کاشت درخت کاکائو
نحوه ی کاشت و پرورش درخت کاکائو
درختان کاکائو به راحتی رشد نمی کنند، به خصوص اگر می خواهید آنها را خارج از محیط طبیعی خود پرورش دهید. این غلاف ها معمولاً دو بار در سال برداشت می شوند و بسته به تنوع درخت کاکائو می توانند سبز، زرد، نارنجی یا قرمز باشند.
نحوه پرورش درخت کاکائو
درختان کاکائو ( Theobroma cacao ) منبع بسیاری از محصولات محبوب هستند، از جمله شکلات، کره کاکائو، شربت شکلات و کاکائو جامد. درختان کاکائو در آب و هوای گرم و مرطوب و همچنین در گلخانه ها رشد می کنند و می توانند چندین دهه زندگی کنند.
درختان کاکائو همیشه سبز هستند و شاخ و برگ خود را در طول سال حفظ می کنند. برگ های آن به رنگ سبز متوسط براق به شکل مستطیل هستند که طول آنها بین 4 تا 8 اینچ می رسد. گل های ریز و معطر در طول سال مستقیماً روی تنه و شاخه های درخت کاکائو ظاهر می شوند. سپس، غلاف های دلخواه بذر بوجود می آیند که طول آنها تا 12 اینچ و قطر آنها 3 اینچ است.
ابتدا غلاف های کاکائو معمولاً سبز هستند و در طول چند ماه به رنگ زرد-نارنجی می رسند. در داخل هر غلاف یک خمیر سفید وجود دارد که حاوی حدود 20 تا 50 دانه کاکائو است. دانه ها استخراج شده و به محصولات بیشماری تبدیل می شوند. سرعت رشد این درختان نسبتاً کند است و ممکن است پنج سال طول بکشد تا غلاف دانه تولید کنند. بهترین زمان کاشت درخت کاکائو در بهار یا پاییز است.
نام گیاه شناسی | Theobroma cacao |
اسامی مشترک | کاکائو ، درخت کاکائو ، درخت کاکائو ، درخت کره کاکائو ، درخت مهره شکلات |
نوع گیاه | درخت |
اندازه بالغ | 20 تا 30 فوت ارتفاع و عرض |
قرارگیری در معرض نور خورشید | کامل ، جزئی |
نوع خاک | لومی ، مرطوب ، دارای زهکشی خوب |
pH خاک | اسیدی ، خنثی ، قلیایی |
زمان شکوفه | فصلی |
رنگ گل | رنگ صورتی |
مناطق سرسختی | 11–12 (USDA) |
منطقه بومی | آمریکای مرکزی ، آمریکای جنوبی |
سمیت | برای حیوانات سمی است |
امروزه کاکائو در کشورهای بین 10 درجه شمالی و 10 درجه جنوبی خط استوا تولید می شود. بزرگترین تولیدکنندگان ساحل عاج، غنا و اندونزی هستند.
خروج دانه ی کاکائو
مراقبت از درخت کاکائو
درختان کاکائو به راحتی رشد نمی کنند، به خصوص اگر می خواهید آنها را خارج از محیط طبیعی خود پرورش دهید. گاهی اوقات پرورش دهندگان آنها را به عنوان گیاهان آپارتمانی نگهداری می کنند. اما تأمین میزان مناسب نور و رطوبت در داخل خانه بسیار دشوار است و اغلب غلاف دانه تولید نمی کنند.
کاشتن آن در خارج از منزل، ضروری است. درخت خود را در محلی که دارای زهکشی خوب و محافظت در برابر بادهای شدید و آفتاب شدید است، بکارید. افزودن یک لایه مالچ بر روی سطح ریشه آن می تواند به حفظ رطوبت کافی خاک کمک کند. برای آبیاری و کوددهی منظم درخت کاکائو برنامه ریزی کنید ، زیرا این گیاهی است که غذا و رطوبت زیادی را دوست دارد. درختان کاکائو معمولاً هیچ مشکلی جدی با آفات یا بیماری ها ندارند. با این حال ، مراقب حشرات از جمله شته ها، حشرات شیری، mirids و حشرات خوک باشید که می توانند به شاخ و برگ آن آسیب برسانند. و مراقب بیماری های قارچی باشید که اغلب به دلیل شرایط بیش از حد مرطوب است که می تواند باعث تغییر رنگ شاخ و برگ شود. به محض بروز هرگونه مشکل، با حشره کش یا قارچ کش طبیعی آن ها را از بین ببرید.
محصولات درخت کاکائو
شرایط مناسب برای کاشت درخت کاکائو :
نور
درختان کاکائو می توانند در زیر نور کامل آفتاب تا سایه جزئی رشد کنند، به این معنی که در اکثر روزها حداقل به سه ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارند. اما آنها از نور شدید آفتاب بعد از ظهر که برگ های آنها را نسوزاند، لذت می برند.
خاک
این درختان در خاک غنی از مواد آلی رشد می کنند. همچنین خاک باید دارای زهکشی شدید باشد. آنها می توانند PH کمی اسیدی تا کمی قلیایی خاک را تحمل کنند.
آب
درختان کاکائو رطوبت خاک را ترجیح می دهند. اما مراقب باشید آنقدر آبیاری نکنید که خاک مرطوب بماند، زیرا این باعث پوسیده شدن ریشه های درخت می شود. هر زمان که چند اینچ از بالای خاک خشک شد آبیاری کنید.
دما و رطوبت
دمای بین 65 تا 85 درجه فارنهایت برای درختان کاکائو ایده آل است. تا زمانی که نیاز رطوبت آنها برطرف شود و شاخ و برگ آنها در زیر نور شدید خورشید سوزانده نشود، تحمل گرما خوبی دارند. اما در دمای سرد یا یخبندان عملکرد خوبی ندارند. آنها ترجیح می دهند درجه حرارت بالای 60 درجه فارنهایت باقی بماند و هر چیزی زیر 40 درجه فارنهایت می تواند به درختان آسیب جدی برساند یا آنها را از بین ببرد. رطوبت زیاد نیز برای درختان کاکائو ضروری است. آنها در آب و هوای گرم اما خشک رشد نمی کنند.
کود
این درختان نیاز به کود قوی دارند، بنابراین بهتر است از کود متعادل ارگانیک و طبق دستورالعمل برچسب استفاده کنید. همچنین می توان سالانه کمپوست را در خاک آن مخلوط کرد.
هرس کردن
درختان کاکائو باید سالی یک یا دوبار هرس شوند تا اندازه و شکل خود را حفظ کنند. بهترین زمان برای هرس پس از برداشت غلاف بذر است، اگرچه هر زمانی که تشخیص دادید باید شاخه های مرده، بیمار یا آسیب دیده را هرس کنید. شاخه ها را به صورت انتخابی هرس کنید تا نور خورشید به تمام نقاط درخت برخورد کرده و گردش هوا در سراسر درخت را بهبود بخشد.
آشنایی با انواع کاکادو
انواع کاکائو
سه گروه رقم اولیه در Theobroma cacao وجود دارد که برای تولید محصولات کاکائو استفاده می شود. آن ها عبارتند از :
Forastero : این گروه، بخش اعظمی از تولید کاکائو را تشکیل می دهند، زیرا درختان آن عملکرد بالایی دارند و کاملاً مقاوم و مقاوم در برابر بیماری ها هستند.
Criollo : این گروه، گران ترین و نادرترین گروه از این سه گروه است، اما به دلیل طعم خوشمزه ای که فاقد نت های تلخ است، بسیار ارزشمند دارد.
ترینیتاریو (Trinitario) : این گروه، ترکیبی از دو گروه دیگر است و از نظر طعم، مقاومت و عملکرد درخت، بین آنها قرار می گیرد.
گردآوری: بخش علمی
پاسخ ها