گوجه فرنگی یکی از مهم ترین صیفی جاتی است که در ایران کشت می شود. از گوجه فرنگی به صورت تازه خوری و استفاده در صنایع استفاده می شود. رقم های بسیار زیادی از گوجه فرنگی موجود است که هریک با توجه به نوع خصوصیات دسته بندی می شوند. گوجه را می توان در اکثر نقاط ایران کشت کرد.امکان کشت این محصول در گلخانه نیز وجود دارد.
دو روش کشت برای گوجه فرنگی وجود دارد:کاشت بذری،کاشت نشایی
دراین روش بذر های گوجه فرنگی به صورت مستقیم در زمین کشت می شوند.بهترین عمق کاشت برای بذر گوجه فرنگی بین 1 تا2 سانتی متر می باشد. درصورت اطلاع نداشتن از قوه نامیه بذر بهتر است که در هر حفره بین 2 تا 3 عدد بذر گوجه فرنگی کشت شود. در صورت وجود شرایط لازم مانند: درجه حرارت مطلوب، رطوبت کافی و .... بذرهای گوجه فرنگی بعد از گذشت 30 تا 40 روز به مرحله ی 3 تا 4 برگ حقیقی خواهند رسید. در این مرحله می توان نسبت به تنک کردن بذرهایی که 2 یا 3 عدد آنها در یک حفره سبز شده اند اقدام نمود. در این مدت آبیاری بذرها باید کاملا دقیق و مناسب صورت گرفته و به بذرها و گیاهچه ها تنش وارد نشود. می توان برای استقرار قوی تر گیاهچه در زمین در مرحله 2تا 3 برگی نیز از کودهای تقویتی که دارای درصد فسفر بالایی هستند جهت پر کردن و قوی تر کردن ریشه ها استفاده کرد.
فاصله کاشت بین بوته ها دراین روش با توجه به عوامل مختلفی مثل رقم تعیین می شود و از 30 تا 50 سانت متغیر است. فاصله بین ردیف ها نیز بین 70 تا 110 سانت نیز در نظر گرفته می شود. این روش به دلیل ارزان تر بودن و در دسترس بودن همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. اما به دلیل بالا رفتن قیمت بذرهای وارداتی و نبود آب کشاورز ترجیح می دهد که از روش کشت نشایی استفاده کند.
جهت مشاوه وخرید انواع بذر گوجه فرنگی با ما در ارتباط باشید.
کاشت نشایی
در این روش بذرهای گوجه فرنگی در سینی های نشا یا این که خزانه کشت می شوند. شرایط مناسب از نظر تهویه، دما ورطوبت برای بذرها فراهم می گردد و نیازهای تغذیه ایی نیز برطرف می شود. در مرحله ی 4 تا 5 برگی که ساقه و ریشه محکم و به اندازه کافی رشد کرده باشند به زمین اصلی انتقال داده می شوند .فاصله کاشت مثل روش قبل است وبه عوامل مختلفی بستگی دارد به خصوص نوع رقم گوجه فرنگی. در این روش میزان آب آبیاری و بذر مصرفی کاهش پیدا می کند اما هزینه ی اولیه ی خرید نشا مقداری بالا بوده که تحت تاثیر رقم های هیبرید و وارداتی می باشد.
بازار نشا با سابقه 20 سال در صنعت نشا توانایی مشاوره و فروش انواع نشا به سراسر ایران را خواهد داشت.
زمان کاشت نشا گوجه فرنگی
در این روش زمان پرورش محصول در زمین کاهش می یابد و به زمان کمتری برای رشد و رسیدگی نیازمند است.با توجه به نقاط مختلف زمان کاشت متفاوت است و معمولا در این روش گوجه را به عنوان کشت دوم در نظر گرفته و کمی بعد از برداشت محصول در زمین می کارند.
علاوه برموارد گفته شده موارد زیر نیز می توانند در زمان کاشت گوجه فرنگی موثر باشند:
رقم و خصوصیات رقم استفاده شده از نظر طول دوره ی رشد
میزان درجه حرارت منطقه برای طی کردن مراحل مختلف گوجه فرنگی
براساس روش کاشت و منطقه جغرافیایی کشت گوجه فرنگی در زمان های مختلفی انجام می شود و همچنین رقم و رسیدگی در طی فصل رشد بر مدت زمان طول دوره ی رشد مؤثر بوده ومی تواند در آن تفاوت ایجاد کند که سبب تصمیم گیری برای کاشت در زمان مناسب در هر منطقه می گردد.جهت مشاوه و خرید بذر و نشا و سایر تجهیزات مورد نیاز کشت با بازار نشا در ارتباط باشید.
پاسخ ها