طرزتهیه ی شیره خرمالو
روش تهیه شیره خرمالو
با پخت شیره ی خرمالو می توانید از خواص خرمالو در طول سال بهره ببرید. در ادامه طرز تهیه شیره خرمالو و نکته هایی برای تهیه ی آن آموزش داده ایم.
شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه می شد و به آن دوشاب یا دشو می گویند. در ادامه طرز تهیه شیره خرمالو شرح داده می شود تا شما بتوانید آن را در منزل تهیه کنید. شیره خرمالو شیرین است و خواص بی شماری نیز دارد.
برای تهیه ی شیره ی خرمالو باید از خرمالوهای کاملا رسیده و شیرین استفاده کنید حتی نباید یه مقدار کوچکی نارس باشد. زیرا در این صورت شیره ی شما گس می شود و خوشمزه نمی شود. حتی ممکن است قابل خوردن هم نباشد. پس در انتخاب خرمالو دقت کنید.
طرز تهیه شیره خرمالو :
برای تهیه ی شیره ی خرمالو ابتدا خرمالوها را تمیز بشویید. و پس از آن پوست خرمالوها را جدا کنید، زیرا پوست خرمالوها هم سبب گس شدن دهان می شود.
پس از اینکه خرمالوها را پوست گرفتید آن ها را داخل قابلمه ای بریزید و با مقدار کمی آب بجوشانید. آن را هم بزنید تا خرمالوها له شوند و غلظت آن مانند فرنی شود. سپس اجازه بدهید کمی خنک شوند.
آبکشی را روی دهانه ی قابلمه ای قرار بدهید و داخل سبد پارچه ای نخی یا تنظیف قرار بدهید. سپس همه ی خرمالوها را داخل آن بریزید. و لبه های پارچه را به آرامی جمع کنید و چند دور بچرخانید تا آب خرمالوها از آن خارج شود.
سپس با کفگیر چوبی روی پارچه فشار وارد کنید تا شیره ی آن ها زودتر خارج شود. در این زمان پارچه را از جایی آویزان کنید و قابلمه را زیر آن قرار بدهید تا شیره و آب خرمالو وارد قابلمه شود. این مرحله شاید ساعت ها و حتی 1 روز طول بکشد.
پس از آن آب خرمالوها را روی شعله ی ملایم قرار بدهید و بگذارید به آرامی بجوشد. آن را دائم هم بزنید تا ته نگیرد. اجازه بدهید غلظت شیره ی خرمالو یا دوشاب خرمالو به غلظت شیره ی خرما شود. دقت کنید پس از سرد شدن مقداری سفت تر می شود. اگر شیره شل باشد کپک می زند، پس به غلظت و میزان جوشیدن آن دقت کنید.
اجازه بدهید شیره خرمالو کاملا سرد شود و بعد داخل شیشه بریزید و در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید.
درست کردن شیره انگور
نکته برای تهیه شیره خرمالو :
•خرمالوی جنگلی خیلی ریز و خوشمزه است با آن ها اگر شیره درست کنید خیلی عالی می شود. هم رنگ آن تیره تر می شود، هم فوق العاده خوشمزه است. خرمالوهای جنگلی نیازی به پوست گرفتن ندارد. اما خرمالوهای دیگر باید حتما پوست گرفته شوند. همانطور که گفتیم پوست خرمالو سبب گس شدن شیره می شود.
• میوه ی خرمالو دارای قند زیاد است، بنابراین شیره ی آن قند بیشتری دارد و در مصرف آن احتیاط کنید.
• اگر شعله ی گاز را زیاد کنید شیره ته می گیرد و بوی سوختگی می دهد.
• زمان پخت شیره ی خرمالو را صبح زود آغاز کنید، که نخواهید تا دیروقت برای پخت آن بیدار باشید. مدت زمان پخت آن زیاد است.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها