ترشی گردو همدانی
نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار
ترشی گردو، ترشی سنتی همدان است که در فصل بهار با گردو کال تهیه میشود و عطر طعم متفاوتی دارد.
اگر میخواهید بدانید ترشی گردو مال کجاست باید بگویم ترشی گردو همدانی است، یکی از سوغاتی های سنتی همدان ترشی گردو یا گردو ترشی است که با گردوی کال یعنی گردویی که هنوز پوست چوبی داخلش تشکیل نشده و سبز و ریز است تهیه میشود.
در خواص ترشی گردو آمده است که برای دفع کرم کدو مناسب است.
برای تهیه ترشی گردو نیاز به چاقاله گردو دارید که فقط در فصل بهار وجود دارد. زمانی که هنوز پوسته چوبی گردو تشکیل نشده باشد و به اصطلاح مغز گردو آب باشد. بهترین زمان برای چیدن چاقاله گردو برای ترشی اواسط بهار است.
ترشی گردو سبز
ترشی گردو:
مواد لازم ترشی گردو
گردو کال | 1 کیلو |
سرکه | به مقدار لازم |
سبزی ترشی | به مقدار دلخواه |
سیر | 6 حبه |
ترخون | 100گرم |
ادویه ترشی | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه ترشی گردو همدان با چاقاله گردو
طرز تهیه ترشی گردو:
گردوهای ریز را شسته و به مدت 8 دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید تا تلخیشان گرفته شود.
اگر گردوها خیلی ریز باشد همین یک بار جوشاندن کافیست وگرنه میتوانید 5 دقیقه دیگر گردوها را دوباره بجوشانید و آبکش کنید. البته مراقب باشید که گردوها نرم و له نشوند.
گردوها را در آب سرد ریخته و 2 روز استراحت بدهید. چند باری آب گردوها را عوض کنید تا زمانی که تلخی آب تمام شود.
گردوهایی که تلخیشان گرفته شده است را با سرکه و نمک به مدت 3 دقیقه بجوشانید و سپس درون شیشه ریخته و کمی سیر و ترخون به آن اضافه کنید.
شیشه ترشی را در محلی خنک و کم نور نگهداری کنید. بعد از 10 روز ترشی شما آماده استفاده است.
از نعنای خشک یا تازه هم متناسب با ذائقه خودتان میتوانید در این ترشی استفاده کنید.
ترشی گردو با تمر هندی:
مواد لازم ترشی گردو با تمر هندی
چاقاله گردو | نیم کیلو |
سرکه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
ادویه گردو ترشی (دارچین زنجبیل هل) | سه قاشق غذا خوری |
تمبر هندی | یک بسته |
آلو | دویست و پنجاه گرم |
طرز تهیه ترشی گردو با تمر هندی
طرز تهیه ترشی گردو با تمبر هندی:
گردوهایی که برای ترشی گردو همدان استفاده میکنید باید کاملا نرم باشند برای تست نرم بودن آن ها یک سوزن بلند را وارد گردو کنید، اگر سوزن از سمت دیگر گردو بیرون آمد یعنی گردو برای ترشی انداختن مناسب است.
گردوها را به مدت 8 دقیقه در آب نمک جوشان بیندازید و سپس آبکش کنید.
گردوها را به مدت 3 تا 4 هفته در آب سرد نگهداری کنید و هر روز آبش را عوض کنید تا زمانی که تلخی اش تمام شود.
گردو را آبکش کرده و رویش مقدار زیادی نمک بپاشید و یک روز در آبکش کناری بگذارید تا آبش را بیرون بکشد.
تمر هندی و آلو را خیس کرده از صافی رد کنید و بجوشانید و بعد از سرد شدن ادویه را به آن ها اضافه کنی.
گردوها را در شیشه بریزید و رویشان تمبر هندی و آلو ریخته و سپس اینقدر سرکه به آن اضافه کنید تا کاملا رویشان را بپوشاند.
حدود 2 تا 3 هفته طول میکشد تا ترشی جا بیوفتد.
هنگام خوردن گردوها را نصف کرده و سر سفره بیاورید.
ترشی گردو بدون پوست:
مواد لازم ترشی گردو بدون پوست
گردوی مغز نگرفته تازه | ۵۰ عدد |
برگه خشک شده زرد آلو | یک کیلو |
تمبر هندی | ۱/۵ بسته |
جوز هندی | یک قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق مرباخوری |
سرکه | دو لیتر |
شکر | نصف لیوان |
نمک | یک قاشق مرباخوری |
ادویه مخصوص ترشی | دو قاشق مرباخوری |
طرز تهیه گردو ترشی همدان
طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست
گردوها را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و سپس با دستکش پوست نازک و سیاه آن را جدا کنید.
گردوها را در آب سرد ریخته به مدت 4 روز ، روی 2 بار آبش را عوض کنید تا تلخی اش تمام شود.
برای تهیه چاشنی برگه زردآلو و تمبر هندی را به مدت 24 ساعت در سرکه بخیسانید و سپس کاملا له کنید و ادویه ها را به آن ها اضافه کنید.
ادویه مخصوص ترشی را میتوانید از عطاری تهیه کنید.
گردوها را داخل شیشه ریخته ، چاشنی را رویش بریزید و در نهایت روی مواد را با سرکه پر کنید.
یکی دو هفته صبر کنید تا ترشی گردو جا بیوفتد.
طرز تهیه ترشی گردو با رب انار
طرز تهیه ترشی گردو با رب انار
طبع گردو گرم و خشک است و شاید ترشی گردو برای صفراوی مزاجان مطبوع نباشد برای این که صفرای ترشی گردو کمتر شود میتوانید در ترکیب آن از رب انار استفاده کنید. در هر کدام از دستورهای بالا رب انار را میتوانید جایگزین تمر هندی و زردآلو کنید و بعد از گرفتن کامل تلخی گردوها رویشان را رب انار ریخته و شیشه را با سرکه پر کنید.
گردآوری : بخش آشپزی و تغذیه
پاسخ ها