sareh nabat

sareh nabat

توسط ۲ نفر دنبال می شود
 ۱ نفر را دنبال می کند

رزولوشن چیست + کاربردها و ویژگی های رزولوشن

رزولوشن نمایشگر همواره یکی از معیارهای مهم در خرید گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود؛ اما رزولوشن گوشی چیست؟ رزولوشن در گوشی موبایل چیست و چه اهمیتی دارد؟ معنی رزولوشن گوشی چیست؟ در این مطلب به رزولوشن نمایشگرهای گوشی و معرفی انواع رزولوشن موبایل می‌پردازیم. با کارو تک همراه باشید.

گوشی‌های هوشمند کار خود را به‌عنوان یک ابزار ساده برای برقراری تماس و ارسال پیامک آغاز کردند و در چند سال اخیر به دستگاه‌های قدرتمندی تبدیل شده‌اند. به‌عنوان مثال، برخی تلفن‌های هوشمند امروزی مانند گلکسی نوت 20، از 8 گیگابایت رم برخوردار هستند و قدرت محاسباتی بیشتری نسبت به برخی لپ‌تاپ‌های امروزی دارند. با قدرتمند شدن گوشی‌های هوشمند، انتظار می‌رود که فاصله بین رایانه‌های شخصی و دستگاه‌های کوچکی که به‌بخشی جدا ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند، کاهش یابد. بدین ترتیب، احتمالاً شاهد تلفن‌های هوشمندی با رم بیشتر، رزولوشن تصویر بزرگ‌تر و قابلیت اتصال بهتر خواهیم بود. به‌راستی که رزولوشن گوشی چیست؟ یا مفهوم رزولوشن در گوشی موبایل به‌چه معنا‌ است؟ در این مطلب به بررسی این موضوع و معرفی انواع رزولوشن موبایل می‌پردازیم.

پیکسل در صفحه نمایش چیست؟

 

برای اینکه با مفهوم انواع رزولوشن آشنا شویم، نیاز است که ابتدا بدانیم پیکسل چیست و چه نقشی در کیفیت تصویر ایفا می کند. پیکسل در واقع کوچکترین واحدی است که در یک تصویر دیجیتالی نمایش داده می‌ شود و هر محتوای تصویری یا ویدیویی، از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی پیکسل تشکیل می شوند. پیکسل ها مربع های کوچکی هستند که با کنار هم قرار گرفتن، یک تصویر کامل را به نمایش در می آورند.

اگر از فاصله بسیار نزدیک به نمایشگر های گوشی، تلویزیون و … نگاه کنید، می توانید پیکسل ها را مشاهده کنید. هرچقدر اندازه پیکسل ها کوچکتر باشد و محتوای پخش شده در پیکسل های بیشتری اجرا شود، تصاویر با کیفیت تری ارائه خواهد شد. به همین دلیل است که بیشتر بودن تراکم پیکسلی یک نمایشگر، موجب با کیفیت تر بودن آن می شود.

وضوح بالا در پیکسل چیست؟

 

وضوح بالا در پیکسل به این معنی است که در هریک از فضاهای مربعی، محتوای رنگی بیشتری نمایش داده شود و این اطلاعات رنگی هرچه بیشتر باشد، اندازه فایل گرافیکی بیشتر و جزئیات تصویر مشخص‌تر می‌شود. اما نکته مهم اینجاست که سندهای بزرگتر نیاز به حافظه بیشتر و همچنین فضای دیسک بزرگتری دارند و در فضای اینترنتی نیز موقع دانلود و یا ارسال، حجم زیادی از اینترنت را مصرف خواهند کرد!


وضوح پایین در پیکسل چیست؟

اگر تصویر حاوی داده‌های رنگی ناکافی در فضاهای مربعی باشد، در این صورت، تصویر کاملاً بی‌کیفیت به نظر می‌رسد، مخصوصاً این بی‌کیفیتی زمانی بیشتر مشخص می‌شود که بخواهیم تصویر را برای مشاهده در اندازه بزرگتری، بزرگ کنیم یا اصطلاحاً زوم کنیم.

بنابراین، هنگام انتخاب و یا ایجاد تصویر، باید وضوح صحیح را با توجه به کاربردی که تصویر ما در نهایت خواهد داشت، تعیین کنیم که در هر مربع باتوجه به ابعاد اثر، داده‌های رنگی کافی وجود داشته باشد.

مثلا باید بدانیم که این تصویر قرار است در یک بنر بزرگ خیابانی چاپ شود یا یک کارت ویزیت کوچک! که باتوجه به آن، وضوح مناسب را انتخاب کنیم.

تاثیر رزولوشن در دوربین

 

هر دوربین برای ثبت عکس و ویدئو بسته به کیفیت خود، یک رزولوشن را ارائه می دهد که می توان گفت بیانگر کیفیت آن می باشد. تقریبا تمام دوربین هایی که امروزه در گوشی ها به کار می روند، می توانند با رزولوشن FHD فیلم و عکس ثبت کنند. با این وجود گوشی های پرچمدار می توانند به صورت 4K و حتی 8K نیز به ثبت تصویر بپردازند. هرچقدر رزولوشن دوربین بیشتر باشد، کیفیت آن بیشتر می شود اما حجم محتوای ثبت شده نیز به طرز قابل توجهی افزایش پیدا می کند، این مسئله به دلیل ثبت جزئیات بیشتر از محیط اطراف است.

توجه داشته باشید برای پخش محتوای رزولوشن بالا، به یک نمایشگر با کیفیت نیاز خواهید داشت در غیر این صورت خروجی تصویر به حد کافی خوب نخواهد بود. از طرف دیگر رزولوشن در دوربین جزئیات ثبت شده را نشان می دهد و هیچ ربطی به کیفیت ثبت آن جزئیات ندارد. به عنوان مثال یک دوربین بالارده در رزولوشن FHD می تواند به دلیل ثبت نور بیشتر و سنسور دقیق تر در ثبت رنگ ها بسیار بهتر از یک دوربین FHD پایین رده عمل کند.


تاثیر رزولوشن در تصاویر و ویدئو ها

بدون شک یک محتوای رزولوشن بالا همیشه بهتر است و می تواند تجربه متفاوتی برای تان به ارمغان بیاورد. تصاویر و ویدئو ها بسته به دوربینی که توسط آن ثبت می شوند رزولوشن متفاوتی دارند و می توان در یک نگاه کلی گفت هر چقدر رزولوشن بیشتر باشد، نتیجه نهایی مطلوب تر است. پخش ویدئو های رزولوشن بالا به بار پردازشی بالایی نیاز دارد و از این رو اگر سیستم شما به اندازه کافی قدرتمند نباشد نمی توانید آن را پخش کنید. محتوای رزولوشن بالا برای اینکه در بهترین کیفیت پخش شوند باید در نمایشگر مناسب خروجی گرفته شوند. به عنوان مثال پخش یک ویدئو 4K در نمایشگر FHD موجب هدر رفتن پتانسیل ویدئو می شود.

سخن پایانی

در این مقاله کاربرد انواع رزولوشن را در محیط های مختلف مورد بررسی قرار دادیم و اکنون می دانیم که رزولوشن چیست و چقدر اهمیت دارد. این مسئله کاملا درست است که رزولوشن بیشتر مساوی با کیفیت بهتر خواهد بود اما نمی توان گفت که همیشه بهتر است به سراغ عدد بالاتر بروید. در لپ تاپ ها و گوشی ها رزولوشن بالاتر نمایشگر به معنی مصرف انرژی بیشتر و شارژدهی کمتر است. در سایر دیوایس ها هم اگر شما محتوایی با رزولوشن بالا برای پخش نداشته باشید کیفیت تصویرتان تفاوتی نخواهد داشت.

منبع: تکنوسان مگ

sareh nabat
sareh nabat

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋