علت ترس زنان از ازدواج
ترس از ازدواج در زنان
ترس از ازدواج در زنان چه دلایلی میتواند داشته باشد؟ ازدواج از مهمترین تصمیم های هر شخص در زندگی است که باید با علاقه و اگاهی کامل انجام شود. بعضی از دختران به علل متعددی از ازدواج کردن می ترسند و آنرا به تعویق می اندازند.
دلایل ترس از ازدواج در زنان
از زمین خوردن می ترسید
همه زن ها به یک شکل به شکست عاطفی پاسخ نمی دهند. بعضی زود فراموش می کنند و سرگرم کار و زندگی میشوند ولی برای برخی ها فراموشی کار سختی است. آن ها روی نام عشق برچسبی منفی می چسبانند و تصمیم می گیرند ديگر سراغش نروند. شما هم یکی از این دو دسته اید؟
وابستگی بی اندازه به کار و ارتقا شغلی
برخی از دختران بخاطر غرق شدن در کار و ارتقا شغلی، قکر می کنند که در دنیا هیچ چیز آنها را به میزان پیشرفت شغلی شادمان نمی کند. آنها اینقدر در این تفکر غرق شده اند که هیچگاه فکر تغيير به سرشان خطور نخواهد کرد.
چنانچه شما از این دسته از دختران هستید که این طرز فکر سبب مجرد ماندنتان شده است کافیست مردی را انتخاب کنید که با وضعیت شما و محدودیت هایی که شغل شما برای شما ایجاد می کند کنار بیاید. بنابراین پیش از ازدواج با خواستگارتان در خصوص محدودیت هایی که شغل شما برای شما ایجاد می کند حرف بزنید و ببینید که آیا میتواند با شرایط شما کنار بیاید یا نه.
البته توجه کنید که نباید انتظار داشته باشید که تنها همسر آينده تان شرایط شما را درک کند، بلکه، پس از ازدواج شما هم باید قدری سبک زندگی خویش را تغيير بدهید و قبول کنید که شرایط کاری تان پس از ازدواج شکل دیگری پیدا خواهد کرد.
ترس از دست دادن دوستان
برای دخترانی که دوستان صمیمی بسیار زیادی دارند و لحظاتی بسیار خوشحالی را در کنار دوستانشان تجربه می کنند، ازدواج میتواند یک مانع اساسی برای این خوشی های دوران مجردی تلقی گردد.
دوست های صمیمی سبب میشوند افراد هیچگونه خلأ عاطفی ای را در زندگی خویش حس نکرده و به همین از وارد شدن به زندگی مشترک، که در ظاهر تنهاتر میشوند جلوگیری کنند. چنانچه شما از این دسته از دختران هستید که به این خاطر از ازدواج خودداری می کنید بهتر است قدری به آینده ی دورتر نگاهی بیاندازید.
دوست های شما احتمالا یکی یکی ازدواج کرده و این جمع بسیار صمیمی کوچک و کوچک تر می گردد. چنانچه شما مواظب نباشید ممکن است این طرز فکر از شما یک آدم همیشه تنها بسازد. از طرفی با ازدواج قرار نیست که تمام دوستانتان را از دست بدهید. میتوانید پس از ازدواج هم، البته با محدودیت هایی که زندگی متاهلی ایجاد می کند، تلاش کنید تا از دوستانتان هم فاصله نگیرید.
ترس از ازدواج در زنان
منتظر مورد های بهترند
بعضی زنان، با وجود داشتن خواستگارهای مناسب، تن به ازدواج نمی دهند. چراکه می ترسند مورد های بعدی بهتر باشند و آنان ناغافل همسر سطح پایینتری انتخاب کنند.
تجربه تلخ خود و یا دیگران
وجود یک مورد ازدواج شکست خورده در بین دوستان و آشنایان، میتواند زمینه ترس بسياري از دختران را فراهم آورد. در بعضی زنان، این تجربه شخصی است و آنان ازدواج دوم ترس دارند.
ترس از مسوولیت پذیری
از علل ترس از ازدواج در زنان میتوان به ترس از مسوولیت پذیری اشاره کرد. تعهد و مسوولیت پذیری یکی از اصول اساسی زندگی مشترک است. افرادی که دوران مجردی خود را بسیار راحت و به دور از مسوولیت سپری نموده اند از قبول مسوولیت می ترسند و نگران اینند که از عهده آن برنیایند. با کمک گرفتن از یک روان شناس میتوانید مسوولیت پذیری خویش را تقویت کنید تا با اطمینان بیشتری برای ازدواج اقدام نمایید.
ترس از طلاق
بعضی دختران بخاطر طلاق و شکست در زندگی مشترک ممکن است از ورود به زندگی مشترک هراس داشته باشند. این دختران ممکن است شاهد برهم خوردن ارتباطات دوستانشان و سختی هایی که آنها متحمل شده اند، باشند، که ترس آنها قابل درک است.
چنانچه شما از این دسته از دختران می باشید بهتر است روی زوج های موفقی که می شناسید تمرکز کنید و ببینید آنها برای خوشبخت کردن یکدیگر چکار می کنند. همچنین شاهد مشکلات احساسی دیگران بودن به شما کمک می کند که متوجه شوید چه چیزهایی میتواند یک رابطه را خدشه دار کند.
راه حل مقابله با ترس از ازدواج در زنان
راه های مقابله با ترس از ازدواج در زنان
نگرشتان را تغيير دهید
درست است که زندگی مجردی شیرینی های مخصوص خود را دارد، ولی این لذت و خوشی میتواند در زندگی متاهلی دو چندان شود. تصورات خام و غیر منطقی خود را از زندگی متاهلی تغيير دهید.
البته نباید از ازدواج خود انتظارات بی جا داشته باشید. چراکه تفاوت در عقیده ها، سوءتفاهم ها و مشاجرات هم جزء لاینفک زندگی زناشویی است. البته نه تا حدی که بتواند به شما ضربه بزند.
یاد بگرید متعهد باشید
در اغلب موارد، ترس از ازدواج در دختران بدین دلیل است که آنان از ميزان تعهد خود به زندگی زناشویی، اطمینان ندارند. حتی گاهی تصور می کنند این تعهد به مرور از بین میرود و آنان را به یک بحران جدّي رو به رو می کند.
شما باید ميزان تعهد خویش را نسبت به مسایل ديگر محک بزنید. تا با پشت سر گذاشتن چالش ها، به یک انسان قدرتمند و متعهد تبدیل شوید.
معلوم کردن معیار های ازدواج
زمانی که حس کردید برای ازدواج امادگی دارید، برای خود ازدواج موفق و معیارهای ازدواج را تعریف کنید به طوریکه بتوانید همسر آينده خود را تجسم نمایید. شناخت این معیارها به شما کمک می کند که ديگر نگران بهتر بودن موردهای بعدی برای ازدواج نباشید و شخص موردنظر خود را راحت تر انتخاب کنید.
شناخت توانایی ها و نقاط ضعف
یکی از راههای غلبه بر ترس از ازدواج در زنان، شناخت خود است. توانایی های خود را بشناسید و تلاش کنید آنها را در جهت متعهد بودن و مسیولیت پذیری تقویت کنید. با تقویت مسوولیت پذیری در خود ديگر از تعهد در زندگی مشترک نمی ترسید.
ترس از ازدواج و قبول تعهد در زنان
چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کرد؟
ترس از ازدواج را میتوان با روان درمانی و دارو درمانی از بین برد:
رفتار درمانی شناختی
یکی از روش های مؤثر در درمان ترس از تعهد است، به ویژه اگر این ترس به گذشته و تجربه های منفی مرتبط باشد.
درمانگر با شخص صحبت می کند و سعی می کند افکار منفی در مورد ازدواج را از ذهن او بیرون بکشد و آن ها را با افکار سالم و مثبت جایگزین کند.
خانواده درمانی
این شیوه بخش مهمی از درمان است. درمانگر با خانواده صحبت می کند و انها را از وجود ترس و نگرانی ها آگاه می کند. در واقع ، با ایجاد هم دلی، حمایت و انگيزه در خانواده به شخص کمک می کنند که درک بهتری از ازدواج پیدا کند.
دارو درمانی
در بسياري از موارد شخص صرفا در جلسه خواستگار دچار ترس شدید می شود به طوری که لرز، تعریق و خجالت مانع از آن می شود که حتی کلامی حرف بزند.
در این موارد، برای کمک به کنترل ترس و اضطراب دارو تجویز می شود.
شایع ترین داروهای تجویز شده، ضداضطراب ها و ضدافسردگی است. با این حال، هم چنان روان درمانی موثرترین شیوه درمانی است.
گردآوری: بخش زناشویی
پاسخ ها