از آنجایی که اثبات جرم سرقت بدون دلیل از طرف دادگاه قابل قبول نمی باشد برای اثبات این جرم باید مدارک و شواهد محکمه پسند موجود باشد، این شواهد و مدارک می تواند شامل اقرار، شهادت، سوگند و موارد قانونی، علم قاضی باشد، در ادامه قصد داریم تا ادله اثبات جرم سرقت را مورد بررسی قرار دهیم همچنین نکته دیگری که باید ذکر شود این است که این ادله می تواند برای اثبات بی گناهی مجرم نیز به کار رود.
- اقرار متهم: بهترین راه اثبات جرم سرقت اقرار خود متهم است، اقرار به جرم سرقت حدی باید در مقابل قاضی انجام شود و فقط در این صورت اعتبار دارد.
- شهود شاهدین: راه دیگری که می توان جرم سرقت را ثابت کرد شهادت شاهدین در دادگاه مقابل قاضی است، شاهد باید در هنگام وقوع جرم در آنجا حضور داشته تا بتواند در مقابل فعل پیش آمده را به طور کامل توضیح دهد، اصولا شاهدین باید دو مرد عاقل و بالغ باشند تا شهادت آنها از طرف دادگاه مورد قبول واقع شود در غیر اینصورت دادگاه شهادت آنها را می شنود اما به عنوان شاهد آنها را نمی پذیرد.
- سوگند: هیچ گونه از سرقت چه از نوع تعزیری باشد و یا از نوع حدی باشد، نمی توان با سوگند خوردن اثبات عدم سارق بودن کرد به همین دلیل ماده ۲۰۸ قانون مجازات اسلامی درباره این موضوع نوشته شده است " حدود و تعزیرات با سوگند نفی یا اثبات نمی شود.
- علم قاضی: در رسیدگی به جرم سرقت تحقیقات توسط بازپرس انجام می شود و کیفرخواست به دادگاه و به قاضی ارسال می شود، حال قاضی با مدارک و علم خود باید رای لازمه را صادر کند.
سلام به دوستان عزیزم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راه های اثبات جرم سرقت با وب سایت ما همراه باشید
پاسخ ها