خیلی واضح بگوییم شارژ معکوس، گوشی هوشمند را به یک شارژر تبدیل میکند که میتواند بقیه دستگاهها را بدون سیم شارژ کند و دیگر نیازی به کابل نیست. جالب است بدانید اولین بار شرکت هواوی در سال 2018 این قابلیت را روی گوشی Mate 20 Pro بهکار برد و سپس با فاصله کوتاهی سامسونگ به تبعیت از هواوی Galaxy S10 را به این فناوری جذاب مجهز کرد. روش شارژ بی سیم این گونه است که انرژی از طریق القای الکترومغناطیسی به دستگاه گیرنده منتقل میشود. به عبارت سادهتر یعنی دستگاه مبدا تولید کننده انرژی و دستگاه مقصد دریافت کننده آن است.
اگر بخواهیم خیلی شفاف شروع کنیم شارژ بی سیم، با شارژ بی سیم معکوس هیچ فرقی ندارد. شارژ بیسیم معکوس گوشی هوشمند را به یک شارژر تبدیل می کند که می توانید بقیه دستگاه ها را با آن شارژ کنید و نیازی به کابل هم نیست. این قابلیت اولین بار روی گوشی هواوی Mate 20 Pro قرار گرفت. با فاصله کوتاهی سامسونگ هم دست به کار شده و Galaxy S10 را به این فناوری جذاب مجهز کرد. سپس هواوی P30 Pro از آن بهره جست. روند کنونی بازار گوشی های پرچمدار نشان می دهد که در ادامه سال 2019 گوشی های بیشتری به این فهرست اضافه شوند.
همین ابتدا باید بگوییم که متأسفانه شارژ معکوس سریع نیست! این قابلیت تنها برای مواقع اورژانسی و خاص کاربرد دارد و به همین خاطر سرعت بالایی برایش در نظر نگرفتهاند، زیرا سرعت بالاتر این قابلیت، میتواند سریعتر، باتری دستگاه را تخلیه و حتی عمر آن را کوتاهتر کند.
در حال حاضر، شارژر فوقسریع اوپو قادر است با سرعت ۶۰ وات دستگاههای شما را شارژ کند، اما شرکتهای دیگر هم مشغول کار بر روی شارژرهای خود هستند. برای مثال لنوو برای گوشی مخصوص بازی خود، Legion، یک شارژر دوگانه با سرعت ۹۰ وات طراحی کرده است. این انتظار وجود دارد که تا پایان ۲۰۲۱، شاهد شارژرهایی با سرعت ۱۲۵وات باشیم که قادرند یک باتری ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی را در نیمساعت کاملا شارژ کنند.
اما مدتهاست که شرکتها مشغول کار بر روی سرعتدهی به تکنولوژی شارژ بیسیم هستند. شارژ بیسیم سریع، آنچنان هم سریع نیست، اما کارآمد است. برخی گوشیها از سرعت ۳۰ وات پشتیبانی میکنند (OnePlus 8 Pro) و برخی دیگر تا ۴۵ وات هم پیش رفتهاند (OnePlus 9 Pro).
شارژ معکوس هنوز دارای استاندارد خاصی نیست و هیچیک از تولیدکنندهها هم در خصوص جزئیات آن صحبتی نکردهاند. لازم به یادآوری مجدد نیست که همچنان سرعت آن در حدود ۱۰ وات یا پایینتر است. پس در نتیجه، جز برای روشن نگه داشتن دستگاه هدف تا چند دقیقه بیشتر، کارایی دیگری ندارد.
اگر از فناوری شارژ بی سیم معکوس برای شارژ کردن گوشی استفاده میکنید مراقب باشید که قابلیت شارژ بی سیم معکوس در گوشی مقصد تحت هیج عنوان روشن نباشد. بهزبان سادهتر یعنی گزینه قابلیت شارژ بی سیم فقط در گوشی مبدا باید روشن باشد.
گوشی مبدا که از آن به عنوان شارژر استفاده میشود، حتما بالای ۳۰ درصد شارژ داشته باشد در غیر این صورت شارژ معکوس بی سیم به طور خودکار غیرفعال میشود.
اشیاء فلزی را بههیچ عنوان در بین گوشی مبدا و دستگاه مقصد قرار ندهید.
از گوشی مبدا فقط برای شارژ کردن یک دستگاه استفاده کنید. زیرا در غیر این صورت سلامت باتری گوشی مبدا به خطر میافتد و یا ممکن است از عمر مفید آن کاسته شود.
اگر گوشی شما از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی میکند از کابل OTG استفاده کنید.
احتمالا خودتان متوجه شدهاید که شارژ معکوس بی سیم قدرت کمتری نسبت به شارژ سیمی دارد و فقط زمانی از این قابلیت استفاده میشود که شرایط اضطراری بوده و دسترسی به کابل و پاور بانک نیست. بهعنوان کلام پایانی شاید شارژ بی سیم معکوس نشانه خوبی برای آن باشد که در آیندهای نزدیک گوشیهای هوشمند با باتریهای بزرگ جای گوشیهای هوشمند با باتریهای کوچک را میگیرند و همچنین رفته رفته شارژر و پاور بانک برای ما مفهوم سابقشان را از دست میدهند. در این مقاله از ایسل به معرفی شارژ بی سیم معکوس و روشهای شارژ آن پرداختیم و مثل همیشه به یاد داشته باشید که بیصبرانه منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.
منبع: تکنوسان مگ
پاسخ ها