شرایط نگهداری از گل لیندا
معرفی و شرایط نگهداری گل لیندا
گل زیبای لیندا که به نخل دم اسبی معروف است. این گل به گرما مقاوم بوده است. گل لیندا کم آبی و گرما را می تواند تحمل کند اما سرما را نمی تواند تحمل کند. در ادامه با شرایط نگهداری و پرورش گل لیندا آشنا می شوید.
نگهداری از گل لیندا:
گل لیندا این گل زیبا که به نخل دم اسبی نیز شناخته می شود بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است این گل به زندگی بیابانی عادت دارد و آن را می توانید در آپارتمان خود نگهداری کنید. یکی از دلایل مشهور بودن این گل زیبا، نگهداری آسان و مقاوم بودن این گیاه در برابر شرایط مختلف است که به راحتی می توانید در آپارتمان ها، اداره ها و شرکت ها نگهداری کنید.
گل لیندا، برگ های نازک و ضخیم و کشیده و مقاوم دارد که به صورت فنری می باشند. برگ های آن به سمت پایین سراریز شده اند. طول برگ های این گل حدود 1/9 هم می رسد و پهنای برگ های آن کمتر از 2/5 سانتی متر است. در صورتی که از گل لیندا به درستی نگهداری شود. ارتفاع آن به 2 متر هم می رسد.
زمانی که سن گل بالا می رود امکان دارد در فصل تابستان گل هایی سفید رنگ و یا کرم روی آن زده شود. گل لیندا به رطوبت زیاد احتیاج ندارد و نیازی به غبار پاشی آن نیست.
شرایط مناسب برای نگهداری از گل لیندا :
خاک مناسب برای گل لیندا یا نخل دم اسبی :
گیاه لیندا خاک لیمونی را دوست دارد. متخصصان خاک لوم یا لیمونی که برای رشد لیندا توصیه می کنند ترکیبی از خاک رس، شن و مواد آلی است. به طور کلی خاک لیمونی خاکی است که پس از طغیان رودخانه ها در کنار آنها بجا می ماند. این خاک معمولا در بیابان های مکزیک وجود دارد و بسیار سبک است. البته باغبان ها با روش های مختلفی، خاک ترکیبی تهیه می کنند. در صورت مشاهده پیت ماس و هوموس در خاک لیمونی، تعجب نکنید. این مخلوط دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برای رشد گیاه است.
دمای مناسب برای نگهداری از گل لیندا :
گل لیندا یا نخل دم اسبی، دمای بین 6 تا 30 درجه را می تواند تحمل کند، اما دمای مناسب برای این گل 18 تا 25 درجه می باشد. در فصل زمستان دمای 11 درجه و در فصل تابستان دمای 21 درجه را برای او فراهم کنید.
این گل به دلیل اینکه زندگی بیابانی را می پسندد، به دمای بالا مقاوم است اما به دمای سرد حساس می باشد و در دمای زیر صفر درجه برگ های آن خشک می شود و از بین می رود.
نور مناسب برای گل لیندا :
گل لیندا در مکانی از آپارتمان می تواند به خوبی رشد کند که نور مستقیم خورشید به آن بتابد البته توجه داشته باشید که در ماههای تیر و مرداد سعی کنید در طول روز بیشتر از 4 ساعت نور به آن نتابد. در نور کامل بهترین رشد را دارد ولی در نیم سایه هم رشد خوبی دارد، هر چند وقت یکبار گلدان را به محل پرنور ببرید. البته شما می توانید برای این گیاه هم از نور مصنوعی استفاده کنید ولی دقت کنید که 12 ساعت نور در روز حتما باید تامین شود.
بهترین مکان برای نگهداری از گل لیندا
آبیاری مناسب برای گیاه لیندا :
گل لیندا نیاز به رطوبت کم دارد. به این معنی که خاک گل باید بین دو آبیاری خشک باشد. به دلیل ساقهی ضخیمی که لیندا دارد توانایی ذخیره ی آب بالایی دارد. بنابراین آبیاری در فصل رشد و گرما (تابستان) هفته ای یک بار و در فصل سرما 2 تا 3 هفته ای یکبار مناسب است. در تمام طول سال بیشتر از هفته ای یکبار غبارپاشی انجام ندهید.
توجه: از مهمترین عامل پوسیدگی و خشک شدن گیاه، آبیاری زیاد است. اگر آبیاری زیاد باشد ریشه می پوسد و گیاه از بین می رود. همچنین هرگز روی برگ های گیاه لیندا آب نپاشید.
اگر روی برگ های لیندا آب ریخته شد سریع برگ ها را خشک کنید و اگر برگ ها را خشک نکردید و بیشتر آن ها پژمرده شد، سعی کنید برگ های پژمرده را از بدنه اش جدا کنید و تا بیرون آمدن جوانه های جدید صبر کنید تا گیاه تان به وضع عادی برگردد در غیر این صورت گیاه تان را از دست داده اید.
گلدان مناسب برای گل لیندا :
بهترین زمان برای تعویض گلدان گل لیندا اوایل فصل بهار قبل از شروع فعالیت رشد گیاه است. این گیاه در گلدان کوچکتر رشد بهتری خواهد داشت.
تغذیه و کود دهی گل لیندا :
این گل عاشق کود آهن است و ماهی یکبار حتما از کود آهن و همچنین ماهی یکبار از کود کامل در آب حل کنید و به صورت آبیاری به گیاه بدهید.
هرس گل لیندا :
گاهی مواقع بر روی ساقه گیاه جوانه هایی رشد می کند، اگر چه در تکثیر این گیاه می توان از آنان استفاده کرد اما نگهداری و تداوم رشد آنان بر روی تنه گیاه مادری موجب چند تنه شدن گیاه خواهد شد بنابراین برای حفظ ظاهر گیاه باید این جوانه ها را از ساقه جدا کرد.
تکثیر گل لیندا :
تکثیر لیندا دشوار است زیرا ممکن است با تکثیر اشتباه ریشه گیاه مادر آسیب دیده و متوقف شود، دراین صورت گیاه ریشه های خود را سریعا احیا نخواهد کرد. یکی از رایج ترین روش های تکثیر لیندا از طریق بذر است که به این صورت انجام می شود، بذر در خاک پیت در هوای گرم، ریشه دار کنید و سپس به یک گلدان مناسب منتقل کنید. در برخی مواقع از طریق جوانه های جانبی هم تکثیر می شود، هرگاه جوانه های جانبی مشاهده کردید جوانه ها را حذف کنید. البته سرزنی و هرس گیاه باعث می شود که گیاه چند شاخه شود که این کار را هرگز در خانه امتحان نکنید.
روش نگهداری و پرورش گل لیندا در آپارتمان
مشکلات و درمان گل لیندا :
لکه های قرمز از شایع ترین آفت های گیاه لیندا:
از مهم ترین آفت هایی که برای گل لیندا وجود دارد کنه قرمز است. این آفت به صورت لکه های قرمز بر روی برگ ها و ساقه دیده می شود. زمانی که با آن ها مواجه شدید با یک دستمال این لکه ها را بردارید. اگر زود متوجه شوید و لکه ها را بردارید پیشروی آفت کم خواهد بود.
در صورتی که این آفت زیاد بود، برای برداشتن لکه ها، دو تا سه قطره مایع ظرفشویی را در یک لیتر آب بریزید. آن را روی قسمت لکه اسپری کنید و سریع با دستمال آن قسمت را خشک کنید.
اگر رنگ برگ های جدید گیاه مایل به زردی شد :
به گیاه کود آهن بدهید. توجه کنید که کود آهن بیشتر از ماهی یکبار به گیاه آسیب می زند.
لکه های زرد بر روی برگ ها :
زمانی که در آفتاب گیاه را غبارپاشی کنید روی برگ ها سوختگی ایجاد می شود.
برگ های جدید ظاهر نمی شوند و گیاه پژمرده و خسته است :
یا نور کافی نیست (گلدان را به محل روشن تری منتقل کنید) و یا اینکه تغذیه مصنوعی به تاخیر افتاده است، گیاه را طبق دستور تغذیه کنید.
برگ ها خشک می شوند و می ریزند :
هوا خیلی گرم است، گیاه را به محل خنک تری منتقل کنید، غبارپاشی را فراموش نکنید.
برگ های سطوح خارجی زرد شده و یکی پس از دیگری می افتند :
آبیاری بیش از اندازه انجام شده است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود، زهکش را بازدید کنید، زیر گلدانی فاقد آب باشد.
رشد گیاه زیاد است اما برگ های آن زرد هستند :
نور گیاه کافی نیست.
ساقه کوچک و چروک است :
گیاه تشنه است، گلدان را درون تشت پر از اب قرار دهید، آبیاری را تنظیم کنید.
افتادن برگ های سبز گیاه لیندا :
به معنی سرد بودن هواست.
سقوط کردن برگ ها :
دلیل آن سرد بودن هوا است، به همین دلیل باید گیاه را به محل گرمتری انتقال بدهید. برگ های مجنون و آویزان دم اسبی لیندا در صورتی زیباتر است که گلدان آن در بلندی و یا روی چهارپایه ای قرار بگیرد، قاعده ضخیم و گوشتی ساقه زمانی کاملا نمایان است که گیاه به صورت سطحی در گلدان کاشته شود.
زخم های سفید رنگ پنبه ای در هر دو طرف برگ مشاهده شود :
حمله افت باعث این مشکل می شود، با سم حشره کش نفوذی هر 2 هفته یکبار سمپاشی و یا اینکه با پنبه خیس آغشته به محلول سم لکه ها را مسموم کنید.
گردآوری: بخش علمی
پاسخ ها