شکلات روی کیک
آموزش 4 سس شکلاتی خوشمزه برای روی کیک
انواع شکلات روی کیک خانگی یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین تزئیناتی است که میتوانید برای روی کیک درست کنید.
تزئین شکلات روی کیک خانگی یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین تزئیناتی است که میتوانید برای انواع کیک خانگی از آن استفاده کنید.
سس شکلات روی کیک با پودر کاکائو تهیه میشود و کمی با گاناش شکلات روی کیک تفاوت داشته و رقیق تر است. گاناش شکلات روی کیک با خامه تهیه میشود که بافت نرم تری دارد.
طرز تهیه انواع سس شکلات بسیار ساده است و خیلی سریع آماده میشوند. فقط باید دقت داشته باشید که سس شکلات بعد از سرد شدن غلیظ شده و حالت روان خود را از دست میدهد بنابراین قبل از این که کاملا سرد شود باید از سس استفاده کنید و با شکلات روی کیک ساده را کاور کنید.
1- سس شکلات روی کیک
مواد لازم برای سس شکلات روی کیک
پودر کاکائو | ۱/۴ پیمانه |
کره | ۲ ق غذاخوری |
پودر قند | ۱/۴ پیمانه |
شیر | ۱/۳ پیمانه |
طرز تهیه سس شکلات روی کیک
طرز تهیه سس شکلات روی کیک
پودر کاکائو و پودر قند را با هم مخلوط کنید.
مقدار کمی از شیر را به آن ها اضافه کرده هم بزنید تا خمیری شود سپس شیر را در چند مرحله اضافه کرده مخلوط کنید.
مخلوط آماده شده را درون قابلمه ریخته روی حرارت متوسط بگذارید و با قاشق چوبی مدام هم بزنید تا به جوش آید.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را اضافه کرده مخلوط کنید و دوباره روی حرارت بگذارید.
به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود سپس کناری بگذارید در صورت تمایل کمی وانیل و مغز دلخواهتان را به سس شکلاتی اضافه کرده و زمانی که از حرارت افتاد برای تزئین روی کیک و دسر استفاده کنید. از این سس شکلات روی کیک خیس هم میتوانید استفاده کنید.
2- سس شکلات روی کیک بدون خامه
مواد لازم سس شکلات روی کیک بدون خامه
نشاسته ذرت | ۱ ق غذا خوری |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه |
پودر کاکائو | ۲ ق غذا خوری |
شکلات | ۵۰ گرم |
طرز تهیه شکلات روی کیک بدون خامه
طرز تهیه سس شکلات روی کیک بدون خامه
نشاسته ذرت ، شکر و پودر کاکائو را مخلوط کنید سپس شیر را کم کم اضافه کرده هم بزنید تا یکدست شود.
مخلوط کاکائو را در قابلمه ریخته روی حرات بگذارید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاید و از روی حرارت بردارید.
شکلات خرد شده یا رنده شده را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا ذوب شود.
قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود.
سس شکلات را کناری بگذارید و کمی که از حرارت افتاد روی کیک بکشید.
اگر میخواهید از این سس شکلات روی کیک خیس استفاده کنید بهتر است کمی رقیق تر باشد ولی اگر میخواهید از سس شکلات روی کیک ساده استفاده کنید میتوانید سس را غلیظ تر کنید.
3- گاناش شکلات روی کیک با شکلات تخته ای
مواد لازم گاناش شکلات روی کیک با شکلات تخته ای
خامه صبحانه | ۱۰۰ گرم |
شکلات تختهای | ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم |
گاناش شکلات روی کیک
طرز تهیه گاناش شکلات روی کیک با شکلات تخته ای
یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین سس های شکلاتی گاناش است که میتوانید به عنوان سس یا برای روکش و تزئین شکلات روی کیک خانگی استفاده کنید.
برای تهیه گاناش شکلات روی کیک با خامه ، خامه صبحانه را در قابلمه ای کوچک روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند سپس شعله را خاموش کرده و شکلات تخته ای رنده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات حل شود. صبر کنید کمی که از حرارت افتاد روی کیک بکشید.
گاناش اگر کاملا سرد شود خودش را میگیرد بنابراین تا قبل از این که سفت شود باید روی کیک یا دسر استفاده کنید.
اگر میخواهید از گاناش شکلات روی کیک خامه ای استفاده کنید، باید غلیظ تر باشد و با قیف بتوانید آن را فرم دهید، بنابراین مقدار شکلات را دو برابر خامه استفاده کنید و بعد از سرد شدن به مدت 5 تا 6 دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد. سپس با کاردک گاناش شکلات روی کیک خامه ای را صاف کنید و مقداری از آن را داخل قیف ریخته و روی کیک را تزئین کنید.
استفاده از گاناش شکلات روی کیک شکلاتی میتواند خوشمزگی کیک شما را دو برابر کند. به خصوص استفاده از گاناش شکلات روی کیک شکلاتی دابل چاکلت.
به جای شکلات تخته ای میتوانید از انواع شکلات های تلخ و کاکائویی متناسب با ذائقه خودتان برای تهیه گاناش شکلاتی استفاده کنید.
4- سس شکلات روی کیک اسفنجی
مواد لازم سس شکلات روی کیک اسفنجی
آرد گندم | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | یک دوم پیمانه |
نمک | یک پنس |
پودر کاکائو | ۱۰۰ گرم پودر کاکائو (یک پیمانه) |
کره | یک تا دو قاشق غذاخوری |
شیر | ۲ پیمانه شیر |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
شکلات روی کیک اسفنجی
طرز تهیه سس شکلات روی کیک اسفنجی
تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.
شیر و کره را روی حرارت متوسط قرار دهید و سپس در حال هم زدن مواد خشک را به آنها اضافه کنید تا گلوله نشوند.
زمانی که شیر شروع به جوشیدن کرد، 5 دقیقه صبر کنید تا به غلظت فرنی یا ارده برسد.
سس را از روی حرارت بردارید و داغی اش که از بین رفت روی کیک و دسر استفاده کنید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها