برای بررسی نحوه اعمال مجازات در تعدد جرم باید گفت تعداد جرم مرتکب شده تاثیر مستقیمی بر چگونگی اعمال مجازات دارد. چنانچه شخصی تنها یک بار به جرمی مرتکب شده باشد و تعدد ارتکاب به جرم در سابقه ی او وجود نداشته باشد تنها یک مجازات برای او در نظر گرفته می شود. ولی برای افرادی که قبل از آن نیز سابقه ای در رابطه با ارتکاب جرم داشته باشند مسئله متفاوت بوده و نحوه اعمال مجازات برای آنها طور دیگری رقم میخورد که در ادامه به آن میپردازیم.
مجازات به نوعی از اعمال گفته می شود که هدف آن دفاع از جان، مال، حیثیت و آبرو اعضای جامعه میباشد. با گذشت زمان و تغییر و تحولی که در قانون و مقررات انجام شده ولی هنوز مجازات به عنوان اصل لازم در جهت حفظ نظام جامعه به شمار میرود. جرم همواره در خلاف جهت آسایش و امنیت جان و مال مردم میباشد و از همین روی همواره تنفر و بیزاری افراد جامعه را به دنبال دارد. در این بین نظام قضایی سیاست های مختلفی در برخورد با افراد مجرم در پیش گرفته که هدف آن کاهش تعداد جرم توسط افراد مختلف و یا یک شخص واحد میباشد.
موضوع تعدد جرم دارای صور مختلفی میباشد. گاها پیش میاید که فردی مرتکب تنها یک جرم شده است که آن جرم واحد دارای عناوین مختلفی میباشد که ارتکاب آن دو یا چند ماده را نقض میکند که به این مورد تعدد جرایم، تعدد معنوی یا اعتباری گفته میشود. برای مثال اگر فردی با یک سند جعل شده اقدام به کلاهبرداری کند، در این صورت جرم واحد همان ارائه ی سند جعل شده میباشد ولی در اصل مرتکب دو نوع جرم شده است.
در برخی شرایط نیز فرد مجرم، یک سری فعالیت هایی انجام میدهد که هر کدام از موارد یک جرم جداگانه به حساب می آید. مرتکب شدن به جرایم متعدد به این صورت میباشد که در فاصله زمانی بین ارتکاب یک جرم و جرم بعدی، هیچ حکمی درباره آن صادر نشده باشد. به عبارتی وقتی مجرم جرم اول را مرتکب شده قبل از آنکه در مورد آن حکمی دریافت کند و مجازات شود، جرم دوم را نیز مرتکب شده باشد.
تا سه مرتبه جرم تعزیری
چنان چه تعداد جرم انجام شده توسط شخصی به دفعات نباشد تنها یک مجازات برای او در نظر گرفته میشود. در غیر این صورت یعی در شرایطی که تعداد جرم انجام شده بیش از یک مورد باشد، دادگاه می تواند مطابق قانون و مقررات شدت مجازات را بیشتر کند. در مورد جرایم متفاوت زمانی که تعداد جرم انجام شده بیش از 3 جرم نباشد اعمال مجازات بدین صورت است که حداقل مجازات برای هر کدام از جرم ها بیشتر از میانگین حداقل و حداکثر مجازات در قانون اساسی میباشد و قاضی پرونده باید به این موضوع توجه خاصی داشته باشد. در این خصوص بهترین وکیل کیفری در تهران می تواند طبق تجربیات خود بهترین راهکار ها و مشاوره ها را به شما ارائه دهد.
بیش از سه جرم تعزیری
برای هر جرمی که صورت میگیرد یک حداقل و حداکثر مجازاتی در نظر گرفته می شود. برای مجرمینی که تعداد جرم های آن ها از سه مورد بیشتر میشود قانون تعیین کرده است که در صدور مجازات هرکدام از جرم ها حداکثر آن در نظر گرفته شود و قاضی میتواند در صدور حکم، مجازات هر جرم را بیشتر از حداکثر مجازات یعنی تا یک چهارم اصل آن اعلام کند.
جرایم درجه هفت و هشت
در تعدد جرایم هفت و هشت با یکدیگر مطابق قانون مربوطه عمل میشود و جمع این دست از جرایم با جرایم درجه شش و بالاتر از آن، باعث ازدیاد مجازات نمیشود. در جمع این جرایم درجه 7 و 8 با جرایم درجه 6، بطور جداگانه برای هرکدام مجازات تعیین میشود. و در مورد هرکدام از جرایم به این شیوه حکم صادر میشود که اگر نوع جرم شامل قانون حداقل و حداکثر نباشد و تعدد جرم بیش از 3 باشد، قاضی میتواند تا یک چهارم مجازات تعیین کند و اگر تعدد جرم بیش از 3 نباشد قاضی تا یک ششم به اصل مجازات می افزاید.
سلام به دوستان عزیزم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اعمال مجازات در تعدد جرم با وب سایت ما همراه باشید
پاسخ ها