خامه دوبل یا خامه سنگین
طرز تهیه خامه سنگین + زمان ماندگاری
خامه سنگین را به نام خامه قنادی می شناسید، خامه سنگین پایه اولیه خامه فرم گرفته است که برای تزئین انواع کیک ها و شیرینی های تر و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
خامه سنگین را معمولا به نام خامه قنادی می شناسیم ، دلیل پر طرفدار بودن انواع شیرینی تر و کیک های قنادی وجود همین خامه سنگین است که در انواع کیک ها و دسرها مورد استفاده قرار می گیرد.
خامه یکی از محصولات شیر است که با استفاده از دستگاه سپراتور از شیر جدا میشود. دلیل تنوع خامه های قنادی تفاوت در درصد چربی آن ها ست.
شما میتوانید از انواع خامه در تهیه انواع شیرینی ، سوپ ، پاستا ، سس و انواع نوشیدنی ها مانند نسکافه ، لاته ، کرم کاستارد و غیر استفاده کنید.
خامه دوبل یا خامه سنگین ( به انگلیسی : heavy cream ) محتوای چربی بالایی دارد و برای مصرف روزانه مناسب نیستند. خامه سنگین نسبت به سایر خامه ها بیشترین مقدار چربی را دارد.
خامه صبحانه های معمولی یا خامه سبک ( به انگلیسی : Light Cream ) دارای 20 - 30 درصد چربی هستند و برای هم زدن و فرم گرفتن مناسب نیستند ، از خامه سبک برای تهیه نوشیدنی های مثل موکا ، قهوه و شکلات داغ استفاده می شود.
تفاوت خامه دوبل و خامه سنگین
تفاوت خامه دوبل و خامه سنگین
مقدار چربی در خامه سنگین بین 36 – 40 درصد است. از خامه سنگین به عنوان خامه قنادی و برای تهیه خامه فرم گرفته و کرم های شیرینی پزی استفاده میشود.
خامه دوبل را هم در اغلب موارد به نام خامه سنگین می شناسند ولی درصد چربی آن بالاتر و 48 - 50 درصد است و به راحتی قابل فرم گرفتن خواهد بود. خامه دوبل بهترین خامه برای فرم گرفتن است و چربی بالای آن باعث میشود به راحتی پف کند و حالت زیبا و ماندگاری داشته باشد.
درصد بالای چربی خامه سنگین باعث شده که بتوانید به راحتی با هم زدن ، به آن فرم دهید که در این صورت تبدیل به خامه فرم گرفته ( به انگلیسی : Whipping Cream ) تبدیل می شود. خامه فرم گرفته معمولا به دلیل این که پودر قند به آن اضافه شده است درصد چربی کمتری نسبت به خامه سنگین دارد، شما میتواید یک سوم تا نصف وزن خامه سنگین ، پودر قند اضافه کرده و سپس هم بزنید تا حالت فرمی به خودش بگیرد. ماندگاری خامه فرم گرفته برخلاف خامه سنگین بسیار کم است و باید فورا استفاده شود.
طرز تهیه خامه سنگین
طرز تهیه خامه سنگین
برای تهیه خامه سنگین میتوانید دو سوم پیمانه شیر را یا یک سوم پیمانه کره مخلوط کنید.
شیر را از دو ساعت قبل در دمای اتاق قرار دهید.
کره را روی حرارت غیر مستقیم گرم کنید تا ذوب شود و سپس کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسد.
شیر و کره را مخلوط نموده و 3 دقیقه با دور کم همزن بزنید تا یکدست و سفت شود.
در صورتی که به کره دسترسی نداشته باشید میتونید با ترکیب پودر خامه ، شیر و پودر قند مطابق دستور پشت بسته پودر خامه ، خامه قنادی و فرم گرفته را آماده کنید.
خامه سنگین شما آماده است که میتوانید خامه سنگین خانگی را تا 2 روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری نمایید.
خامه دوبل یا خامه سنگین چیست
روش استفاده از خامه سنگین و خامه دوبل
تزئین میوه ها
استفاده در پودینگ
استفاده در شیرینی پزی و آشپزی
استفاده از حالت هم زده و فرم گرفته آن
خامه دوبل زده شده کاملا برای خامه کشی کیک ، استفاده در قیف و پایپینگ مناسب است و برای تزئین کیک و دسر استفاده می شود.
خامه دوبل بسیار غلیظ است و میتوانید با قاشق از آن برداشته روی پودینگ یا میوه بگذارید.
از خامه دوبل برای خامه ای کردن طعم سس ها استفاده می شود.
خامه دوبل بهترین خامه برای پر کردن کیک اسفنجی است.
ماندگاری خامه دوبل و خامه سنگین
شما میتوانید خامه سنگین فرم گرفته را به مدت 5 روز در فریزر و در صورت باز شدن بسته بندی کارخانه به مدت 3 روز در فریزر نگهداری کنید.
خامه سنگین در صورتی که فرم گرفته نباشد میتواند تا 2 ماه در فریزر ، سالم بماند.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها