نام سجاد بنابی برای تصدی وزارت ارتباطات به دلیل نزدیکی او به محمدجواد آذری جهرمی مطرح شده است.
بهمیانآمدن نام «سجاد بنابی» در جایگاه یکی از گزینههای احتمالی تصدی وزارت ارتباطات در دولت «مسعود پزشکیان» تا حدودی غیرمنتظره به نظر میرسد. وزن سیاسی و مدیریتی او از برخی نامهای دیگری که مطرح شده، کمتر است. بااینحال، کارنامه پر از سِمَت مدیریتی بنابی در بخش خصوصی و دولتی و نزدیکی او به «محمدجواد آذریجهرمی»، نام او را بهعنوان یکی از گزینههای احتمالی مطرح کرده است.
سجاد بنابی در مقام دولتمرد به سابقه معاونتش در وزارت ارتباطات دولت دوازدهم شناخته میشود. آبان ۱۳۹۹ آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، او را به معاونت توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع آن وزارتخانه منصوب کرده بود. بنابی دو سال پیش در منصب دستیار وزیر در امور جوانان وارد وزارت ارتباطات شده بود. تا آن زمان چنین سمتی در وزارتخانه وجود نداشت.
تیر ۱۳۹۸، وزیر جوان دستیارش را به نائبرئیسی هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب کرد. همان سال بود که عضو هیئتمدیره شرکت تازهتأسیس «پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات» هم شد و براساس آخرین آگهی ثبتشده در روزنامه رسمی همچنان عضو آن است.
بنابی تا پایان دولت دوازدهم، جایگاه معاونت را حفظ کرد و مدتی پس از رویکارآمدن «عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم، دوباره به بخش خصوصی برگشت. هرچند در سالهای کار دولتی هم ردپایش در بخش خصوصی دیده میشد.
بنابی متولد ۱۳۶۱ است و ۴۲ سال سن دارد. در زمان انتصابش به نائبرئیس هیئتمدیره ارتباطات زیرساخت، روابطعمومی وزارت ارتباطات او را با کسب «رتبه اول آزمون سراسری سال ۱۳۷۹» و «فارغالتحصیلی مقطع ارشد دانشگاه صنعتی شریف» معرفی کرد. درباره سوابق اجراییاش هم در خبر آوردند: «وی پیشازاین دستیار وزیر ارتباطات و رئیس شورای دستیاران امور جوانان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضو هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت بود.»
اما همه اینها سوابق بنابی نبود. او فعالیت اصلیاش را از سال ۱۳۸۸ در هلدینگ «حصین» آغاز کرد و تا پیش از رفتن به وزارت ارتباطات، مدیر سرمایهگذاری این هلدینگ بود. بنابی از ۱۳۹۱ عضو هیئتمدیره حصین شده بود.
پس از دوره معاونتش هم ریاست هیئتمدیره «یکتانت» و «همروش» را برعهده گرفت. علاوهبراین، در سایت شرکت «حصین ایمن» که بخشی از سهام آن در اختیار شرکت «فنآفرین حصین قشم» قرار دارد، نام او بهعنوان عضو هیئتمدیره و مدیرعامل آمده است.
سابقه حضور بنابی در هیئتمدیره شرکتها در سالهای مختلف فعالیتش بسیار فراتر از این است و براساس اطلاعات روزنامه رسمی، نام او درحالحاضر در فهرست هیئتمدیره ۱۴ شرکت به چشم میخورد.
آبان ۱۳۹۸، وقتی آذری جهرمی بهدنبال «پایان وس» (خدمات ارزشافزوده) بود، «حمیده زرآبادی»، نماینده وقت قزوین در مجلس، بنابی را به سوءاستفاده مالی از این خدمات متهم کرد. زرآبادی گفت: «یک شرکت به نام «ایدهپرور هوشمند» که ۲۳ میلیارد از ۳۵ میلیارد تومان [کل کلاهبرداری شرکتهای ارائهکننده خدمات ارزشافزوده] سهم این شرکت بود و رئیس آن سجاد بنابی بود، فقط پولها را برگرداند و قراردادشان لغو نشد. یک هلدینگ نیز به نام اعطا وجود دارد که خدمت ارزشافزوده ارائه میکنند که کسانی مانند ابوذر مهرمنش، سجاد بنابی و شخصی به نام مهرمنش که مدیرکل ارزشافزوده همراه اول است، در آن عضویت داشتند.»
همان زمان بنابی در دفاع از خود در برابر این اتهامها توضیح داد: «ایشان (زرآبادی) گفتند این شرکت تخلف داشته و نزدیکان وزیر سعی کردند این تخلف را پنهان کنند. بیان چنین مسئلهای نیاز به سند دارد. باتوجهبه اینکه ما خودمان در وزارت ارتباطات شناسایی شرکتهای ارزشافزوده را برعهده داشتیم [بررسیکنندگان مدعا] سندی در این مورد ندیدند. من سند قوه قضائیه که درخصوص آگهی تغییرات شرکت را آوردهام که نشان میدهد من مرداد ۱۳۹۷ از همه مسئولیتهای خصوصی استعفا دادم و بعدازآن وارد دولت شدم. این درست برخلاف سندی است که گفتهاند من مهرماه از مسئولیتهای خود استعفا دادهام.»
پاسخ ها