فناوری RCS استانداردی برای پیام های متنی است که توسط گوکل ارائه شد
چگونه بفهمیم گوشی اندرویدی ما از RCS پشتیبانی میکند؟
RCS استاندارد مربوط به پیام های متنی است که مدتی پیش گوگل آن را در دسترس عموم قرار داده است. این امکان هنوز در دسترس کاربران کشور ایران و چند کشور دیگر قرار داده نشده است.در این مقاله در مورد چگونگی دانستن این که گوشی اندرویدی ما از RCS پشتیبانی می کند توضیح می دهیم. و روش آن را به مخاطبان آموزش می دهیم.
RCS چیست؟
RCS مخفف کلمات Rich Communication Services می باشد. RCS استاندارد کاربردی پیام های متنی است. این فن آوری توسط گوگل در دسترس عموم قرار گرفته و به عنوان رقیبی برای پیام رسان اپل محسوب می شود.
RCS پروتوکلی بین اپراتور های تلفن همراه و تلفن ها است. RCS با هدف جایگزینی پیام های SMS و MMS در نظر گرفته شده است. این دو مورد قالب هایی هستند که سال هاست وجود دارند و همه با آن ها آشنا هستیم.
RCS برای اولین بار در سال 2007 تشکیل شد و توسط انجمن GSM (GSMA) یعنی نهاد تجارت صنعت که نمایندگی اپراتور های تلفن همراه در سراسر جهان را در اختیار دارد در سال 2008 تصویب شد و در سال 2016 با نمایه جهانی شدن آن موافقت شد.
نمایه جهانی مجموعه ای از استانداردهاست که تمام اپراتور های تلفن همراه و تولید کنندگان موبایل و فراهم کنندگان نرم افزار ها می توانند از آن استفاده کنند و به کمک آن RCS را در دستگاه ها راه اندازی کنند.
پیام رسان RCS بیشتر شبیه واتس اپ است که در آن می توان بصورت زنده چت کرد و شامل پشتیبانی چند رسانه ای است و همه چیز از طریق شبکه اطلاعات مدیریت می شود.
RCS به عنوان رقیبی برای iMessage اپل محسوب می شود. اگر چه بین نحوه عملکرد این دو سرویس وجود دارد.
وضعیت اخیر پیام رسان RCS چگونه است؟
RCS برای سال ها به طور قابل ملاحظه ای توسط شبکه های تلفن همراه و نرم افزار ها و دستگاه ها پشتیبانی می شد. مشکلی که در گذشته وجود داشت این بود که مسئولیت پشتیبانی به شبکه های تلفن همراه واگذار شد و تعداد کمی از آن ها به این مسئله منتقل شدند. برای این امر دلایل زیادی وجود داشت که احتمالا یکی از این دلایل کاهش تعرفه های پیام کوتاه یا MMS بوده است و کار بر روی عملکرد های شبکه ای متقابل را با اولویت پایین در نظر گرفته است.
با این حال در سال 2019 گوگل زمام امور را پس گرفت و اکنون این قابلیت در دستگاه های اندرویدی و استفاده از سرور های گوگل به جای سرور های شبکه تلفن همرا پشتیبانی می شود.
این سرویس ابتدا در کشور های انگلیس و فرانسه مورد استفاده قرار گرفت. در انگلستان این سرویس در 28 ژوئن 2019 فعال شد و در دسامبر 2019 در ایالات متحده به طور گسترده تری مورد استفاده قرار گرفت.
قابلیت های سرویس RCS
همان طور که قبلا اشاره شد این سرویس در کشور هایی مانند روسیه و چین و از جمله ایران هنوز فعال نشده و مورد استفاده قرار نگرفته است. اما در صورتی که در یکی از کشور هایی زندگی می کنید که این سرویس در آن جا فعال است و مورد استفاده قرار می گیرد می توانید از طریق این آموزش بفهمید که آیا گوشی اندروید شما از این قابلیت برخوردار است یا نه.
به طور خلاصه RCS استانداردی است که بنا به باور تحلیل گران آینده پیام های متنی به حساب می آید. این سرویس بسیاری از قابلیت هایی که امروزه در اپ های پیام رسانی مانند تلگرام و واتس اپ استفاده می شود را برای ما به ارمغان می آورد. از جمله این قابلیت ها نشانگر تایپ و read receipt و امکان ارسال تصویر با کیفیت می باشد.
فرایند اضافه شدن این سرویس به گوشی های هوشمند مدت هاست که در حال انجام است. اما این فرایند از پیشروی منظمی برخوردار نبوده است. نکته قابل توجه این است که آیفون ها از این سرویس پشتیبانی نمی کنند و اپل به جای این سرویس از استاندارد های اختصاصی در آی مسیج بهره می برد. اپراتور های مخابراتی موانعی بر سر اضافه شدن این سرویس به گوشی ها قرار داده اند اما گوگل تلاش دارد تا این موانع را از میان بردارد.
بنابر این اگر می خواهید به این سرویس دسترسی داشته باشید باید از گوشی های اندروید استفاده کنید . گوشی شما باید مجهز به اپلیکیشنی باشد تا این سرویس را پشتیبانی کند. اپلیکیشن گوگل مسیجز از این سرویس پشتیبانی می کند و برای همه دستگاه های اندرویدی قابل دسترسی است. احتمال می رود که اپلیکیشن پیش فرض پیامک روی گوشی شما نیز از این سرویس پشتیبانی کند.
با توجه به اینکه امکان نصب اپلیکیشن گوگل مسیجز برای همه وجود دارد در اینجا آموزش آن را توضیح می دهیم.
آموزش نحوه اطلاع و فعال سازی سرویس RCS در گوشی اندروید
ابتدا اپلیکیشن گوگل مسیجز را روی گوشی باز کنید. دسترسی های لازم را به آن بدهید تا گوگل مسیجز بتواند به اپلیکیشن پیش فرض پیام رسانی تبدیل شود. در صورتی که اپلیکیشن دیگری به عنوان اپلیکیشن پیش فرض انتخاب شده باشد بعد از باز کردن گوگل مسیجز شاهد نمایش پیامی شناور روی صفحه خواهید بود.
در این مرحله و پس از اجرای گوگل مسیجز روی آیکون سه نقطه عمودی در قسمت بالا سمت راست صفحه ضربه بزنید. حال مطابق تصاویر زیر مراحل را دنبال کنید :
اپلیکیشن گوگل مسیجز را روی گوشی باز کنید
سپس در منو کشوییِ بازشده، روی Settings ضربه بزنید.
از قسمت تنظیمات گزینه chat features را فعال کنید
در صورتی که در قسمت بالایی منو تنظیمات گزینهی Chat Features را مشاهده میکنید، قابلیت RCS برایتان فعال شده است. «Chat» عبارتی است که گوگل برای اشاره به قابلیتهای RCS از آن استفاده میکند.
با ملاحظه کردن گزینه chat features قابلیت CRS فعال میشود
در قسمت Chat Features، به انتخاب خود می توانید قابلیتهای مختلفی را فعال و یا غیرفعال کنید که توسط RCS ارائه میشوند.
در قسمت CHAT FEATURES قابلیت های مختلف را می توانید مدیریت کنید
ملاحظه کردید که چقدر این فرایند و انجام آن راحت بود. در صورتی که دستگاه تلفن همراه شما هنوز به سرویس RCS مجهز نشده است ممکن است در گوگل مسیجز پیام شناوری برای فعال کردن این قابلیت دریافت کنید. در صورتی که این پیام را دریافت نکردید باید منتظر بمانید.
گردآوری : بخش کامپیوتر و اینترنت
پاسخ ها