دانستن کالری مورد نیاز کودک کمک می کند تا بتوانید رژیم غذایی مناسبی انتخاب کنید
کالری مورد نیاز کودکان + محاسبه کالری کودکان
کالری مورد نیاز کودکان و به طور کلی بحث خورد و خوراک در سنین کودکی اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا برای این که کودک بتواند به طور کامل رشد خود را انجام دهد، نیاز به کالری مشخصی برای بدن دارد. کودکان با توجه به عواملی مانند سن، جنسیت و میزان تحرک به مقادیر مختلفی کالری احتیاج دارند.
اهمیت دانستن کالری مورد نیاز کودکان
همان طور که همه ی ما می دانیم، فراهم بودن انرژی و مواد مغذی یکی از اصلی ترین موارد برای ایجاد رشد در بدن است. کالری واحد اندازه گیری انرژی غذایی است و برای این که بتوانید یک رژیم غذایی سالم برای کودک طراحی کنید، باید این فاکتور را نیز در آن رعایت کنید.
کم بودن کالری باعث جلوگیری از رشد و ایجاد مشکلاتی نظیر سوء تغذیه، خستگی، ریزش مو، ایجاد سرگیجه، کاهش وزن و ... می شود.
از طرفی زیاد بودن کالری که امروزه شایع تر است، یاعث ایجاد اضافه وزن و چاقی در کودکان می شود. امروزه چاقی نه تنها در کودکان بلکه در بزرگسالان نیز تبدیل به عارضه ای جهانی شده است و دلیل ایجاد اکثر چاقی ها، رعایت نکردن رژیم غذایی و مصرف بیش از اندازه از غذاهایی با کالری بالا است.
پس بنابراین، دانستن کالری روزانه مورد نیاز بدن در کودکان بسیار مهم است زیرا به وسیله آن می توانید برای کودکتان رژیم غذایی مناسب تعیین کنید.
محاسبه میزان کالری مورد نیاز کودکان
محاسبه کالری مورد نیاز کودکان کار آسانی نیست و نیاز به تخصص در این زمینه دارد
محاسبه میزان کالری مورد نیا کودک به عوامل زیادی مانند سن، جنسیت، فعالیت و ژنتیک خانوادگی بستگی دارد.
در برخی کودکان با توجه به خانواده و ژنتیک آن ها ممکن است که سوخت و ساز بدن بالاتر از حد طبیعی باشد و به همین دلیل این کودکان انرژی بیشتری برای فعالیت دارند و در نتیجه به کالری روزانه بیشتری نیز احتیاج دارند.
تعیین کالری مورد نیاز هر کودک بسیار تخصصی است و افراد عادی نمی توانند میزان مورد نیاز کودک به کالری را مشخص کنند.
دانشمندان با توجه به عوامل مختلف، مقدار کالری مورد نیاز کودکان را تعیین کرده اند. در ادامه می توانید مقدار مورد نیاز کالری را با توجه به جنسیت و سن کودک خود ببینید.
کالری مورد نیاز کودک
در ابتدا مقدار کالری مورد نیاز یک پسر با تحرک معمولی به شکل زیر است:
سن کودک میزان کالری موردنیاز روزانه
۲ساله ۱۴۰۰ واحد
۳ساله ۱۴۰۰ واحد
۴ساله ۱۴۰۰ واحد
۵ساله ۱۶۰۰ واحد
۶ساله ۱۶۰۰ واحد
۷ساله ۱۶۰۰ واحد
۸ساله ۱۶۰۰ واحد
۹ساله ۱۸۰۰ واحد
۱۰ساله ۱۸۰۰ واحد
۱۱ساله ۲۰۰۰ واحد
۱۲ساله ۲۲۰۰ واحد
۱۳ساله ۲۲۰۰ واحد
۱۴ساله ۲۴۰۰ واحد
توجه داشته باشید که این مقادیر برای فعالیت معمولی و روزانه در نظر گرفته شده است و اگر کودک بیشتر از فعالیت های روزانه فعالیت می کند(مانند کلاس های ورزشی و...)، نیاز به کالری بیشتری دارد.
همچنین اگر کودک به هر دلیلی فعالیت کمتری نسبت به حالت معمول داشته باشد، نیاز به کالری کمتری دارد.
در ادامه به میزان کالری مورد نیاز یک دختر با تحرک معمولی می پردازیم
سن کودک میزان کالری موردنیاز روزانه
۲ساله ۱۰۰۰ واحد
۳ساله ۱۲۰۰ واحد
۴ساله ۱۴۰۰ واحد
۵ساله ۱۴۰۰ واحد
۶ساله ۱۴۰۰ واحد
۷ساله ۱۶۰۰ واحد
۸ساله ۱۶۰۰ واحد
۹ساله ۱۶۰۰ واحد
۱۰ساله ۱۸۰۰ واحد
۱۱ساله ۱۸۰۰ واحد
۱۲ساله ۲۰۰۰ واحد
۱۳ساله ۲۰۰۰ واحد
۱۴ساله ۲۰۰۰ واحد
توجه داشته باشید که این جدل نیز مانند جدول قسمت قبل برای دخترانی با فعالیت معمولی و روزانه در نظر گرفته شده است و اگر کودک شما بیشتر از فعالیت های روزانه فعالیت می کند یعنی اگر به کلاس های ورزشی نیز می رود، به کالری بیشتری نیاز دارد.
نحوه محاسبه کالری مصرفی کودک
برای محاسبه کالری مصرفی باید کالری کل مواد غذایی مصرفی را با هم جمع کنید
نحوه محاسبه کالری که کودک مصرف می کند بسیار آسان است. کافی است تا کالری مواد غذایی که کودک در طول یک روز مصرف می کند را با یکدیگر جمع کنید.
بهتر است که به صورت چند روز متوالی این کار را انجام دهید و سپس با توجه به میانگین، پی ببرید که کودک شما کمتر از مقدار استاندارد کالری مصرف می کند و یا بیشتر از آن مقدار.
اگر کودک شما دریافتی کمتری نسبت به مقدار تعیین شده دارد، بهتر است که به فکر بالا بردن کالری مواد غذایی مصرفی کودک باشید و در صورتی که او از خوردن غذای بیشتر خودداری می کند، حتما با یک مشاور تغذیه صحبت کنید تا این کم خوراکی بر طرف شود و مشکلات دیگری برای کودک ایجاد نکند.
اگر کودک شما بیش از اندازه کالری مصرف می کند، بهتر است که در رژیم غذایی روزانه به سمت غذاهای کم کالری تر بروید تا در آینده کودک دچار چاقی نشود و اگر هم اکنون کودک دچار چاقی شده است، در کنار اصلاح رژیم غذایی، فعالیت روزانه او را نیز افزایش دهید.
فرستادن کودک به کلاس ورزشی مورد علاقه اش، نه تنها باعث خوشحالی او می شود بلکه باعث افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن طبیعی او نیز می شود.
چگونه وعده های غذایی مناسب با کودک تهیه کنیم
شاید شما نیز با خواندن این مطلب بخواهید در مورد رژیم غذایی حال حاظر کودک خود صرف نظر کنید و یا تغییراتی در آن ایجاد کنید.
مهم ترین نکته این است که در مورد وعده های غذایی، حساسیت زیادی نشان ندهید و بیشتر بگذارید تا کودک هر چقدر که دوست دارد بخورد اما در خوردن زیاده روی نشود.
اگر کودک شما کم خوراکی دارد، باید با مشورت یک پزشک برای او رژیم غذایی مناسبی ایجاد کنید و در صورت نیاز باید قرص هایی را مصرف کند تا کم خوراکی او بر طرف شود.
همواره مطمئن باشید که در رژیم غذایی کودک مواد غذایی دارای پروتئین، میوه ، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود داشته باشد. این مواد غذایی اصلی ترین نیاز های بدن را رفع می کند و امکان رشد سالم را به کودک می دهد.
در رژیم غذایی کودک حتما مواد مغذی مورد نیاز بدن وجود داشته باشد
مواد غذایی گیاهی برای کودک شما کلسیم، پتاسیم، پروتئین و ویتامین D را فراهم می کنند. این مواد اصلی ترین نیاز های بدن برای رشد و سلامت هستند پس استفاده از گیاهان را در رژیم غذایی کودکان فراموش نکنید.
در کودکان نیز مانند بزرگسالان بهتر است که وعده های غذایی پر از غلات کامل به جای دانه های فرآوری شده باشد. همچنین استفاده از میوه کامل به جای آب میوه تاثیر بسیار زیادی دارد زیرا از مواد قندی آب میوه ها می کاهد و خواص میوه بیشتر و سالم تر می مانند.
مهم ترین عاملی که باعث می شود تا یک رژیم غذایی به یک رژیم کامل بدل شود این است که در آن تمامی مواد مغذی بدن انسان به طور کامل و متعادل وجود داشته باشد.
سخن پایانی
محاسبه و دانستن میزان کالری مورد نیاز کودک بسیار خوب است زیرا شما می توانید بفهمید که آیا غذا خوردن کودک شما درست است یا خیر.
توجه داشته باشید که مقادیری که ما در این مقاله به شما ارائه کردیم برای یک کودک با فعالیت متوسط بود و ممکن است که این مقادیر برای کودک شما مناسب نباشد. همچنین ممکن است که کالری مورد نیاز کودک با توجه به ژنتیک او با دیگر کودکان متفاوت باشد.
اگر کودک شما دچار چاقی شده است بهتر است که کالری مورد نظر بدن او را بدانید و با توجه به آن رژیم غذایی کودک خود را تغییر دهید.
و اگر کودک شما دچار کم خوراکی شده است بهتر است که اول سعی کنید تا غذاهای مورد علاقه او را در سبد غذایی خود داشته باشید و سپس اگر این کار نتیجه ای نداشت، حتما با یک دکتر تغذیه مشورت کنید تا او بتواند مشکل فرزند شما را شناسایی کند و کمک کند تا کم خوراکی او درمان شود.
گردآوری: بخش کودکان
پاسخ ها