بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

کپک دیوار چیست و چگونه می توان آنرا برطرف کرد؟



کپک دیوار, کپک دیوار چیست, شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

کپک دیوار

 

چگونه از شر کپک دیوار خلاص شویم؟

به جز اینکه کپک ظاهری ناخوشایند دارد بلکه می‌تواند برای سلامت نیز خطرناک باشد و می‌تواند باعث مشکلات تنفسی، آسم و آلرژی شود. خلاص شدن از شر کپک کار خیلی دشواری نیست و بهتر است که هرچه کپک ها را از بین ببرید تا مشکلات بزرگ تری برایتان به وجود نیاید. با ما در این مقاله همراه باشید تا با روش‌های مختلف جلوگیری و از بین بردن کپک‌ها، آشنا شوید.

شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

در نخستین قدم برای از بین بردن کپک از روی دیوار باید، ببینیم آیا آنچه که بر روی دیوار هست کپک است یا نه. پس برای فهمیدن این موضوع، یک پارچه مرطوب که آغشته به مقداری کلر سفید خانگی می باشد را بر روی دیوار بکشید. در صورتیکه پس از دو تا سه دقیقه سطح دیوار، روشن و برطرف شد، آنچه که بر دیوار وجود دارد کپک می باشد و چنانچه به جز این باشد، کثیفی و آلودگی می باشد.

 

همینطور یکی از راههای اصلی و مهم برای تشخیص کپک بر روی دیوار، از روش بو کشیدن می باشد. کپک، بوی پوسیدگی می دهد. پس به راحتی و با بو کشیدن می توان پی به کپک زدگی دیوار برد.

 

کپک دیوار, کپک دیوار چیست, شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

کپک دیوار چیست

 

کپک دیوار چیست؟

چنانچه بخواهیم قدری دقیق‌تر مسئله را دنبال کنیم کپک نوعی قارچ است و در رطوبت می تواند زیاد شود. از آنجایی که قارچ‌ها به وسیله هاگ تولید مثل می‌کنند، با پراکنده کردن هاگ‌های خود با رنگ‌های گوناگون روی دیوار سطح آن را می‌گیرند و می‌توانند در طول زمان کوتاهی منطقه وسیعی را بپوشاند. کپک می‌تواند سلامتی را نیز به خطر بیندازد و برای سیستم تنفسی اشخاص خطرناک باشد.

 

کپک دیوار می‌تواند به رنگ‌های گوناگونی از جمله مشکی، سبز، سیاه، سفید و حتی قرمز و نارنجی روی دیوار وجود داشته باشد. عامل اصلی به وجود آمدن کپک نم دار بودن محیط و نداشتن تهویه مناسب است. پس چنانچه روی دیوار خانه کپک دیدید به دنبال رطوبت باشید. همین طور اغلب جایی که کپک وجود دارد بوی خاک یا بوی نم نیز حس می‌شود که باز هم علامت رطوبت است.

 

به جز دیوار خانه بیشترین جاهایی که شما می‌توانید کپک‌ها را ببینید موارد زیر است:

 

- سرویس بهداشتی و حمام

- زیر سینک ظرفشویی

- داخل وسایلی که خیس می‌مانند مانند قهوه یا چای ساز

- داخل پادری که خیس مانده و…

موقع تمیز کردن خانه توجه کنید که تمام قسمت های منزل را کاملا تمیز کنید تا در آخر با کپک‌ها روبرو نشوید.

 

کپک دیوار, کپک دیوار چیست, شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

چه چیزی باعث کپک می‌شود

 

چه چیزی باعث کپک و نم زدگی می‌شود؟

پیش از اینکه بخواهید که جلوی رشد کپک را بگیرید، باید است بدانید که چه عاملی باعث به ایجاد و رشد آن‌ها می‌ شود.

 

کپک در اثر رطوبت اضافی بر روی سطح ها به وجود می‌آید و رشد می‌کند. مشکلات ساختاری و نبود تهویه‌ی مناسب، از عواملی هستند که به رشد بیشتر کپک کمک می کند.

 

این رطوبت اضافی امکان دارد به علت نشتی لوله‌ها، در زیرزمین و طبقات هم کف، ورود آب باران از راه روزنه‌ها و شکاف‌ها به درون خانه یا از راه خرابی‌های پنجره یا سقف، به وجود آید. در ساختمان‌های نوساز، این مشکل رایج تر است و امکان دارد احتیاج داشته باشید تا با یک شخص متخصص مشورت کنید.

 

یکی دیگر از عوامل به وجود آمدن کپک، میعان است. این فرایند وقتی اتفاق می افتد که رطوبت هوا به مایع تبدیل شود و یا هوای گرم به سطح سرد برخورد کند. این عمل می‌تواند به علت کارهای روزمره هم اتفاق بیفتد. کارهایی مانند حمام کردن، آشپزی و اتو کردن. پیشگیری از این اتفاق، کار چندان دشواری نیست.

 

کپک دیوار, کپک دیوار چیست, شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

برطرف کردن کپک

 

محصولات مناسب برای برطرف کردن کپک

وایتکس:سدیم هیپوکلریت یا همان سفید کننده خانگی کلر (وایتکس) برای از بین بردن کپک و عوض کردن رنگ سطوح بهترین کارکرد را دارد. این ماده خیلی تند است و پیش از استفاده باید رقیق شود.

 

هشدار

از آنجا که وایتکس (که از ترکیبات کلر ساخته می شود) ماده‌ای سمی و دارای بخارات پرخطر است با احتیاط از آن استفاده کرده و هیچ وقت نباید آن را با آمونیاک ترکیب کنید.

 

هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه) :هیدروژن پراکسید یا همان آب اکسیژنه نسبت به وایتکس تندی کمتری دارد و استفاده از آن به صورت محلول با نسبت سه به ده می‌تواند کپک را از بین برده و رنگ لکه‌ها را روشن کند. این ماده همان تاثیر کلر را دارد ولی روند پاکسازی آهسته تر انجام می شود و با درصد گفته شده، بخارات سمی ندارد.

 

سرکه سفید مقطر: سرکه اسیدی است و به آهستگی ساختار کپک را شکسته و آن را از بین می‌برد. سرکه سمی نیست ولی با استفاده از آن امکان دارد لکه‌های کپک از بین نروند و برای تمیز کردن این لکه‌ها احتمالا به دیگر مواد پاک‌کننده احتیاج خواهید داشت.

 

جوش شیرین و بوراکس:سدیم بی‌کربنات (جوش شیرین) و بوراکس هر یک دارای پی‌اچ بالایی هستند که جلوی رشد و بقای کپک را می‌گیرند. هر دوی این محصولات ارزان و غیرسمی هستند و به آسانی با آب مخلوط می‌شوند. بوراکس در از بین بردن لکه‌های ماندگار کارایی بهتری دارد ولی اثر آن به اندازه محصولات سفید کننده قوی نیست.

 

در هنگام استفاده از هر یک از این محصولات، محلول پاک کننده را به طور کامل نشویید. اجازه بدهید قدری از آن روی سطح بماند تا از رشد دوباره کپک در آن محل پیشگیری کند.

 

کپک دیوار, کپک دیوار چیست, شیوه های تشخیص کپک بر روی دیوار

راههای تشخیص کپک بر روی دیوار

 

نکاتی برای از بین بردن قارچ و کپک دیوار و سطوح از منزل 

پیش از اینکه هر گونه محصولات تجاری برای از بین بردن کپک را امتحان کنید، باید بفهمید چطور می توانید رشد آن را کنترل کنید راههای ساده ای هست که کمک می کند از رطوبت بیش از اندازه در داخل منزل خودداری کنید، زیرا مکان های که این میکروارگانیسم ها بتوانند رشد کنند را کمتر می کند.

 

اطمینان پیدا کنید که منزل تان تهویه مناسب دارد 

باز کردن پنجره ها و درها لااقل روزی یک بار روشی ساده برای کاهش قارچها، کپک ها و دیگر ذراتی است که داخل خانه جمع می شوند ، وقتی هوا جریان می یابد، به مکان های مرطوب اجازه می دهد که به طور طبیعی خشک شوند. این کار محیطی، را که قارچ ها و میکرو ارگانیسم ها احتیاج به رشد دارند را تغییر خواهد داد.

 

قارچ و کپک ها را نپوشانید 

یکی از بزرگ ترین خطاهایی که افراد انجام می دهند پنهان کردن قارچ ها و لک ها با وسایل ، مبلمان، پارچه و یا چیزهای مشابه است . این کار مانع از گردش هوای اطراف مناطق صدمه دیده می شود که به این شکل امکان رشد بیشتر به وجود می آورد. بهتر است محل را باز نگه دارید و از بدتر شدن مشکل جلوگیری کنید.

 

از آویزان کردن لباس های مرطوب در خانه پرهیز کنید

حتی چنانچه فکر می کنید آویزان کردن لباس ها کاری بی ضرر است ، می تواند عواقب منفی روی سلامت تنفسی داشته باشد. رطوبت باعث رشد قارچ ها و کنه ها است ، به ویژه اگر در محل های خاصی بعضی از لکها وجود داشته باشد. کمبود هوا سبب می شود لباس به طور کامل خشک نشود و باعث به وجود آمدن بوهای نامطبوع شود که از بین بردن آن ها سخت است.

 

گردآوری: بخش اسرار خانه داری

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋