سمپاشی منزل
چگونه خانه را سمپاشی کنیم؟
بودن حشرات و جانوران موذی در محل کار و زندگی برای هیچ فردی مطلوب نیست، بنابراین سمپاشی منزل یکی از کارهای مهم به محض دیدن هر نوع حشره و جانوران موذی است. دقت کنید که درصورتیکه سمپاشی را جدی نگیرید، نه فقط حشرات زیاد میشوند، بلکه باعث بیماریهای گوناگونی هم خواهند گردید.
با آمدن فصل بهار و گرمای ناگهانی هوا یکی از مهم ترین نگرانی های افراد وجود حشرات و یا بهتر بگوییم زیاد شدن حشرات در خانه است. این موضوع در شرایط گوناگون می توانند خیلی اذیت کننده باشد و افراد خانواده را خیلی بی تاب و سردرگم کند. به همین علت نیز هر فردی به یک شکل با چنین موضوعی برخورد می کند.
ولی یکی از بهترین و ایمن ترین روش های از بین بردن حشرات استفاده از سمپاشی است. سم پاشی به جز مزیت از بین بردن حشرات حتی می تواند جانوران موذی مانند سوسک یا موش را ازمحل زندگی شما دور کند. بنابراین بهتر است از پیش از تخم گذاری این حشرات را از خانه و محل کار خود دور کنید.
سمپاشی خانه برای از بین بردن حشرات
حشرات موذی چگونه وارد خانه میشوند؟
حشرات موذی روشهای گوناگونی را برای این کار پیدا میکنند، از جمله:
- برای پیدا کردن غذا وارد خانه میشوند، ولی بعضی اوقات ناخواسته و با وسایل دیگر یا انتقال تخم، هم وارد منزل میشوند.
- ورود حشرات موذی به منازل بیشتر وقتها از چاه فاضلاب، سوراخها و درزهایی صورت میگیرد که روی در و دیوار و وسایل منزل وجود دارد.
- حشرات موذی اغلب جاهای گرم و مرطوب را دوست دارند؛ بنابراین حمام و دستشویی یکی از محلهای زندگی حشرات موذی است.
- آشپزخانه هم جزء جاهای دوست داشتنی حشرات است؛ چرا که هم مواد غذایی در آن وجود دارد و هم گرم و بیشتر مرطوب است.
آیا با شیوه های خانگی میتوان آفات و حشرات خانگی را از بین برد؟
شیوه های خانگی گوناگونی برای برطرف کردن آفات و حشرات معرفی میشوند. مانند استفاده از گیاهان بودار از جمله سیر، پیاز و حشره کش های خانگی که به صورت اسپری، قرص، پودر، مایع و افشانه در بازار وجود دارند.
این شیوه های خانگی برای منازل نوساز که هنوز لانه حشرات و موجودات موذی نشده اند، موثر است. چون مانع از رشد و ازدیاد آنها میشود. استفاده از اسپری ها و سموم خانگی نیز وقتی موثر خواهد بود که سم مورد استفاده هم به وقت استفاده شود و هم مناسب برای دفع آن حشره باشد. اما دقت کنید که این روش ها در خیلی وقتها موقتی است.
چطور منزل را سمپاشی کنیم
مراحل سم پاشی به وسیله متخصص
- مرحله اول انتخاب یک شرکت معتبر سمپاشی منزل و تماس با کارشناسان آن برای فرستادن متخصص میباشد.
- آنگاه کارشناس باید همه قسمتهای خانه را به طور دقیق بررسی کرده و مکان ورود حشرات را پیدا کند.
- در قدم سوم کارشناس باید بسته به نوع حشرات موذی که در قسمتهای داخلی منزل وارد شده اند، نوع سم مورد احتیاج برای از بین بردن آنها معلوم کند.
- پس از تعیین زمان مناسب برای انجام سمپاشی خانه، نیاز است لوازم خانه را جمع آوری کرده و آنها را در جایی بیرون از فضای سمپاشی ببرید.
- قدم آخر انجام کار و پاشیدن سم در مکان جمع شدن حشرات و همه قسمتهای داخلی منزل میباشد.
نحوه سمپاشی منزل
آماده شدن قبل از سمپاشی خانه
- قبل از سمپاشی منزل از همه اعضای خانواده بهویژه اشخاص مسن، افراد بیمار و کودکان بخواهید از منزل بیرون بروند.
- حیوانات خانگی را نیز از منزل بیرون ببرید.
- قبل از سمپاشی منزل به همسایهها اطلاع دهید تصمیم به انجام این کار را دارید. امکان دارد آنها نیز درگیر این مشکل باشند و با سمپاشی همزمان بتوانید حشرات موذی را به طور کامل از بین ببرید. همینطور به علت سمی بودن مواد، نیاز است همسایهها بدانند و موادغذایی که احتمال آلوده شدن دارند را از دسترس دور کنند و در و پنجرهها را بسته نگه دارند.
- ظروف آشپزخانه را در مکان های دربسته مانند کابینت بگذارید و چنانچه ظرفی بیرون ماند بهتر است آن را بعد از سمپاشی ساختمان بشویید.
- در شیوه خانگی سمپاشی موادغذایی را نیز در مکانهای دربسته بگذارید و حتما روی موادغذایی را بپوشانید.
- درها و پنجرهها را ببندید تا گردش هوا متوقف شود. هنگام سمپاشی ساختمان نباید باد یا نسیمی بوزد تا جریان حرکت سم را عوض کند.
نحوه سمپاشی
کارهایی که پس از سمپاشی منزل باید انجام دهید.
- از آنجایی که خانه جای زندگی است بعد از انجام سمپاشی نیاز است تا کارهای خاصی و به طور جدی انجام شود.
- زمان مناسب سمپاشی باید به وسیله کارشناسان شرکت سمپاشی منازل معلوم گردد.
- سم تا وقتی که مرطوب است میتواند مسمومیت به وجود بیاورد. به همین علت سفارش میشود زمان سم پاشی و تا ۴۸ ساعت بعد، بچه های زیر ۶ سال، زنان باردار، افرادی که دچار بیماری های ریوی، قلبی، کلیوی، حساسیت و بیماری های پوستی هستند، در منزل حضور نداشته باشند. این توصیه را جدی بگیرید تلاش کنید تا حد امکان در موقع سمپاشی در خانه نمانند.
- بعد از پایان سمپاشی تا چند روز همه حیوانات خانگی را از منزل دور کنید.
- بعد از ورود به منزل در و پنجره را باز کنید تا مقدار زیادی از بخارهای سمپاشی خارج گردد. آنگاه کاملاً منافذ را ببندید تا از وارد شدن دوباره حیوانات موذی به محل پیشگیری کنید.
- مراقب باشید مواد غذایی در انبار به سموم آغشته نشوند.
- باید سمپاشی منزل تضمینی و بدون عیب باشد. به همین علت باید به وسیله اشخاص و شرکت های معتبر انجام گیرد.
گردآوری: بخش خانه داری
پاسخ ها