بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

طرز تهیه تاهینی خانگی خوشمزه و مقوی+ خواص



ارده کنجد , خواص تاهینی , طرز تهیه انواع تاهینی

طرز تهیه انواع تاهینی  

 

تاهینی چیست و چه خواصی دارد؟ طرز تهیه انواع تاهینی

تاهینی یکی از فراورده های کنجد است که در ایران به نام ارده شناخته می شود، تاهینی یا ارده کنجد یک ماده بسیار مغذی و البته پرکالری است که برای رشد جسمی و مغزی کودکان بسیار مفید است.

تاهینی چیست؟

تاهینی ( به انگلیسی : Tahini ) در ایران به نام ارده شناخته می شود که از کنجد گرفته می شود و حالتی روان و غلیظ دارد. تاهینی یا ارده کنجد یکی از مواد غذایی اصلی در منطقه خاورمیانه و مدیترانه است.

 

کاربرد اصلی و شناخته شده تاهینی در دنیا برای تهیه هوموس یا حمص ( به انگلیسی : Hummus ) است که سس یا پیش غذای معروف عربی و لبنانی است و به عنوان یک پیش غذای مدیترانه ای در دنیا شناخته می شود. 

 

تاهینی یا ارده یک ماده غذایی بسیار پرکالری و البته بسیار مقوی به خصوص برای کودکان است از نظر طب سنتی مصرف ارده عسل و ارده شیره در وعده صبحانه برای کودکان به رشد جسمی و مغزی آن ها کمک کرده و در صورتی که کودکی ضعیف و لاغر داشته باشید به وزن گیری بهتر او کمک کرده و انرژی مورد نیاز روزانه اش را تامین میکند. مصرف ارده به خصوص در دوران امتحانات برای افزایش و بهینه شده فعالیت فکری کودکان توصیه می شود. 

 

از نظر طب سنتی مصرف ارده در بزرگسالان مانع از سردی مغز  می شود و در نتیجه از  بیماری های مربوط به حافظه از جمله آلزایمر و اختلالات شناختی پیشگیری می کند. 

 

ارده تاهینی , ارده کنجد , تاهینی

طرز تهیه ارده کنجد

 

تاهینی یا ارده  

مواد لازم تاهینی یا ارده   

دانه کنجد سیاه500 گرم
 روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری
 نمک اختیاری1/8 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه تاهینی یا ارده 

برای تهیه تاهینی در خانه فقط نیاز به دانه کنجد و روغن کنجد تست شده دارید. 

دانه های کنجد را در تابه ای روی حرارت قرار دهید و حدود 5 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا رنگشتان کمی قهوه ای شود. 

یا این که میتوانید فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید و دانه های کنجد را کف سینی فر پهن کنید و به مدت 5 دقیقه در فر بگذارید و یکی دو بار کنجدها را زیر و رو کنید تا کاملا تست شوند. 

 

دانه کنجد را کناری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس در غذاساز ریخته و 2 – 3 دقیقه هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. 

2 قاشق غذاخوری روغن کنجد به غذاساز اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا کاملا کنجدها به روغن بیوفتند. 

 

مقدار غلظت تاهینی را میتوانید با اضافه کردن بیشتر روغن تنظیم کنید.

تاهینی را می توانید به مدت 1 ماه در ظرف شیشه ای دردار نگهداری کنید. 

قبل از مصرف تاهینی را با قاشق هم بزنید تا یکدست شود سپس استفاده نمایید. 

 

سس تاهینی با ماست , ارده , طرز تهیه تاهینی

طرز تهیه سس کنجد

 

سس تاهینی یا سس کنجد

مواد لازم سس تاهینی یا سس کنجد

 

ارده4 قاشق غذاخوری
 سیر2 حبه
آبلیمو6 قاشق چایخوری
 روغن ترجیحا زیتون3 قاشق چایخوری
آب ولرم4 قاشق چایخوری
نمکبر اساس ذائقه

 

طرز تهیه سس تاهینی یا سس کنجد

هرچه با کیفیت تر باشد تاهینی خوشمزه تر میشود.

سس تاهینی به عنوان سس ساندویچ شاورما و سس فلافل ، سیب زمینی سرخ کرده یا انواع سالاد طرفداران زیادی دارد. شما می توانید از سس تاهینی یا سس کنجد به جای سس مایونز استفاده کنید. 

سیر را ساطوری کنید یا این که بکوبید تا له شود.

ارده ،سیر، آبلیمو و روغن زیتون را مخلوط کنید. 

میتوانید مواد را در غذاساز ریخته و حین هم زدن، کم کم آب به آن اضافه کنید تا به غلظت سس مایونز برسد. 

در انتها متناسب با ذائقه خودتان نمک اضافه کنید. 

در صورتی که میخواهید سس ترش تر باشد به خصوص اگر بخواهید با فلافل استفاده کنید میتوانید مقدار آبلیمو را تا 50 درصد اضافه کنید. 

 

خواص تاهینی یا ارده کنجد

تاهینی یک ماده غذایی بسیار مفید و مغذی است ،  مهم ترین خواص تاهینی عبارتند از:

 

منبع آنتی اکسیدان: تاهینی حاوی آنتی اکسدان لیگنان است که مانع از آسیب رادیکال های آزاد به بدن می شود. این آنتی اکسیدان بر اساس تحقیقات انجام شده مانع از سرطان و اسیب های کبدی می شود. 

 

کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها: مصرف تاهینی احتمال ابتلا به بیماری هایی از جمله دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش داده و سطح کلسترول و تری گلیسرید خون را پایین می آورد. 

مطالعه ای که روی 50 انجام شد نشان داد که مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری کنجد معادل 40 گرم ، سطح کلسترول خون را کاهش میدهد. 

مطالعه 6 هفته ای دیگری که روی 41 نفر انجام شد نشان داد که مصرف 2 قاشق غذاخوری تاهینی معادل 28 گرم ، باعث کاهش سطح تری گلیسرید خون می شود. 

 

خواص ضد باکتری: در مطالعه ای که روی عصاره دانه کنجد انجام شد محققان دریافتند که این عصاره در برابر 77 درصد از باکتری های مقاوم به دارو موثر است و در آزمایشی که روی موش ها انجام شد مشخص شد که روغن کنجد به بهبو زخم ها کمک میکند. 

 

خواص ضد التهابی: مصرف کننجد میتواند التهاب و درد مربتط با بیماری های ریوی و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. سزامین موجود در کنجد به عنوان درمان بالقوه آسم شناخته می شود که به دلیل التهاب مجاری تنفسی ایجاد می شود. 

 

تقویت سیستم عصبی مرکزی: ترکیبات فعال موجود در تاهینی سالمت مغز را بهبود داده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد و مانع از تشکیل پلاک های بتاآمیلوئید در مغز و در نتیجه بیماری آلزایمر شود. 

آنتی اکسیدان های کنجد مضرات سمی آلومینیم در مغز را کاهی می دهد.

 

ارده کنجد , خواص تاهینی , طرز تهیه انواع تاهینی

خواص و ارزش غذایی تاهینی

 

ارزش غذایی تاهینی یا ارده کنجد

تاهینی بسیار پرچرب ، پرکالری و مغذی است.

تاهینی سرشار از فسفر و منگنز است  که نقش مهمی در سلامت استخوان ها به خصوص در سنین رشد دارد. 

سرشار از ویتامین B1 و B6 است که نقش مهمی در تامین انرژی بدن دارند. 

50 درصد چربی موجود در ارده اسیدهای چرب تک اشباع نشده است که خواص ضد التهابی داشته و مانع از بروز بیماری های مزمن می شود.

 1 قاشق غذاخوری تاهینی ( 15 گرم ) حاوی مواد مغذی زیر است : 

  

کالری90 کالری
پروتئین3 گرم
چربی 8 گرم
کربوهیدرات3 گرم
فیبر1 گرم
تیامین  13٪ DV
ویتامین B611٪ DV
فسفر11٪ DV
منگنز 11٪ DV

* DV : مقدار مورد نیاز روزانه

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋