لکه های مختلف روی پوست پا
علل لکه های پوست پا و درمان خانگی و پزشکی
افزایش تولید ملانین در هر قسمت از پوست پا می تواند باعث ایجاد لکه های پوست پا شود که میتواند علت های زمینه ای مختلف داشته باشد .
هر قسمت از پوست که تولید ملانینش بیشتر شود نسبت به سایر قسمت ها دچار تیرگی یا به اصطلاح لک می شود. در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی در مورد لکه های پوست پا صحبت کنیم.
لکه های قرمز روی پوست پا بدون خارش
لکه های قرمز روی ساق پا می تواند به دلیل آلرژی ، نیش حشرات یا بیماری های پوستی ایجاد شود.
- اختلال کراتوزپیلاریس یا پوست مرغی : این لک ها یا بدون خارشند یا خارش کمی دارند.
- فولیکولیت که بدون درمان محو می شوند.
- اگزما که باعث ایجاد تاول با مایع شفاف می شود.
- کهیر که اگر فشارش دهید سفید می شود
- ویروس کوکساکی که بیشتر در کودکان دیده می شود و با دانه های قرمز یا تاول همراه است که خارش ندارند.
اگر کهیر روی پوست با خارش همراه شد می توانید از داروهای ضد خارش موضعی استفاده کنید ولی اگر با علایم دیگری همراه باشد باید برای پیدا کردن علت زمینه ای به پزشک مراجعه شود.
لکه های قرمز روی پوست پا
لکه های قرمز روی پوست پا همراه با خارش
- نیش حشرات که با خارش همراه است.
- اگزما در برخی موارد می تواند با خارش زیادی همراه باشد.
لکه های سفید روی پوست پا
لک آفتابی : هیپوملانوزی قطره ای یا لکه های سفید بر اثر نور افتاب که معمولا 1 – 3 میلی متر قطر دارند و ممکن است ابتدا روی پا دیده شوند و سپس در بازوها و قسمت بالای پشت و صورت دیده شود. احتمال بروز این لک ها از 40 سالگی به بعد افزایش پیدا می کند.
لک قارچی : لک های سفید خشک ، زبر ، پوسته پوسته و خارش دارد است که نسبت به اطراف روشن تر یا تیره ترند و معمولا آهسته و دسته ای رشد می کنند.
لکه های تیره قوزک پا
لک های تیره قوزک پا
واریس ایجاد شده در اثر دیابت که معمولا بیشتر در قوزک پا دیده می شود .
مشکلات شدید پوستی
لک های ایجاد شده با اثرات جانبی داروها
کم آبی
رایج ترین دلایل لک های تیره در قوزک پا ، انگشتان و ساق پا هستند.
خال های روی پوست پا
ملانوما یا سرطان پوست اغلب در صورت اقایان دیده می شود ولی ممکن است به صورت خال های روی پوست پا هم دیده شود ، ملانوما معمولا ویژگی های زیر را دارد :
شکل و زاویه نامشخص
چند رنگ بودن
خارش یا خونریزی
به اندازه 1.5 – 2 سانت یا بزرگتر هستند
رنگ ، اندازه و شکلشان به مرور زمان در حال تغییر است.
تیرگی پوست پا
بیماری آدیسون میتواند باعث افزایش رنگ دانه ها شود به خصوص زمانی که در معرض آفتاب یا استرس قرار بگیرید. زمانی که غدد فوق کلیه هورمون های کمتری ترشح کند باعث تیرگی پوست یا هایپرپیکمانتاسیون می شود.
تیرگی پوست پا
سایر علل لکه های پوست پا
برای ایجاد لکه های پوستی روی پا دلایل زیادی وجود دارد ، در صورتی که جدیدا متوجه لکه های پوستی روی پا یتان شده اید باید به سرعت آن ها را بررسی کنید شاید یک مشکل جدی باعث ایجاد این لکه ها شده باشد.
لکه های پوست پا در اثر نور آفتاب
نور آفتاب : زمانی که پوست در معرض نور خورشید قرار می گیرد ، پوست برای محافظت از خود ملانین بیشتری تولید می کند ، تولید ملانین در برخی از قسمتهای پوست ممکن است بیشتر شود که باعث ایجاد لکه های پوستی روی پا می شود.
افزایش رنگدانه پوست پا بعد از التهاب : مشکلاتی که منجر به التهاب پوست پا می شود از جمله آکنه ، اگزما یا سایر آسیب های پوستی می تواند باعث افزایش ملانین سازی در بخش آسیب دیده و ایجاد لکه های تیره ری پوست پا شود . این لکه ها در افرادی که پوس تیره دارند بیشتر دیده می شود.
وراثت : اگر بروز لک های تیره روی پوست با به دلیل وراثت و ژنتیک باشد احتمال این که به مرور زمان بیشتر شود ، زیاد است، التهاب و خارشی که در محل لکها ایجاد می شود نشان دهنده دفاع طبیعی پوست در مقابل لکه ها است.
عفونت قارچی یا باکتریایی ، فولیکولیت ، وکس موها یا نیش حشرات در کودکان می تواند باعث ایجاد لکه های پوست پا شود.
روش درمان پزشکی لکه های پوست پا
در صورتی که علت ایجاد لک های پوستی قارچ نباشد یا عامل زمینه ای ایجاد لک ها درمان شده باشد ولی لک روی پوست باقی مانده باشد می توانید برای از بین بردن لک های تیره پوست با مشاوره متخصص از لیزر ، میکرونیدلینگ ، میکرودرم ابریژن ، رادیو فریکوئنسی یا کرم های سفید کننده و لایه بردار که توسط پزشک تجویز میشوند استفاده کنید.
درمان خانگی برای رفع لکه های پوست پا
برای رفع لکه های پوست پا در صورتی که علت زمینه ای نداشته باشد می توانید از درمان های خانگی استفاده کنید. انواع مواد طبیعی که برای روشن شدن رنگ پوست استفاده می شوند برای رفع لکه های پوست پا کاربرد دارند.
برای پیشگیری از تیره تر شدن لکه های پوست پا حتما قبل از قرار گرفتن از معرض آفتاب از ضد آفتاب قوی استفاده کنید و ضد آفتاب را هر 2 ساعت یک بار تمدید کنید تا درمان هایی که برای روشن تر شدن رنگ لکه ها استفاده می کنید موثرتر عمل کنند و مانع از تیره تر شدن لکهای پوستی شوید.
آلوئه ورا : ژل آلوئه ورا خاصیت روشن کنندگی برای پوست دارد. روزی دوبار از ژل آلوئه ورا روی لک های پوستی به خصوص لکه هایی که در اثر آفتاب سوختگی ایجاد شده اند بکشید.
آبلیمو و روغن نارگیل : آبلیمو یک ماده طبیعی و تخصیی برای روشن کردن لک های تیره است برای این که تاثیر بهتری داشته باشد می توانید آن را با روغن نارگیل مخلوط نمایید. 3 قاشق غذاخوری روغن نارگیل و نصف قاشق چایخوری آبلیمو را مخلوط کنید و 20 دقیقه روی لک های پوست پا بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید.
ماست : ماست به دلیل وجود اسید لاکتیک خاصیت روشن کنندگی طبیعی دارد . میتوانید 2 قاشق چایخوری زردچوبه را با 1 قاشق چایخوری آبلیمو مخلوط کنید و به اندازه ای که خمیر غلیظی بدست آید ماست به آن ها بزنید و بهمدت 20 دقیقه روی لک های تیره بگذارید.
خیار : خیار را رنده کرده روی محل مورد نظر بگذارید و بعد از 15 دقیقه بشویید.
درمان لکه های پوست پا
عسل و روغن زیتون : قبل از دوش گرفتن روی لک ها را با ترکیب عسل و روغن زیتون ماساژ دهید. عسل و روغن زیتون در کنار هم پوست را رطوبت رسانی کرده و لکه های تیره ناشی از خشکی پوست و چین و چروک را از بین می برد.
اسکراب جودوسر و روغن نارگیل : جو دوسر یک اسکراب عالی طبیعی برای لایه برداری پوست است و روغن نارگیل به طور همزمان پوست را رطوبت رسانی می کند و هر گونه اثر خستگی را از روی پوست از بین می برد.
پوست پرتقال : پودر پوست پرتقال سرشار از ویتامین ث است که خاصیت روشن کنندگی دارد ، پودر پوست پرتقال را با عسل و کمی آب خمیر کنید و حدود 15 دقیقه روی لک ها بگذارید.
سرکه سیب : سرکه سیب هم مانند ابلیمو می تواند به لایه بردرای بهتر پوست و برگرداندن رنگ طبیعی پوست کمک کند. سرکه سفید را با مقدار مساوی آب رقیق کنید و با پنبه روی لکه های بکشید و بعد از 15 دقیقه بشویید.
گردآوری : بخش آرایش و زیبایی
پاسخ ها