ترشی کلم بروکلی خانگی
طرز تهیه ترشی کلم بروکلی
کلم بروکلی دارای ویتامین ث و آنتی اکسیدان و خواص ضد سرطان است که با پختن این خواص کم میشود ولی با تهیه ترشی کلم بروکلی میتوانید از حداکثر خواص آن در یک چاشنی خوشمزه استفاده کنید.
ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار سفره های ایرانی است که میتوانید با انواع میوه ها و سبزیجات و ادویه های معطر آن ها را آماده کنید.
ترشی ها یک روش نگهداری بلند مدت برای مواد غذایی است که مانع از خراب شدن آن ها میشود. ترشی ها در صورتی که سرکه را نجوشانید حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک هستند که به سلامت روده ها و دستگاه گوارش کمک میکنند.
شما میتوانید ترشی کلم بروکلی را به تنهایی درست کنید یا همراه با هویج یک ترشی خوشمزه را آماده کنید.
ترشی کلم بروکلی ساده
ترشی کلم بروکلی
مواد لازم برای ترشی کلم بروکلی
کلم بروکلی | ۱ کیلوگرم |
فلفل قرمز نکوبیده | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
آب جوشیده سرد | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
شوید | به مقدار لازم |
دستور تهیه ترشی کلم بروکلی
طرز تهیه ترشی کلم بروکلی
کلم بروکلی را بشویید که هیچ کثیفی یا حشره ای داخلش نماند. برای اطمینان بعد از شستشو حدود 4 دقیقه کلم بروکلی را داخل اب جوش بیندازید.
سپس آبکش کرده و خرد کنید و بگذارید آبش کاملا گرفته شود و خشک شود.
سیر و فلفل قرمز را ریز را خرد کنید.
کلم ها را داخل شیشه بریزید و لابه لایش شوید ، سیر و فلفل بریزید.
سرکه را به نسبت 1 به 3 با آب جوشیدن سرد مخلوط نمایید.
به مقدار دلخواه به کلم ها نمک بزنید و سپس سرکه را به شیشه اضافه کنید تا جایی که روی بروکلی ها را کاملا بپوشاند.
در شیشه را بسته و 10 روز در گوشه ای قرار دهید تا جا بیوفتد.
ترشی کلم بروکلی و هویج
ترشی کلم بروکلی و هویج
کلم بروکلی | 1 بوته بزرگ |
پیاز ریز | 5 – 6 عدد |
سیر | 5 – 6 حبه |
هویج بزرگ | 1 عدد |
فلفل تند | 3 عدد |
گشنیر و جعفری | 150 گرم |
آب | 3 پیمانه |
سرکه | 1 پیمانه |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی کلم بروکلی
آب و سرکه و نمک را با هم مخلوط نموده و به مدت 10 دقیقه روی حرارت بجوشانید و بگذارید خنک شود.
کلم بروکلی را که شسته و خرد کرده اید به همراه پیاز و سیر و هویج حلقه شده و فلفل تند و سبزیجات خرد شده لایه لایه داخل شیشه ای تمیز بریزید.
زرد چوبه را به مقدار دلخواه روی آن ها بپاشید و سپس مخلوط آب و سرکه را به شیشه اضافه کنید تا جایی که کاملا روی مواد را بپوشانید.
در شیشه را بسته و در گوشه ای به مدت 10 – 14 روز بگذارید تا جا بیوفتد.
خواص ترشی کلم بروکلی
خواص ترشی کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی ماده شیمیایی خاصی است که احتمال خطر سرطان روده بزرگ و راست روده و سایر سرطان ها را کاهش میدهد.
ترشی کلم بروکلی حاوی ویتامین ث ، کاروتنوئید ها ، فیبر ، کلسیم و فولات است .
بروکلی حاوی موادی به نام ازوتیوسیانات از جمله سلفور رافان و ایندول – 3 و کاربینول است که به عنوان عوامل ضد سرطان شناساسس شده اند. مطالعات نشان داده اند که این مواد خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و آنزیم های سم زدای بدن را تقویت می کنند.
پختن کلم بروکلی منجر به کاهش خواص آن شده و اثرات ضد سرطان آن را کاهش میدهد بنابراین یکی از سالم ترین روش ها برای مصرف کلم بروکلی و برخورداری از خواص آن بدون نگرانی از آلودگی احتمالی تهیه ترشی کلم بروکلی است.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها