احکام شرعی نماز خواندن با مانتو
احکام نماز خواندن با مانتو
لباس نمازگزار باید شرایط خاصی داشته باشد، همچنین حجاب زنان در نماز هم شرایطی دارد. که باید آن را رعایت کرد، در غیر این صورت نماز باطل می شود. اما برای همه پیش می آید که آیا خواندن نماز با مانتو اشکال دارد؟ در ادامه به آن می پردازیم با ما همراه باشید.
لباس نماز گزار باید بدن آن را به جز، قرص صورت و از مچ دست ها و در صورت نبودن نامحرم از مچ پاها به پایین، کاملا بپوشاند. لباس نمازگزار نباید چسبان و بدن نما باشد. خواندن نماز با مانتو احکامی دارد که با آن ها آشنا می شویم.
پرسش و پاسخ هایی در مورد احکام خواندن نماز با مانتو :
پرسش : نماز خواندن با مانتو و روسرى چه حکمى دارد؟ پاسخ مراجع عظام تقلید را در ادامه بخوانید.
• پرسش : نماز خواندن با مانتو و روسرى چه حکمى دارد؟
پاسخ همه مراجع : اگر مقدار واجب پوشش و شرایط لباس نمازگزار در آن رعایت شود، اشکال ندارد؛ هر چند نماز با چادر براى رعایت پوشش در نماز، آسانتر و بهتر است.
تبصره. مقدار واجب پوشش براى زن در حال نماز، پوشاندن تمام بدن حتى موى سر به جز صورت (به مقدارى که در وضو شسته مى شود) و دست ها تا مچ و پاها تا مچ است. اما براى آنکه یقین کند مقدار واجب را پوشانده است، باید آیت اللّه مکارم احتیاط واجب دارند. مقدارى از اطراف صورت و قدرى پایین تر از مچ را هم بپوشاند.
• پرسش : آیا استفاده از چادر در حین نماز خواندن واجب است و نماز خواندن با مانتو و مقنعه و یا روسرى در صورت پوشش قسمت هاى مربوطه مشکل ایجاد مى کند؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : براى زن واجب است در حال نماز تمام بدن خود را بپوشاند، فقط باز گذاشتن گردى صورت و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق پا (در صورتى که نامحرم نباشد) نماز را باطل نمى کند و پوشاندن لازم نیست با چادر باشد.
آیا خواندن نماز با مانتو اشکال دارد ؟
• پرسش : نماز خواندن با مانتو و شلوار و روسرى معمولى، یا بلوز و دامن و جوراب و روسرى معمولى، به گونه اى که به جز گردى صورت و دست ها تا مچ بقیه بدن پوشیده باشد، چه حکمى دارد؟ اگر این لباس ها زینتى باشد چطور؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : اشکالى ندارد، هر چند چادر حجاب برتر است، و در صورتى که لباس زینتى باشد، ولى در مقابل نامحرمان نباشد، آن هم اشکالى ندارد.
• پرسش : آيا استفاده از چادر در حين نماز خواندن واجب است و نماز خواندن با مانتو و مقنعه و يا روسرى در صورت پوشش قسمتهاى مربوطه مشکل ايجاد مى کند؟
پاسخ : براى زن واجب است در حال نماز تمام بدن خود را بپوشاند، فقط باز گذاشتن گردى صورت و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق پا (در صورتى که نامحرم نباشد) نماز را باطل نمى کند و پوشاندن لازم نيست با چادر باشد.
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها