هاشمی در سال ۱۳۹۸ با محدودشدن دسترسی ایرانیان به گیتهاب به دلیل تحریمها، بر اهمیت ساختن «پلتفرمهای بومی» تاکید کرده بود.
«ستار هاشمی» شش سال قبل، ایده ساخت «گیتهاب بومی» را در توییتی مطرح کرده است. این توییت در روزهای اخیر توجه کاربران شبکههای اجتماعی را به خود جلب کرده است؛ همزمان با اختلالهای گسترده اینترنت و شدتگرفتن نگرانیها درباره طبقاتیشدن دسترسی به اینترنت.
به گزارش دیجیاتو، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مرداد ۱۳۹۸ در توییتی نوشته است: «محدودشدن دسترسی به GitHub بهعنوان یکی از مهمترین پلتفرمهای توسعه نرمافزار، بار دیگر اهمیت ایجاد پلتفرمهای بومی را نشان داد. کمک به شکلگیری پلتفرمهای متنباز نیل به اهداف ایران هوشمند را تسهیل میکند.»
هاشمی در زمان نگارش این توییت، معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت بود. او حدود دو ماه بعد به معاونت «محمدجواد آذریجهرمی»، وزیر وقت ارتباطات، منصوب شد. در آن زمان گیتهاب، در تبعیت از قوانین تجاری ایالات متحده آمریکا، دسترسی کاربران و توسعهدهندگان ایرانی را محدود کرده بود.
گیتهاب اکوسیستم جهانی مشارکت در توسعه نرمافزار با بیش از ۱۰۰ میلیون توسعهدهنده فعال از سراسر جهان است. ارزش این پلتفرم به جامعه جهانی برنامهنویسان، کتابخانههای بیشمار، مشارکت در پروژههای متنباز جهانی و ابزارهای متصل به آن برمیگردد. یک پلتفرم بومی با حذف این موارد، صرفا در حد یک ابزار Version Control پروژههای نرمافزاری باقی میماند. بنابراین نمیتوان آن را جایگزین گیتهاب تلقی کرد.
پاسخ ها