بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی بیماران قلبی



تغذیه در بیماران قلبی, رژیم غذایی شام برای بیماران قلبی, نمونه رژیم غذایی بیماران قلبی

رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی شامل چه بایدها و نبایدهایی است؟!

 

رژیم غذایی مناسب بیماری قلبی

بیماری های قلبی عروقی که امروزه افزایش زیادی یافته اند و حدودا چهل درصد از مرگ و میر در ایران را شامل می شوند به یک علت اصلی به وجود می آیند؛ گرفتگی رگ ها یا تصلب شراین باعث آسیب قلب و مشکلات بسیاری می شود که به دلیل رژیم غذایی و سبک زندگی نامناسب به وجود می آیند. در ادامه جهت آشنایی با نقش تغذیه و رژیم غذایی بیماران قلبی همراه ما باشید.

درباره بیماری های قلبی عروقی

این بیماری ها که به علت ایجاد مشکل و گرفتگی در رگ ها ایجاد می شوند و حدودا نیمی از آمار مرگ و میر مربوط به مشکلات قلبی و عروقی می باشد. در صورتی که یک سرخ رگ کاملا گرفته شود حمله قلبی ایجاد شده و ممکن است سریعا بیمار را بکشد. با این حال بیماری های قلبی علائم چندانی ندارند و معمولا افراد هنگامی که آسیب وارد شده است برای درمان و کنترل آن اقدام می کنند که ریسک های بسیاری دارد اما با رعایت اصول تغذیه مناسب می توان از آن جلوگیری کرد.

 

رژیم غذایی تاثیر بسزایی در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی دارد و به طور کلی یک رژیم مناسب برای پیشگیری و بیمارانی که مشکلات قلبی دارند از همان اصول تغذیه صحیح عمومی پیروی می کند. فشار خون بالا (به علت مصرف نمک و سایر مواد غذایی موثر) یا افزایش چربی خون (به دلیل استفاده از چربی های نامناسب)، اضافه وزن، مصرف دخانیات مانند سیگار و در آخر کم تحرکی از اصلی ترین دلایل این بیماری هستند و در صورت ایجاد مشکل نیز باید این موارد را کنترل کنید.

 

رژیم غذایی بیماران قلبی

یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی باید متعادل، متنوع و مناسب باشد. به صورت جزئی تر مواد غذایی که مصرف می کنید باید به گونه ای باشد که تمامی مواد مورد نیاز دریافت شود و داشتن تنوع نیز از خستگی و دل زدگی جلوگیری می کند. همچنین یک رژیم مناسب بر اساس سن، وزن، جنسیت و غیره انتخاب می شود و باید در رابطه با جزئیات حتما با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

از جمله مواردی که باید در رژیم غذایی بیماران قلبی قرار بگیرند عبارتند از:

 

موارد ذکر شده به صورت کلی و عمومی است و جهت دریافت رژیم مناسب باید به یک متخصص مراجعه کنید. یک رژیم مناسب جهت پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و کمک به بهبود مشکلات باید شامل این موارد باشد:

 

- استفاده از میوه و سبزی جات

از انواع گوناگون میوه و سبزی جات به اندازه مورد نیاز استفاده کنید. میوه و سبزی ها دارای مواد مغذی بسیاری هستند و اضافه کردن این موارد به رژیم غذایی می تواند مناسب باشد:

 

● تمشک

 

رژیم غذایی مناسب بیماری قلبی, رژیم غذایی بیماران نارسایی قلبی, ناهار برای بیماران قلبی

مصرف تمشک به بیماران قلبی عروقی توصیه می شود

 

از جمله سالم ترین نوع های توت برای قلب است که تنها نیم فنجان از آن چهار گرم فیبر دارد. همچنین مصرف همین مقدار تقریبا یک چهارم از ویتامین C و منگنز مورد نیاز بدن را تامین کرده و با دارا بودن آنتی اکسیدن پلی فنول خطر ابتلا به بیماری های قلبی به مقدار زیادی کاهش می دهد.

 

● بلوبری

این میوه را می توانید به روش های مختلفی استفاده کنید و با بلغور جو دوسر یا ماست ترکیب کنید. بلوبری شامل انواع آنتی اکسیدن ها و ویتامین های A, C, E و ویتامین ب کمپلکس، آهن، روی، مس، سلنیوم و مواد مغذی تاثیر گذار در تقویت سیستم ایمنی بدن است.

 

● آواکادو

 

بیماری های قلبی عروقی, تغذیه در بیماران قلبی, رژیم غذایی شام برای بیماران قلبی

آووکادو برای بیماران قلبی مزایای بسیاری دارد

 

استفاده از آووکادو جهت جذب کارتنوئیدها که ماده ای ضروری برای سلامت قلب هستند توصیه می شود. آن را می توانید به ساندویچ یا سالاد خود اضافه کنید.

 

● اسفناج

از بهترین منابع جهت جذب لوتئین، ویتامین B9 و فیبر و پتاسیم می باشد که در سلامت قلب تاثیر گذارند. مصرف مقداری اسفناج به صورت روزانه احتمال کاهش به این بیماری ها را کاهش می دهد.

 

● پرتقال

یکی از مرکبات غنی از پکتین است که استفاده از آن باعث جذب کلسترول و فلانوئید را کاهش می دهد و در نتیجه باعث کاهش فشار خون و التهاب شریان ها می شود. همچنین این میوه در بهبود جریان خون موثر است و ویتامین سی موجود در ان باعث پیشگیری از سکته مغزی نیز می شود.

 

● انار

مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها و سیار ترکیبات مفید برای قلب در این میوه وجود دارد که مشکلات عروقی جلوگیری می کنند و مصرف روزانه آب انار باعث بهبود جریان خون به قلب می شود.

 

● گریپ فروت

این میوه نیز مثل پرتغال سرشار از ویتامین C است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است اما ممکن است استفاده از آن با برخی داروها تداخل ایجاد کند.

 

● چای سبز

 

رژیم غذایی بیماران قلبی, بیماری های قلبی عروقی, تغذیه در بیماران قلبی

چای سبز در پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی تاثیر مناسبی دارد

 

چای سبز تاثیر بسیاری در سلامتی دارد و با داشتن کاچین از سرطان و آنتی اکسیدان های مناسب از افزایش چربی خون جلوگیری می کند. کاهش کلسترول خون با مصرف چای سبز خطر بیماری های قلبی را کم می کند.

 

- استفاده از غلات

غذاهای غله ای گزینه ای مفید و مناسب هستند که می توانید در رژیم خود جای دهید. برخی از غلات مناسب و خاصیت های آن در زیر ذکر شده است:

 

● دانه چیا

دانه چیا را می توانید به شکل های مختلفی از جمله خام، خیس خورده، پودر شده یا در نوشیدنی ها و دسرها و... استفاده کنید. این دانه ها شامل مقدار بسیاری فیبر و امگا ۳ هستند که در کاهش کلسترول و بهبود فشار خون بالا تاثیر گذارند و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.

 

● جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر است و باعث کاهش کلسترول بد خون می شود که در گرفتگی عروق یا رگ ها و بیماری های قلبی تاثیر بسیاری دارد. همچنین این غلات شامل مقدار زیادی از ویتامین E، منیزیم و منگنز است که در سلامت قلب و سیستم ایمنی تاثیر گذارند.

 

● دانه های کتان

بذر کتان دارای مقدار بسیاری از اسید آلفا لینولئیک است و مقدار زیادی امگا ۳ دارد که در درمان یا پیشگیری بیماری های قلبی به خوبی عمل می کنند. از دانه های کتان خرد شده می توانید روی شیرینی و سالاد استفاده کرده و احتمال ایجاد حمله های قلبی کشنده را کمتر کنید.

 

- استفاده از چربی های مناسب

برای پیشگیری و مراقبت های پس از بیماری قلبی باید از مصرف روغن و چربی های اشباع پرهیز کنید اما استفاده از چربی های طبیعی مانند کره گیاهی مایع، روغن زیتون و روغن کنجد و مواد غذایی زیر می تواند مفید باشد:

 

● گردو

 

تغذیه در بیماران قلبی, رژیم غذایی شام برای بیماران قلبی, نمونه رژیم غذایی بیماران قلبی

گردو حاوی چربی موردنیاز بدن و مواد مغذی بسیاری است

 

از جمله آجیل های بسیار مهم که چربی موجود در آن نقش بسیاری در سلامتی قلب و بدن دارد.

 

● بادام

 

مواد غذایی مضر برای بیماران قلبی, رژیم غذایی بیماران قلبی, بیماری های قلبی عروقی

بادام می تواند به عنوان جایگزین یا مکمل گردو مصرف شود

 

اگر طعم گردو را دوست ندارید می توانید از بادام استفاده کنید که حاوی اسید های چرب امگا ۳ و کلسترول گیاهی و فیبر می باشد. از بادام و گردو می توانید در وعده صبحانه استفاده کنید تا فیبر و ویتامین E مورد نیاز بدن تامین شود.

 

● روغن آواکادو

یک روغن سالم برای پخت و پز می باشد که مقدار بسیاری اسید اولئیک دارد و در کاهش کلسترول خون تاثیر گذار است. استفاده از این منبع چربی درد سلامت قلب و رگ ها و جلوگیگری از حمله و سکته قلبی تاثیر گذار است.

 

رژیم و مواد غذایی مضر برای بیماران قلبی

 

● گوشت قرمز یا پر چرب

استفاده از گوشت قرمز و گوشت هایی که دارای چربی مضر هستند معمولا توصیه نمی شود. همچنین بهتر است پوست مرغ یا بوقلمون را قبل از پخت جدا کنید تا چربی آنها نیز کاهش یابد. معمولا مصرف گوشت کمتر از ۱۷۰ گرم در روز توصیه می شود.

همچنین می توانید ماهی را به عنوان گوشت با کیفیت و مفید برای سلامت بدن و بیماری جایگزین گوشت های پر چرب کنید.

 

● لبنیات

 

رژیم غذایی مناسب بیماری قلبی, رژیم غذایی بیماران نارسایی قلبی, ناهار برای بیماران قلبی

مصرف لبنیات به دلیل داشتن چربی بالا به بیماران قلبی توصیه نمی شود

 

مواد لبنی مانند شیر، ماست یا دوغ معمولا چربی بالایی دارند. امروزه فراورده های شرکتی تولید شده جهت کاهش قیمت با روش یا مواد اولیه نامناسبی تولید می شوند که احتمال بروز بیماری ها را افزایش می دهند. در صورت نیاز می توانید از شیر یا ماست کم چرب و پنیر محلی کم چرب استفاده کنید.

 

● تخم مرغ

استفاده از زرده تخم مرغ (به دلیل داشتن چربی بالا) به تنهایی یا در غذاها توصیه نمی شود و بهتر است مصرف آن را به سه عدد در هفته محدود کنید اما می توانید از جایگزین های آن یا سفیده تخم مرغ به تنهایی (که حاوی پروتئین است) استفاده کنید.

 

● کاهش یا عدم مصرف نمک

نمک در افزایش فشار خون تاثیر بسزایی دارد و استفاده بیش از حد آن توصیه نمی شود. بدین منظور باید از غذاهای فراوری شده مانند سوپ یا کنسروهای آماده و غذاهای بسته بندی شده، گوشت و ماهی های نمک سود شده و... دوری کنید. جایگزین کردن یا کاهش مصرف نمک با اضافه کردن سایر طعم دهنده ها مانند آبلیمو روشی راحت برای کنار گذاشتن آن می باشد.

 

● غذاهای سرخ شده

استفاده از غذاهای سرخ شده به افرادی که با مشکلات قلبی روبرو هستند توصیه نمی شود؛ به جای آن می توانید از روش کباب کردن یا آب پز کردن مواد غذایی مورد نیازتان استفاده کنید.

 

گردآوری:بخش سلامت  

 

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋